Бісквітний торт – 10 рецептів в домашніх умовах з покроковими фото

Покроковий рецепт приготування бісквітного торта з заварним кремом

Порадуйте своїх близьких ніжним і смачним десертом. Це швидкий варіант бісквітного торта без особливої просочення і складних інструкцій з приготування. Смачний торт – чудовий привід зібрати родину за столом.

Час готування: 80 хв

Час приготування: 50 хв.

Порцій: 6.

Інгредієнти:

  • Яйця курячі – 3 шт.
  • Цукор – 2/3 склянки
  • Борошно пшеничне – 1 склянка
  • Масло рослинне – для змазування форми.
  • Для заварного крему:
  • Молоко – 500 мл
  • Цукор – 200 гр.
  • Жовток яєчний – 4 шт.
  • Цукор ванільний – 10 гр.
  • Борошно пшеничне – 50 гр.

Процес приготування:

1. Щоб тісто просякнув киснем, просійте борошно через дрібне сито.

2. Яйця збийте з цукром до отримання пишної світлої піни.

3. У миску зі збитими яйцями всипайте борошно і поступово замішуйте тісто для бісквіту.

4. Форму для випічки змастіть маслом і викладіть в неї тісто.

5. Випікайте бісквіт при 180 градусах 30-40 хвилин. Потім готовий корж остудіть.

6. Приготуйте заварний крем. У каструлю влийте молоко і поставте на середній вогонь. Доведіть молоко до кипіння і зніміть каструлю з вогню.

7. Окремо збийте жовтки з звичайним і ванільним цукром. Потім додайте борошно і продовжуйте збивати.

8. Після цього додайте в збиті жовтки гаряче молоко і збийте крем до однорідності. Потім поставте крем на повільний вогонь і, постійно помішуючи, доведіть крем до кипіння. Крем повинен стати більш густим. Приберіть крем з вогню і дайте йому охолонути.

9. Остиглий бісквіт розріжте на кілька частин. Коржі промажте заварним кремом і складіть їх один на одного. Перед тим, як подати торт на стіл, залиште його на 2 години в холодильник для просочення.

Приємного апетиту!