Покроковий рецепт приготування бісквітного торта з заварним кремом
Порадуйте своїх близьких ніжним і смачним десертом. Це швидкий варіант бісквітного торта без особливої просочення і складних інструкцій з приготування. Смачний торт – чудовий привід зібрати родину за столом.
Час готування: 80 хв
Час приготування: 50 хв.
Порцій: 6.
Інгредієнти:
- Яйця курячі – 3 шт.
- Цукор – 2/3 склянки
- Борошно пшеничне – 1 склянка
- Масло рослинне – для змазування форми.
- Для заварного крему:
- Молоко – 500 мл
- Цукор – 200 гр.
- Жовток яєчний – 4 шт.
- Цукор ванільний – 10 гр.
- Борошно пшеничне – 50 гр.
Процес приготування:
1. Щоб тісто просякнув киснем, просійте борошно через дрібне сито.
2. Яйця збийте з цукром до отримання пишної світлої піни.
3. У миску зі збитими яйцями всипайте борошно і поступово замішуйте тісто для бісквіту.
4. Форму для випічки змастіть маслом і викладіть в неї тісто.
5. Випікайте бісквіт при 180 градусах 30-40 хвилин. Потім готовий корж остудіть.
6. Приготуйте заварний крем. У каструлю влийте молоко і поставте на середній вогонь. Доведіть молоко до кипіння і зніміть каструлю з вогню.
7. Окремо збийте жовтки з звичайним і ванільним цукром. Потім додайте борошно і продовжуйте збивати.
8. Після цього додайте в збиті жовтки гаряче молоко і збийте крем до однорідності. Потім поставте крем на повільний вогонь і, постійно помішуючи, доведіть крем до кипіння. Крем повинен стати більш густим. Приберіть крем з вогню і дайте йому охолонути.
9. Остиглий бісквіт розріжте на кілька частин. Коржі промажте заварним кремом і складіть їх один на одного. Перед тим, як подати торт на стіл, залиште його на 2 години в холодильник для просочення.
Приємного апетиту!