Болгарський перець на зиму – це дуже яскрава і смачна заготівля для вашого домашнього столу. Якщо хочете урізноманітнити домашнє меню і смачно заготовити перець, то обов’язково беріть на замітку нашу апетитну кулінарну збірку. Тут зібрані десять кращих рецептів заготовок з покроковими фотографіями і докладним описом процесу.
Лечо з болгарського перцю на зиму «Пальчики оближеш»
Лечо з болгарського перцю на зиму «Пальчики оближеш» порадує вас своїм гарним зовнішнім виглядом, яскравим і соковитим смаком. Таке частування можна подавати з гарячими гарнірами або просто їсти з хлібом. Для заготівлі на тривале зберігання використовуйте наш перевірений рецепт.
Інгредієнти на
2 л.
- Перець болгарський 2.5 кг
- Помідори 2 кг
- Сіль 1 ст. л.
- Цукор-пісок ½ склянки
- Масло рослинне ½ склянки
- Оцет столовий 9% 1 ст. л.
- Часник 4 зуб.
- Крохмаль картопляний 2 ст. л.
- Вода ⅓ склянки
Процес приготування:
- Як приготувати смачну заготовку з болгарського перцю на зиму? Підготуємо необхідні інгредієнти для лечо з перцю «Пальчики оближеш».
- Добре промиваємо помідори, ділимо їх на половинки або четвертинки, видаляючи плодоніжки.
- Відправляємо помідори в соковижималку.
- Болгарський перець очищаємо від плодоніжок і насіння, ділимо на частини.
- Розрізаємо основний овоч на акуратні шматочки середнього розміру.
- Сік з помідорів виливаємо у велику каструлю і доводимо його до кипіння. В процесі знімаємо піну.
- Занурюємо сюди шматочки перцю, проварюємо 30 хвилин на помірному вогні. Можна прикрити кришкою.
- Висипаємо сюди вказану кількість солі та цукру.
- Продавлюємо в масу зубчики часнику, вливаємо півсклянки олії.
- Добре перемішуємо вміст і знімаємо з плити.
- Крохмаль розводимо у воді і виливаємо в загальну масу. Знову все гарненько вимішуємо.
- Кип’ятимо заготівлю і проварюємо протягом 5 хвилин.
- В кінці вливаємо оцет. Перемішуємо.
- Розливаємо по стерилізованим банкам.
- Закриваємо кришками, ставимо догори дном, закутуємо в ковдру і залишаємо до повного охолодження.
- Лечо з болгарського перцю на зиму «Пальчики оближеш» готове. Прибирайте на зберігання.
Маринований болгарський перець на зиму
Маринований болгарський перець на зиму – це проста і смачна заготовка, яка точно різноманітить ваш домашній стіл. Таке частування стане цікавою холодною закускою для всієї родини. Для приготування використовуйте перевірений покроковий рецепт з нашої збірки.
Час приготування – 40 хвилин
Час приготування – 20 хвилин
Порції – 3 л.
Інгредієнти:
- Перець болгарський – 3 кг
- Вода – 1 л
- Цукор – 1,5 склянки
- Сіль – 2 ст. л.
- Оцет 9% – 100 мл
- Масло рослинне – 1 ст.
Процес приготування:
Крок 1. Для заготівлі маринованого солодкого перцю на зиму відміряємо потрібну кількість овоча, промиваємо його під водою.
Крок 2. Болгарський перець очищаємо від насіння і плодоніжок, поділяємо на частини середнього розміру.
Крок 3. У каструлі готуємо маринад. Кип’ятимо воду з сіллю, цукром, олією і оцтом.
Крок 4. Партіями опускаємо перець в киплячий маринад, проварюємо 5 хвилин з початку повторного закипання.
Крок 5. Розкладаємо по стерилізованим банкам і заливаємо маринадом.
Крок 6. Закриваємо кришками, ставимо догори дном, закутуємо в ковдру і залишаємо до повного охолодження.
Крок 7. Маринований болгарський перець на зиму готовий. Забирайте на зберігання.
Салат з болгарського перцю на зиму
Салат з болгарського перцю на зиму – це апетитна і нескладна у виконанні ідея для тривалого зберігання. Таке частування вийде цікавим за смаком і привабливим виглядом. Подавайте до столу в якості холодної закуски, а для приготування беріть на замітку перевірений покроковий рецепт.
Час готування – 1 годину
Час приготування – 20 хвилин
Порції – 750 мл.
Інгредієнти:
- Перець болгарський – 0,5 кг
- Помідори – 0,5 кг
- Масло рослинне – 1 ст. л.
- Цукор – 1,5 ст. л.
- Сіль – 0,5 ст. л.
- Оцет 9% – 1 ст. л.
Процес приготування:
Крок 1. Для заготівлі салату з болгарського перцю на зиму підготуємо необхідні інгредієнти.
Крок 2. Промиваємо перець, очищаємо його від насіння і плодоніжок. Ріжемо овоч на невеликі шматочки і складаємо їх у глибоку каструлю.
Крок 3. Промиваємо помідори і ріжемо на частини. Викладаємо їх у каструлю до болгарського перцю.
Крок 4. Засипаємо овочі цукром і сіллю, поливаємо рослинним маслом.
Крок 5. Ставимо посуд з вмістом на плиту. Кип’ятимо і після варимо на невеликому вогні близько 40 хвилин.
Крок 6. В кінці вмішуємо столовий оцет.
Крок 7. Розливаємо заготовку по стерилізованим банкам, закриваємо кришкою і даємо охолонути.
Крок 8. Салат з болгарського перцю на зиму готовий. Можна відносити на зберігання.
Болгарський перець в маслі з часником на зиму
Болгарський перець в маслі з часником на зиму виходить неймовірно апетитною, соковитим і ароматним. Таке частування різноманітить ваш домашній або святковий стіл. Подавайте до столу гарячими стравами або як самостійну закуску. Для приготування скористайтесь перевіреної покрокової ідеєю.
Час приготування – 40 хвилин
Час приготування – 20 хвилин
Порції – 1 л.
Інгредієнти:
- Перець болгарський – 1 кг
- Масло рослинне – 80 мл
- Оцет 9% – 80 мл
- Цукор – 80 гр.
- Мед – 1 ст. л.
- Сіль – 0,5 ст. л.
- Часник – 10 зубчиків.
- Лист лавровий – 3 шт.
- Перець чорний горошок – 6 шт.
Процес приготування:
Крок 1. Для заготівлі болгарського перцю в олії з часником на зиму підготуємо основний овоч, промиваємо його під водою, очистити від плодоніжок і насіння.
Крок 2. Далі перець розбираємо акуратною соломкою. Очищаємо зубчики часнику.
Крок 3. Зубчики натираємо на тертці або подрібнюємо через часникодавку.
Крок 4. У каструлі змішуємо воду з рослинним маслом, оцтом, цукром, медом, сіллю, часником і спеціями. Кип’ятимо вміст на плиті.
Крок 5. Занурюємо сюди перець і проварюємо близько 10 хвилин.
Крок 6. Розкладаємо шматочки перцю по стерилізованим банкам. Закриваємо кришками, ставимо догори дном, закутуємо в ковдру і залишаємо до повного охолодження.
Крок 7. Болгарський перець в маслі з часником на зиму готовий. Забирайте на зберігання!
Лечо з болгарського перцю з томатною пастою на зиму
Лечо з болгарського перцю з томатною пастою на зиму порадує вас своїм цікавим смаком і гарним зовнішнім виглядом. З допомогою такого частування ви різноманітите домашнє меню. Для заготівлі овочів на тривале зберігання використовуйте перевірений рецепт з покроковими фотографіями.
Час готування – 50 хвилин
Час приготування – 20 хвилин
Порції – 0,5 л.
Інгредієнти:
- Перець болгарський – 3 шт.
- Паста томатна – 150 гр.
- Цукор – 1 ст. л.
- Сіль – 1 ч. л.
- Вода – 200 мл
- Масло рослинне – 50 мл
- Оцет 9% – 1 ст. л.
Процес приготування:
Крок 1. Підготуємо необхідні інгредієнти для заготівлі лечо з болгарського перцю з томатною пастою на зиму.
Крок 2. У каструлі розмішуємо томатну пасту з водою, сіллю, цукром і рослинним маслом.
Крок 3. Промиваємо перець під водою, очистити від плодоніжок і насіння. Ріжемо невеликими шматочками.
Крок 4. Занурюємо овоч в томатну суміш. Ставимо на плиту, відварюємо близько 30 хвилин на невеликому вогні.
Крок 5. В кінці виливаємо оцет. Перемішуємо, тушкуємо ще хвилину і вимикаємо вогонь.
Крок 6. Виливаємо в стерилізовану банку. Закриваємо кришкою, перевертаємо догори дном, закутуємо в ковдру і залишаємо до повного охолодження.
Крок 7. Лечо з болгарського перцю з томатною пастою на зиму готово. Забирайте на зберігання!
Аджика з болгарського перцю на зиму
Аджика з болгарського перцю на зиму порадує вас своєю соковитістю і помірною пікантністю. Таке частування можна намазувати на чорний хліб або подавати до столу як апетитного соусу. Для заготівлі яскравого овочевого продукту використовуйте наш покроковий рецепт перевірений.
Час приготування – 40 хвилин
Час приготування – 10 хвилин
Порції – 0,6 л.
Інгредієнти:
- Перець болгарський – 0,5 кг
- Перець гострий – 1 шт.
- Часник – 50 гр.
- Цукор – 3 ст. л.
- Сіль – 0,5 ст. л.
- Оцет яблучний – 2,5 ст. ложки
Процес приготування:
Крок 1. Підготуємо необхідні інгредієнти для заготівлі аджики з болгарського перцю на зиму.
Крок 2. Промиваємо перець під водою, очистити від плодоніжок і насіння. Ріжемо невеликими шматочками.
Крок 3. Очищаємо від лушпиння зубчики часнику, обробляємо їх на частини.
Крок 4. Занурюємо обидва інгредієнти в чашу блендера.
Крок 5. Подрібнюємо овочі до однорідного стану.
Крок 6. Переливаємо отриману масу в глибоку миску, доповнюємо сіллю, цукром і заливаємо яблучним оцтом.
Крок 7. Добре перемішуємо вміст і залишаємо на 30 хвилин.
Крок 8. Розливаємо заготовку по стерилізованим банкам, закриваємо кипячеными кришками.
Крок 9. Аджика з болгарського перцю на зиму готова. Забирайте на зберігання в холодильник.
Болгарський перець в томаті на зиму
Болгарський перець в томаті на зиму виходить напрочуд соковитим, апетитним і смачним. Його можна подавати до столу з хлібом або гарячими гарнірами. Приготувати таке частування нескладно. Для цього використовуйте перевірений кулінарний рецепт з покроковими фотографіями.
Час готування – 1 годину
Час приготування – 20 хвилин
Порції – 3 л.
Інгредієнти:
- Перець болгарський – 4-5 кг
- Часник – 1 головка.
- Масло рослинне – 0,5 склянки
- томатний Сік – 1,5 л.
- Сіль – 1,5 ст. л.
- Цукор – 0,5 склянки
- Оцет 9% – 150 мл
- Лист лавровий – 1 шт.
- Перець чорний горошок – 6 шт.
Процес приготування:
Крок 1. Для заготівлі болгарського перцю в томаті на зиму першим ділом готуємо томатний сік. Можна взяти готовий домашній або вичавити сік із стиглих томатів. Виливаємо його в каструлю.
Крок 2. Промиваємо болгарський перець під водою.
Крок 3. Очищаємо його від плодоніжок і насіння. Ріжемо невеликими шматочками.
Крок 4. У каструлю з томатним соком виливаємо рослинне масло.
Крок 5. Висипаємо сюди сіль.
Крок 6. Слідом відправляємо вказану кількість цукру.
Крок 7. Додаємо спеції зі списку.
Крок 8. Натираємо сюди зубчики часнику.
Крок 9. Виливаємо столовий оцет. Добре все перемішуємо.
Крок 10. Занурюємо сюди шматочки перцю.
Крок 11. Доводимо вміст до кипіння і після варимо 20 хвилин.
Крок 12. Розливаємо по стерилізованим банкам. Закриваємо кришками, ставимо догори дном, закутуємо в ковдру і залишаємо до повного охолодження.
Крок 13. Болгарський перець в томаті на зиму готовий. Можна відносити на зберігання.
Маринований болгарський перець з маслом на зиму
Маринований болгарський перець з маслом на зиму виходить неймовірно апетитною і насиченим смаком. Заготівля різноманітить ваш домашній або святковий стіл. Подавайте до столу гарячими стравами або як самостійну закуску. Для приготування скористайтесь перевіреної покрокової ідеєю.
Час готування – 35 хвилин
Час приготування – 10 хвилин
Порції – 3 л.
Інгредієнти:
- Перець болгарський – 3 кг
- Вода – 1 л
- Оцет 9% – 200 мл
- Масло рослинне – 250 мл
- Цукор – 4 ст. л.
- Сіль – 1 ст. л.
- Перець чорний горошок – 12 шт.
- Перець духмяний горошок – 12 шт.
- Часник – 12 зубчиків.
- лавровий Лист – 6 шт.
- Селера – 6 гілок.
Процес приготування:
Крок 1. Для заготівлі маринованого солодкого перцю з маслом на зиму стерилізуємо банки. На дно укладаємо зубчики часнику і зелень селери.
Крок 2. Далі готуємо маринад. Кип’ятимо воду з сіллю, цукром. Після відправляємо сюди спеції, виливаємо рослинне масло і оцет.
Крок 3. Болгарський перець промиваємо, очищаємо від насіннєвої коробки. Овочі ріжемо акуратними пелюстками.
Крок 4. Викладаємо овочі в киплячий маринад. Варимо близько 10 хвилин.
Крок 5. Перець щільно розкладаємо по стерилізованим банкам.
Крок 6. Заливаємо їх маринадом з рослинним маслом.
Крок 7. Закриваємо кришками, ставимо догори дном, закутуємо в ковдру і залишаємо до повного охолодження.
Крок 8. Маринований болгарський перець з маслом на зиму готовий. Можна відносити на зберігання.
Салат з болгарського перцю і огірка на зиму
Салат з болгарського перцю і огірка на зиму – це смачна і легка у виконанні ідея для тривалого зберігання. Таке частування вийде цікавим за смаком і неймовірно апетитною. Подавайте до столу в якості холодної закуски, а для приготування беріть на замітку перевірений покроковий рецепт.
Час готування – 1 година 40 хвилин
Час приготування – 20 хвилин
Порції – 4,5 л.
Інгредієнти:
- Перець болгарський – 0,6 кг
- Огірок – 4 кг
- Цибуля ріпчаста – 1 кг
- Часник – 5 зубчиків.
- Сіль – 4 ст. л.
- лавровий Лист – 5 шт.
Для маринаду:
- Цукор – 1 склянка
- Масло рослинне – 0,5 склянки
- Оцет 9% – 100 мл
- Перець мелений солодкий – 1 ч. л.
Процес приготування:
Крок 1. Для заготівлі салату з болгарського перцю і огірка на зиму добре промиваємо огірки і очищаємо їх від шкірки.
Крок 2. Очищені овочі ріжемо тонкими кружками.
Крок 3. Очищаємо цибулю й ріжемо півкільцями.
Крок 4. Болгарський перець очищаємо від насіння і плодоніжок. Овочі ріжемо тонкою соломкою, відправляємо до огірків.
Крок 5. Складаємо овочі у велику посуд. Доповнюємо їх подрібненим часником, сіллю, цукром, олією і оцтом.
Крок 6. Перемішуємо і залишаємо на одну годину для виділення соку.
Крок 7. Розкладаємо салат по стерилізованим банкам. Ставимо у велику каструлю з киплячою водою, на дно стелимо рушник. Стерилізуємо після закипання 15 хвилин пів-літрові банки, 20 хвилин – літрові. Після закриваємо кришками, ставимо догори дном, закутуємо в ковдру і залишаємо до повного охолодження.
Крок 8. Салат з болгарського перцю і огірка на зиму готовий. Можна відносити на зберігання!
Лечо з болгарського перцю на зиму з морквою, помідорами та цибулею
Лечо з болгарського перцю на зиму з морквою, помідорами та цибулею приємно здивує вас своїм насиченим смаком і яскравим виглядом. Таке частування можна подавати з гарячими гарнірами або просто їсти з хлібом. Для заготівлі на тривале зберігання використовуйте наш перевірений рецепт.
Час готування – 1 годину
Час приготування – 20 хвилин
Порції – 2,5 л.
Інгредієнти:
- Перець болгарський – 0,5 кг
- Помідори – 1,5 кг
- Морква – 0,5 кг
- Цибуля ріпчаста – 0,5 кг
- Цукор – 100 гр.
- Сіль – 50 гр.
- Часник – 1 головка.
- Соус томатний – 250 мл
- Оцет 9% – 6 ст. л.
- Масло рослинне – 100 мл
Процес приготування:
Крок 1. Підготуємо необхідні інгредієнти для заготівлі лечо з болгарського перцю на зиму з морквою, помідорами та цибулею.
Крок 2. Промиваємо помідори і робимо на них хрестоподібні надрізи.
Крок 3. Заливаємо помідори окропом. Ошпарюємо їх.
Крок 4. Охолоджуємо плоди і знімаємо шкірку. Далі ріжемо невеликими шматочками.
Крок 5. Очищаємо цибулю і дрібно нарізаємо його.
Крок 6. Болгарський перець очищаємо від насіння і плодоніжок. Після овочі ріжемо на невеликі шматочки.
Крок 7. Тонкими невеликими скибочками нарізаємо очищену моркву.
Крок 8. У глибокій каструлі з’єднуємо болгарський перець і помідори. Виливаємо томатний соус і перемішуємо вміст. Ставимо на плиту і тушкуємо близько 25 хвилин. В процесі постійно помішуємо масу.
Крок 9. Розігріваємо сковороду з рослинним маслом. Тушкуємо до м’якості цибулю з морквою.
Крок 10. Перекладаємо обсмажені овочі в загальну каструлю. Сюди ж додаємо подрібнений часник. Виливаємо оцет, залишки рослинного масла. Перемішуємо і тушкуємо ще 20 хвилин.
Крок 11. Розкладаємо частування по стерилізованим банкам. Після закриваємо кришками, ставимо догори дном, закутуємо в ковдру і залишаємо до повного охолодження.
Крок 12. Лечо з болгарського перцю на зиму з морквою, помідорами та цибулею готово. Забирайте на зберігання.