Брокколі в духовці – 10 рецептів приготування запеченої брокколі з покроковими фото

Дієтичний рецепт брокколі в духовці ПП

Брокколі – ідеальний продукт для дієтичного харчування. Цей сорт капусти багатий важливими вітамінами і мікроелементами, а також містить цінну клітковину. Головне завдання при приготуванні овоча – зробити так, щоб втрати поживних речовин були мінімальними, а готовий продукт був не тільки смачним, але і легкозасвоюваним. Мабуть, один з найпростіших і бережних методів, що дозволяють цього досягти і, до того ж, не збільшувати калорійність страви, це запікання в духовці. Для ароматизації будемо використовувати оливкова олія холодного віджиму і часник – користь готової брокколі з таким супроводом лише збільшиться.

Час приготування: 20 хв.

Час приготування: 10 хв.

Порцій – 4.

Склад:

Брокколі – 400 гр.

Олія оливкова холодного віджиму – 40 мл

Часник – 1 зубок.

Сіль – за смаком.

Перець чорний мелений – за смаком.

Сік лимонний – для подачі.

Процес приготування:

1. Відразу ставимо розігріватися духовку на 210 градусів, щоб до моменту запікання висока температура була вже досягнута. Брокколі промиваємо і ділимо на приблизно однакові суцвіття. Щоб запікання було швидким та рівномірним, додатково суцвіття розрізаємо на невеликі шматочки.

2. До речі, ніжки суцвіть краще різати упоперек окремо і дрібніші. Вони мають іншу структуру, відмінну від верхньої пишною частини, і готуються довше. Тому час готування коригуємо величиною нарізки.

3. Шматочки брокколі поміщаємо в миску і поливаємо зазначеною кількістю оливкової олії холодного віджиму. Зубок часнику очищаємо від лушпиння і пропускаємо через прес. Додаємо отриману кашку до брокколі. Посипаємо капусту сіллю і чорним меленим перцем і перемішуємо руками, щоб кожен шматочок покрився ароматною сумішшю.

4. На сухе деко висипаємо підготовлену брокколі і поміщаємо його на середньо-низький рівень. Запікаємо протягом двадцяти хвилин. Пару раз за вказаний час приготування духовку потрібно відкрити і перемішати брокколі лопаткою для рівномірного пропікання. Якщо помічено, що капуста починає пригорати, варто знизити температуру духовки на десять-двадцять градусів.

5. Готову брокколі дістаємо з духовки і перекладаємо на сервірувальну тарілку. При подачі можна полити капусту лимонним соком – це освіжить її смак і додасть вітамінів.

Приємного апетиту!