Брусничний соус до мяса – 7 рецептів приготування з покроковими фото

Брусниця – виняткова ягода за своїм корисним і смаковими властивостями. З брусниці виходить не тільки смачне варення, але і чудовий соус для м’ясних страв. Ми підібрали 7 вдалих рецептів соусу для м’яса.

Класичний рецепт брусничного соусу до м’яса

Багатий на вітаміни С, В, Е і РР брусничний соус чудово розкриває смак м’ясних страв. Як заготовити самостійно в домашніх умовах класичний варіант цього соусу, ми розповімо в нашому рецепті.

Інгредієнти на
4 порц.

  • Брусниця 200 гр.
  • Цукор-пісок 100 гр.
  • Апельсин 1 шт.
  • Корінь імбиру 7 див.
  • Кориця 1 ч. л.
  • Прованські трави 1 ч. л.

Процес приготування:

  1. Як приготувати брусничний соус до м’яса? Корінь імбиру очистіть і натріть на дрібній тертці.
  2. викладіть В каструлю брусницю, сухі трави і корінь імбиру, поставте на середній вогонь.
  3. Апельсин обдайте окропом, помийте і натріть цедру на дрібній тертці.
  4. З апельсина вичавити сік.
  5. Проварену брусницю подрібніть блендером.
  6. Додайте в брусничну масу апельсиновий сік, перемішайте.
  7. Також всипте цукор і корицю.
  8. Томіть соус на повільному вогні 20 хвилин, періодично помішуючи. Брусничний соус виходить густим і ароматним, зберігайте його в холодильнику.

Приємного апетиту!

Як приготувати брусничний соус з вином до м’яса?

З ягід брусниці можна робити цікаві соуси до м’ясних страв. Наприклад, в цьому рецепті ми розкриємо секрет приготування простого соусу з насиченим брусничним ароматом, приємним смаком, пом’якшеним вином і врівноваженим корицею.

Час готування: 30 хв.

Час приготування: 30 хв.

Порцій: 2.

Склад:

  • Брусниця – 200 гр.
  • Цукор – 10 гр.
  • Кориця – 5 гр.
  • Вино сухе – 25 мл
  • Крохмаль – 7 гр.

Процес приготування:

1. Брусницю перекладіть в об’ємну ємність, залийте е водою, доведіть до кипіння і варіть 2 хвилини. Накрийте брусницю кришкою і залиште на 10 хвилин.

2. Потім протерти ягоди через сито.

3. Перекладіть брусничну масу в каструлю, додайте трохи ягідного відвару. Також додайте крохмаль, добре перемішайте.

4. Підігрійте соус і влийте вино, перемішайте. Далі додайте корицю і цукор.

5. Постійно помішуючи, доведіть соус до кипіння і зніміть його з вогню. Остудіть соус і подавайте до гарячих м’ясних страв.

Приємного апетиту!

Простий і смачний рецепт соусу з брусниці без вина

Зазвичай ягідні соуси для м’яса готуються з додаванням вина. Але якщо вас бентежить алкоголь, то пропонуємо вам спробувати більш простий, але не менш смачний рецепт брусничного соусу.

Час готування: 25 хв.

Час приготування: 25 хв.

Порцій: 5.

Склад:

  • Брусниця – 300 гр.
  • Цукор – 50 гр.
  • Вода – 200 мл
  • Кориця – 1 щіпка.
  • Крохмаль картопляний – 20 гр.

Процес приготування:

1. Брусницю переберіть, помийте і перекладіть в каструлю.

2. Залийте ягоди водою і поставте на вогонь.

3. Доведіть ягоди до кипіння, додайте цукор і варіть, поки він не розчиниться.

4. Додайте корицю, перемішайте і варіть ще 2-3 хвилини.

5. Подрібніть ягоди блендером, додайте крохмаль і на повільному вогні доведіть соус до бажаної густоти. Брусничний соус потім остудіть і подавайте до м’ясних страв на стіл.

Приємного апетиту!

Як заготовити брусничний соус до м’яса на зиму?

Брусничний соус – чудове, яскраве доповнення до м’ясних страв. Заготовте цю добавку на зиму і ваш стіл завжди буде майоріти новими смаками і фарбами.

Час готування: 60 хв.

Час приготування: 30 хв.

Порцій: 1.

Інгредієнти:

  • Брусниця – 0,5 кг
  • Апельсин – 1 шт.
  • Цибуля – 1 шт.
  • Вино червоне – 100 мл
  • Мед – 3 ст. л.
  • Масло оливкове – 1 ст. л.

Процес приготування:

1. Ріпчасту цибулю очистіть від лушпиння, дрібно наріжте і обсмажте на оливковій олії до прозорості. Цибуля перекладіть в каструлю, де готується соус.

2. Апельсин обдайте окропом, помийте і натріть цедру на дрібній тертці. Сам апельсин розріжте на кілька частин і подрібніть блендером. З кашки вичавити сік через марлю.

3. У каструлю до смаженій цибулі додайте брусницю, цедру апельсина, мед, апельсиновий сік, перемішайте і поставте на вогонь. Варіть соус на повільному вогні протягом 10 хвилин.

4. Подрібніть соус в блендері.

5. Потім знову перекладіть соус в каструлю, додайте вино і варіть ще 15 хвилин. Гарячий соус перекладіть в стерилізовану банку і закрийте її сухою металевою кришкою. Зберігайте соус в прохолодному місці.

Приємного апетиту!

Ароматний бруснично-журавлинний соус до м’яса

Бруснично-журавлинний соус чудово підходить до будь-якого м’яса: курці, яловичині, свинині або більш екзотичним варіантами. Особливо приємно подати до страв приготований власними руками соус.

Час готування: 50 хв.

Час приготування: 30 хв.

Порцій: 4.

Склад:

  • Брусниця – 0,5 кг
  • Журавлина – 0,5 кг
  • Цукор – 0,3 кг
  • Імбир – за смаком.

Процес приготування:

1. Ягоди переберіть і промийте. По 300 грам брусниці і журавлини подрібніть в блендері.

2. Ягідне пюре перекладіть в каструлю, поставте на повільний вогонь і постійно помішуючи, доведіть до кипіння.

3. Потім додайте в ягідне пюре цілі ягоди і цукор, поставте на вогонь, продовжуйте варити 15 хвилин.

4. Імбир очистити від верхнього шару, натріть на дрібній тертці і додайте в соус, продовжуйте варити ще 2-3 хвилини, потім зніміть каструлю з вогню.

5. Соус перекладіть в зручну ємність і остудіть. Після цього він буде готовий до вживання.

Приємного апетиту!

Смачний брусничний соус до м’яса як в Ікеа

Щоб приготувати смачний шведський брусничний соус не потрібно володіти унікальними кулінарними навичками. Приготований за цим рецептом соус однаково добре підійде до м’ясних страв і пишним солодким оладушкам.

Час готування: 20 хв.

Час приготування: 20 хв.

Порцій: 1.

Склад:

  • Брусниця – 30 гр.
  • Вино біле сухе – 60 мл
  • Цукор – 1 ч. л
  • Кориця мелена – 0,5 ч. л.
  • Бадьян – 1 шт.

Процес приготування:

1. Брусницю помийте.

2. Перекладіть ягоди в сотейник з товстим дном, додайте вино і поставте на вогонь.

3. Додайте до брусниці цукор і корицю, перемішайте.

4. Нагріваючи вміст сковороди, товкачиком роздушіть ягоди. Перемішайте соус і дайте йому покипіти пару хвилин.

5. Додайте бадьян, перемішайте і зніміть соус з вогню. Коли соус охолоне, його можна подавати на стіл.

Приємного апетиту!

Як приготувати брусничний соус до м’яса з апельсином?

Прекрасний соус з вираженими цитрусовими нотками. Брусничний соус з апельсином перетворить м’ясні страви та подарує вам нові кулінарні враження.

Час готування: 30 хв.

Час приготування: 20 хв.

Порцій: 4.

Склад:

  • Апельсин – 1 шт.
  • Імбир мелений – 0,5 ч. л.
  • Цукор – 100 гр.
  • Кориця – 0,25 ч. л.
  • Гвоздика – 2 шт.
  • Брусниця – 350 гр.

Процес приготування:

1. Брусницю переберіть, помийте і подрібніть блендером.

2. Апельсин обдайте окропом, добре промийте і просушіть. Цедру натріть на дрібній тертці і вичавити з апельсина сік.

3. У каструлі змішайте брусничне пюре, цукор, корицю, мелений імбир, гвоздику, апельсинову цедру і сік.

4. Доведіть соус до кипіння і варіть 5 хвилин.

5. Соус готовий, охолодіть його, перекладіть в зручну ємність і зберігайте в холодильнику.

Приємного апетиту!