Бурштинове варення з груш часточками на зиму – 6 швидких рецептів прозорого варення з покроковими фото

Грушеве варення часточками з лимонною кислотою

Грушеве варення часточками з лимонною кислотою нікого не залишить байдужим. Таке ласощі виходить неймовірно смачним, ароматним і апетитним. Можна подавати разом з чашечкою чаю або використовувати для приготування домашніх пирогів. Обов’язково беріть на замітку!

Час готування – 4 години

Час приготування – 30 хвилин

Порції – 0,5 л.

Інгредієнти:

  • Груші – 1 кг
  • Цукор – 0,7 кг
  • Кислота лимонна – 0,5 ч. л.
  • Цукор ванільний – 2 ч. л.
  • Вода – 120 мл

Процес приготування:

Крок 1. Відбираємо груші без пошкоджень, добре промиваємо їх під водою.

Крок 2. Очищаємо плоди від шкірки.

Крок 3. Розбираємо підготовлені груші на акуратні скибочки.

Крок 4. Кип’ятимо воду з цукром до утворення однорідного сиропу.

Крок 5. Заливаємо сиропом груші і залишаємо на 30-60 хвилин.

Крок 6. Через зазначений час переставляємо продукт на плиту. Варимо 30 хвилин, регулярно прибираючи піну. Після залишаємо настоюватися на 2 години.

Крок 7. Проварюємо варення ще 30 хвилин, доповнюємо лимонною кислотою і ванільним цукром. Після можна розливати по простерилизованным банкам і закривати кришками.

Крок 8. Грушеве варення часточками з лимонною кислотою готово!