Грушеве варення часточками з лимонною кислотою
Грушеве варення часточками з лимонною кислотою нікого не залишить байдужим. Таке ласощі виходить неймовірно смачним, ароматним і апетитним. Можна подавати разом з чашечкою чаю або використовувати для приготування домашніх пирогів. Обов’язково беріть на замітку!
Час готування – 4 години
Час приготування – 30 хвилин
Порції – 0,5 л.
Інгредієнти:
- Груші – 1 кг
- Цукор – 0,7 кг
- Кислота лимонна – 0,5 ч. л.
- Цукор ванільний – 2 ч. л.
- Вода – 120 мл
Процес приготування:
Крок 1. Відбираємо груші без пошкоджень, добре промиваємо їх під водою.
Крок 2. Очищаємо плоди від шкірки.
Крок 3. Розбираємо підготовлені груші на акуратні скибочки.
Крок 4. Кип’ятимо воду з цукром до утворення однорідного сиропу.
Крок 5. Заливаємо сиропом груші і залишаємо на 30-60 хвилин.
Крок 6. Через зазначений час переставляємо продукт на плиту. Варимо 30 хвилин, регулярно прибираючи піну. Після залишаємо настоюватися на 2 години.
Крок 7. Проварюємо варення ще 30 хвилин, доповнюємо лимонною кислотою і ванільним цукром. Після можна розливати по простерилизованным банкам і закривати кришками.
Крок 8. Грушеве варення часточками з лимонною кислотою готово!