Буженина – 10 рецептів приготування в домашніх умовах з покроковими фото

Буженина з свинини, запечена в рукаві

Будь-яке м’ясо, проходить термічну обробку в духовій шафі і загорнуте в рукав для запікання, виходить максимально ніжним, соковитим і просто розходиться по волокнах. Буженина з свинячого м’яса не є винятком і готується настільки просто, що впорається навіть школяр!

Час готування – 9 ч. 50 хв.

Час приготування – 25 хв.

Порції – 4.

Склад:

  • Свинина з жиром – 600 гр.
  • Перець чорний мелений – 1 ст. л.
  • Паприка – 1 ч. л.
  • Сіль – ½ ч. л.
  • Масло оливкове – 2 ст. л.
  • Базилік сушений – ½ ч. л.
  • Часник – 10 зуб.
  • Цибуля ріпчаста – 150 гр.

Процес приготування:

Крок 1. Для обмазки м’яса в глибокій піалі з’єднуємо всі сухі спеції, підливаємо трохи оливкової олії і ретельно перемішуємо.

Крок 2. Свинину обполіскуємо водою, обсушуємо за допомогою паперових рушників і змащуємо ароматною заправкою. Накриваємо ємність з майбутньою бужениною харчовою плівкою і прибираємо на ніч в холодильну камеру для просочення.

Крок 3. Тим часом, зубки часнику очищаємо від лушпиння і розрізаємо на дві частини.

Крок 4. Ріпчасту цибулю аналогічно очищаємо від лушпиння і ріжемо досить товстими півкільцями.

Крок 5. На дно рукава для запікання висипаємо цибулю.

Крок 6. Поверх розкладаємо половинки часнику.

Крок 7. На овочеву подушку викладаємо замариноване м’ясо, в целофані робимо пару проколів і відправляємо в заздалегідь розігріту до 200 градусів духовку на 20 хвилин. Після, знижуємо температуру до 170 і запікаємо до готовності близько півтори години.

Крок 8. Після закінчення часу, акуратно надрізаємо рукав і випікаємо ще 15 хвилин для утворення рум’яної скоринки. Приємного апетиту!