Буженина з свинини, запечена в рукаві
Будь-яке м’ясо, проходить термічну обробку в духовій шафі і загорнуте в рукав для запікання, виходить максимально ніжним, соковитим і просто розходиться по волокнах. Буженина з свинячого м’яса не є винятком і готується настільки просто, що впорається навіть школяр!
Час готування – 9 ч. 50 хв.
Час приготування – 25 хв.
Порції – 4.
Склад:
- Свинина з жиром – 600 гр.
- Перець чорний мелений – 1 ст. л.
- Паприка – 1 ч. л.
- Сіль – ½ ч. л.
- Масло оливкове – 2 ст. л.
- Базилік сушений – ½ ч. л.
- Часник – 10 зуб.
- Цибуля ріпчаста – 150 гр.
Процес приготування:
Крок 1. Для обмазки м’яса в глибокій піалі з’єднуємо всі сухі спеції, підливаємо трохи оливкової олії і ретельно перемішуємо.
Крок 2. Свинину обполіскуємо водою, обсушуємо за допомогою паперових рушників і змащуємо ароматною заправкою. Накриваємо ємність з майбутньою бужениною харчовою плівкою і прибираємо на ніч в холодильну камеру для просочення.
Крок 3. Тим часом, зубки часнику очищаємо від лушпиння і розрізаємо на дві частини.
Крок 4. Ріпчасту цибулю аналогічно очищаємо від лушпиння і ріжемо досить товстими півкільцями.
Крок 5. На дно рукава для запікання висипаємо цибулю.
Крок 6. Поверх розкладаємо половинки часнику.
Крок 7. На овочеву подушку викладаємо замариноване м’ясо, в целофані робимо пару проколів і відправляємо в заздалегідь розігріту до 200 градусів духовку на 20 хвилин. Після, знижуємо температуру до 170 і запікаємо до готовності близько півтори години.
Крок 8. Після закінчення часу, акуратно надрізаємо рукав і випікаємо ще 15 хвилин для утворення рум’яної скоринки. Приємного апетиту!