Ніжна і м’яка буженина з індички в домашніх умовах
Прекрасна альтернатива покупної ковбаси і шинки, яка підійде навіть тим, хто дотримується правильного харчування і стежить за своєю фігурою – ніжна і ароматна буженина з індички. Тонкі слайсы готового страви ідеально підходять для бутербродів і ПП бургерів.
Час готування – 24 год.
Час приготування – 35 хв.
Порції – 8.
Інгредієнти:
- Філе індички – 1 кг
- Вода – 1 л
- Сіль – 4 ст. л.
- Гірчиця – 1 ст. л.
- Соус соєвий – 1 ст. л.
- Паприка – 2 ч. л.
- Перець чорний мелений – ½ ч. л.
- Перець червоний мелений – ½ ч. л.
- Трави прованські – 1 ч. л.
- Масло рослинне – 2 ст. л.
- Часник – 3 зуб.
Процес приготування:
Крок 1. Приготуємо заправку: в холодній воді розчиняємо чотири столові ложки солі.
Крок 2. Занурюємо м’ясо в солону воду і прибираємо в холодильну камеру на 3-4 години.
Крок 3. Зубки часнику очищаємо від лушпиння і ріжемо пластинками.
Крок 4. У глибокій піалі змішуємо соняшникова або оливкова олія, гірчицю, приправи і соєвий соус.
Крок 5. Ретельно перемішуємо складові заправки до однорідності.
Крок 6. Птицю виймаємо з соляного розчину, насухо витираємо паперовими рушниками і нашпиговываем часточками часнику.
Крок 7. Індичку натираємо кашкою з спецій і масла і прибираємо під кришкою в холодильник мінімум на 12 годин.
Крок 8. Відправляємо м’ясо в духовку, попередньо розігріту до 250 градусів, і відразу ж знижуємо температуру до 200. Випікаємо 30-35 хвилин, остуджуємо прямо в духовій шафі та після подаємо з французькою гірчицею. Приємного апетиту!