Буженина – 10 рецептів приготування в домашніх умовах з покроковими фото

Ніжна і м’яка буженина з індички в домашніх умовах

Прекрасна альтернатива покупної ковбаси і шинки, яка підійде навіть тим, хто дотримується правильного харчування і стежить за своєю фігурою – ніжна і ароматна буженина з індички. Тонкі слайсы готового страви ідеально підходять для бутербродів і ПП бургерів.

Час готування – 24 год.

Час приготування – 35 хв.

Порції – 8.

Інгредієнти:

  • Філе індички – 1 кг
  • Вода – 1 л
  • Сіль – 4 ст. л.
  • Гірчиця – 1 ст. л.
  • Соус соєвий – 1 ст. л.
  • Паприка – 2 ч. л.
  • Перець чорний мелений – ½ ч. л.
  • Перець червоний мелений – ½ ч. л.
  • Трави прованські – 1 ч. л.
  • Масло рослинне – 2 ст. л.
  • Часник – 3 зуб.

Процес приготування:

Крок 1. Приготуємо заправку: в холодній воді розчиняємо чотири столові ложки солі.

Крок 2. Занурюємо м’ясо в солону воду і прибираємо в холодильну камеру на 3-4 години.

Крок 3. Зубки часнику очищаємо від лушпиння і ріжемо пластинками.

Крок 4. У глибокій піалі змішуємо соняшникова або оливкова олія, гірчицю, приправи і соєвий соус.

Крок 5. Ретельно перемішуємо складові заправки до однорідності.

Крок 6. Птицю виймаємо з соляного розчину, насухо витираємо паперовими рушниками і нашпиговываем часточками часнику.

Крок 7. Індичку натираємо кашкою з спецій і масла і прибираємо під кришкою в холодильник мінімум на 12 годин.

Крок 8. Відправляємо м’ясо в духовку, попередньо розігріту до 250 градусів, і відразу ж знижуємо температуру до 200. Випікаємо 30-35 хвилин, остуджуємо прямо в духовій шафі та після подаємо з французькою гірчицею. Приємного апетиту!