Биті огірки з соєвим соусом
Биті огірки з соєвим соусом – це закуска на азіатський манер, яка обов’язково припаде до смаку всім, хто любить оригінальні і незвичайні страви. Подати такі огірочки можна, як в якості самостійної страви, так і доповнити смажене м’ясо або запечену рибу.
Час приготування – 40 хв.
Час приготування – 10 хв.
Порції – 4.
Інгредієнти:
- Огірки – 6 шт.
- Перець чилі – 1 шт.
- Масло кунжутне – 2 ст. л.
- Соус соєвий – 2 ст. л.
- Цукор-пісок – 1 ст. л.
- Сіль – ½ ч. л.
- Оцет рисовий – 2 ст. л.
- Кінза – 3 гілочки.
- Кунжут – 1 ч. л.
- Часник – 2 зуб.
Процес приготування:
Крок 1. Готуємо продукти, ретельно промиваємо огірочки і даємо час їм обсохнути.
Крок 2. Кладемо овочі на обробну дошку і накриваємо харчовою плівкою, відбиваємо кухонним молоточком або качалкою.
Крок 3. Ріжемо огірки на бруски і змішуємо з подрібненим перцем чилі і часником.
Крок 4. Слідом закидаємо рубану кинзу і готуємо заправку: в піалі об’єднуємо сіль, цукровий пісок, оцет, соєвий соус і кунжутне масло.
Крок 5. Переливаємо маринад до огірків в тарілку, гарненько перемішуємо і наполягаємо протягом півгодини. Перед подачею прикрашаємо кунжутом. Готуйте і отримуйте задоволення!