Биті огірки – 8 рецептів приготування салату з покроковими фото

Биті огірки з соєвим соусом

Биті огірки з соєвим соусом – це закуска на азіатський манер, яка обов’язково припаде до смаку всім, хто любить оригінальні і незвичайні страви. Подати такі огірочки можна, як в якості самостійної страви, так і доповнити смажене м’ясо або запечену рибу.

Час приготування – 40 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 4.

Інгредієнти:

  • Огірки – 6 шт.
  • Перець чилі – 1 шт.
  • Масло кунжутне – 2 ст. л.
  • Соус соєвий – 2 ст. л.
  • Цукор-пісок – 1 ст. л.
  • Сіль – ½ ч. л.
  • Оцет рисовий – 2 ст. л.
  • Кінза – 3 гілочки.
  • Кунжут – 1 ч. л.
  • Часник – 2 зуб.

Процес приготування:

Крок 1. Готуємо продукти, ретельно промиваємо огірочки і даємо час їм обсохнути.

Крок 2. Кладемо овочі на обробну дошку і накриваємо харчовою плівкою, відбиваємо кухонним молоточком або качалкою.

Крок 3. Ріжемо огірки на бруски і змішуємо з подрібненим перцем чилі і часником.

Крок 4. Слідом закидаємо рубану кинзу і готуємо заправку: в піалі об’єднуємо сіль, цукровий пісок, оцет, соєвий соус і кунжутне масло.

Крок 5. Переливаємо маринад до огірків в тарілку, гарненько перемішуємо і наполягаємо протягом півгодини. Перед подачею прикрашаємо кунжутом. Готуйте і отримуйте задоволення!