Биті огірки – 8 рецептів приготування салату з покроковими фото

Салат «Биті огірки» з креветками

Салат «Биті огірки» з креветками – це проста в приготуванні, але святкова і поживна закуска. Завдяки овочів і морепродуктів, такий салат містить в собі велику кількість білків і клітковини, відповідно, ідеально підходить для пізнього вечері.

Час готування – 55 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 3.

Склад:

  • Огірки – 3 шт.
  • Креветки варені – 200 гр.
  • Перець чилі – 1 шт.
  • Часник – 1-2 зуб.
  • Оцет рисовий – 1 ст. л.
  • Соус соєвий – 2 ст. л.
  • Масло кунжутне – ½ ч. л.
  • Масло рослинне – 50 мл
  • Сіль – за смаком.
  • Цукор-пісок – за смаком.
  • Кунжут – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Першим ділом маринуємо креветки, для цього в піалу наливаємо кунжутна і рослинне масло – нагріваємо в мікрохвильовій печі і доповнюємо подрібненим часником і гострим перцем. Занурюємо в склад морепродукти і залишаємо на півгодини.

Крок 2. Щільні огірочки обполіскуємо і розрізаємо уздовж, попередньо позбувшись від «попок». Яким зручним способом видаляємо м’яку частину, залишаючи лише тверду.

Крок 3. Викладаємо плоди на дошку і відбиваємо качалкою до характерного тріска, але не перебільшуємо.

Крок 4. Огірки ріжемо злегка під кутом на шматочки середнього розміру. Нарізку солимо і поливаємо оцтом, даємо постояти 20 хвилин.

Крок 5. Після закінчення часу, овочі віджимаємо і перемішуємо з креветками.

Крок 6.Присмачую закуску соєвим соусом і кунжутним насінням.

Крок 7. Подаємо до столу і насолоджуємося. Приємного апетиту!