Салат «Биті огірки» з креветками
Салат «Биті огірки» з креветками – це проста в приготуванні, але святкова і поживна закуска. Завдяки овочів і морепродуктів, такий салат містить в собі велику кількість білків і клітковини, відповідно, ідеально підходить для пізнього вечері.
Час готування – 55 хв.
Час приготування – 15 хв.
Порції – 3.
Склад:
- Огірки – 3 шт.
- Креветки варені – 200 гр.
- Перець чилі – 1 шт.
- Часник – 1-2 зуб.
- Оцет рисовий – 1 ст. л.
- Соус соєвий – 2 ст. л.
- Масло кунжутне – ½ ч. л.
- Масло рослинне – 50 мл
- Сіль – за смаком.
- Цукор-пісок – за смаком.
- Кунжут – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Першим ділом маринуємо креветки, для цього в піалу наливаємо кунжутна і рослинне масло – нагріваємо в мікрохвильовій печі і доповнюємо подрібненим часником і гострим перцем. Занурюємо в склад морепродукти і залишаємо на півгодини.
Крок 2. Щільні огірочки обполіскуємо і розрізаємо уздовж, попередньо позбувшись від «попок». Яким зручним способом видаляємо м’яку частину, залишаючи лише тверду.
Крок 3. Викладаємо плоди на дошку і відбиваємо качалкою до характерного тріска, але не перебільшуємо.
Крок 4. Огірки ріжемо злегка під кутом на шматочки середнього розміру. Нарізку солимо і поливаємо оцтом, даємо постояти 20 хвилин.
Крок 5. Після закінчення часу, овочі віджимаємо і перемішуємо з креветками.
Крок 6.Присмачую закуску соєвим соусом і кунжутним насінням.
Крок 7. Подаємо до столу і насолоджуємося. Приємного апетиту!