Ніжний чак-чак, тане в роті
Тане в роті чак-чак – популярний медовий десерт татарської кухні. Він являє собою сформовану в невелику гірку соломку з прісного тіста, смажену у фритюрі, просочену солодким сиропом.
Час готування: 180 хв.
Час приготування: 90 хв
Порцій: 6.
Інгредієнти:
- Борошно пшеничне – 3 склянки
- Яйця курячі – 2 шт.
- Жовток – 2 шт.
- Дріжджі сухі – 2 щіпки.
- Вода – по необхідності.
- Сіль – 1 щіпка.
- Олія соняшникова – 2 ст.
- Для сиропу:
- Мед – 400 мл
- Цукор – 130 гр.
Процес приготування:
1. Охолоджені курячі яйця і жовтки збийте до отримання пишної піни.
2. У збиті яйця, додайте просіяне борошно в кілька етапів і замісіть тісто.
3. В процесі замісу, додайте трохи крижаної води і продовжуйте заміс. Потім всипте швидкодіючі дріжджі і сіль.
4. Тісто треба вимішувати не менше 10 хвилин, щоб воно було еластичним і не липким. Потім оберніть його в харчову плівку і приберіть в холодильник на півгодини.
5. Дістаньте тісто з холодильника і розділіть його на 4 частини. Кожен шматок розкачайте в тонкий пласт.
6. Потім тісто наріжте тонкими смужками по 1,5-2 сантиметри в довжину.
7. У каструлю влийте рослинне масло, закип’ятіть його і опустіть в каструлю заготовки з тіста. Готуйте їх у фритюрі до золотистого кольору.
8. Готове тісто перекладіть на паперову серветку, щоб стік зайвий жир.
9. У каструлю викласти мед і всипте цукор. Постійно помішуючи, доведіть суміш до кипіння.
10. Гарячим сиропом залийте золотисті смужки тіста і добре перемішайте.
11. Викладіть чак-чак на плоску тарілку, надайте заготовці форму гірки і трохи утрамбуйте його. Коли сироп повністю охолоне, чак-чак можна подавати на стіл.
Приємного апетиту!