Чак-чак в домашніх умовах – 10 рецептів приготування з покроковими фото

Ніжний чак-чак, тане в роті

Тане в роті чак-чак – популярний медовий десерт татарської кухні. Він являє собою сформовану в невелику гірку соломку з прісного тіста, смажену у фритюрі, просочену солодким сиропом.

Час готування: 180 хв.

Час приготування: 90 хв

Порцій: 6.

Інгредієнти:

  • Борошно пшеничне – 3 склянки
  • Яйця курячі – 2 шт.
  • Жовток – 2 шт.
  • Дріжджі сухі – 2 щіпки.
  • Вода – по необхідності.
  • Сіль – 1 щіпка.
  • Олія соняшникова – 2 ст.
  • Для сиропу:
  • Мед – 400 мл
  • Цукор – 130 гр.

Процес приготування:

1. Охолоджені курячі яйця і жовтки збийте до отримання пишної піни.

2. У збиті яйця, додайте просіяне борошно в кілька етапів і замісіть тісто.

3. В процесі замісу, додайте трохи крижаної води і продовжуйте заміс. Потім всипте швидкодіючі дріжджі і сіль.

4. Тісто треба вимішувати не менше 10 хвилин, щоб воно було еластичним і не липким. Потім оберніть його в харчову плівку і приберіть в холодильник на півгодини.

5. Дістаньте тісто з холодильника і розділіть його на 4 частини. Кожен шматок розкачайте в тонкий пласт.

6. Потім тісто наріжте тонкими смужками по 1,5-2 сантиметри в довжину.

7. У каструлю влийте рослинне масло, закип’ятіть його і опустіть в каструлю заготовки з тіста. Готуйте їх у фритюрі до золотистого кольору.

8. Готове тісто перекладіть на паперову серветку, щоб стік зайвий жир.

9. У каструлю викласти мед і всипте цукор. Постійно помішуючи, доведіть суміш до кипіння.

10. Гарячим сиропом залийте золотисті смужки тіста і добре перемішайте.

11. Викладіть чак-чак на плоску тарілку, надайте заготовці форму гірки і трохи утрамбуйте його. Коли сироп повністю охолоне, чак-чак можна подавати на стіл.

Приємного апетиту!