Будь-яка їжа стане смачнішим, якщо додати до неї часниковий соус. Причому, що готувати цей соус нескладно. У будь-який час року він відмінно впишеться у ваш раціон: влітку його можна додавати в салати замість майонезу, взимку – подавати з смаженою картоплею. Ми зібрали 10 рецептів приготування часникового соусу в домашніх умовах.
Вершково-часниковий соус в домашніх умовах
Смачний соус для м’яса, курки, морепродуктів або заправки салату. Ядрьону часникову гіркоту пом’якшують вершки. Незважаючи на те, що соус дуже простий у приготуванні, він робить смак страв багатше та насиченим.
Інгредієнти на
10 порц.
- Часник 6 зуб.
- Вершки 200 мл
- Масло вершкове 50 гр.
- Сіль 1 щіпка
- Перець чорний мелений 1 щіпка
Процес приготування:
- Як приготувати часниковий соус в домашніх умовах? Зубчики часнику очистіть від лушпиння.
- Дуже дрібно наріжте часник ножем або пропустіть через прес.
- На сковороді розтопіть вершкове масло.
- Потім викладіть часник, смажте його близько хвилини, щоб не підгорів.
- Після цього влийте вершки, доведіть суміш до кипіння.
- Посоліть і поперчіть соус.
- Далі продовжуйте готувати соус на повільному вогні 10 хвилин, поки він не загусне.
- Соус готовий, остудіть його і можна подавати до столу.
Приємного апетиту!
Швидкий і простий рецепт часникового соусу зі сметаною
Сметанно-часниковий соус – один з найбільш швидких в приготуванні соусів. Він універсальний, підходить до картоплі, м’яса, овочів і каш. Основу соусу складає сметана, а часник надає йому гостроту і аромат.
Час готування: 15 хв.
Час приготування: 15 хв.
Порцій: 4.
Склад:
- Сметана – 1 склянка
- Часник – 5-6 зуб.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Зелень – за смаком.
Процес приготування:
1. Зубчики часнику очистіть від лушпиння.
2. У сметану додайте сіль.
3. Зелень вимити і дрібно наріжте.
4. Подрібніть часник і додайте в сметану.
5. Також викладіть в миску зелень і перець мелений.
6. Соус перемішайте і подавайте до столу.
Приємного апетиту!
Дуже простий часниковий соус з майонезом
Один з найпростіших варіантів домашніх соусів, який перетворить ваші страви. Чи то просто смажені кабачки або варена картопля, часниковий соус зробить їх повноцінним смачним блюдом.
Час готування: 15 хв.
Час приготування: 15 хв.
Порцій: 2.
Склад:
- Майонез – 100 мл
- Часник – 3 зуб.
- Суміш перців – за смаком.
- Петрушка – 1 пучок.
Процес приготування:
1. Зубчики часнику очистіть і пропустіть через прес.
2. Викладіть часник в миску, додайте мелену суміш перців.
3. Додайте майонез.
4. Добре перемішайте соус.
5. Перекладіть в Соус красиву креманку, прикрасьте свіжою зеленню і подавайте до столу.
Приємного апетиту!
Домашній часниковий соус зі сметани і майонезу
Безсумнівно, краще всього використовувати для приготування часникового соусу домашній майонез, але, звичайно, ви можете скористатися магазинним. Рекомендоване співвідношення сметани і майонезу 1 до 1, але можливі і інші варіанти. Визначаючи кількість часнику, пам’ятайте, що його смак стає більш яскравим, коли соус настоїться.
Час готування: 15 хв.
Час приготування: 15 хв.
Порцій: 4.
Склад:
- Сметана – 120 мл
- Майонез – 80 мл
- Часник – 4 зуб.
- Петрушка – 1 пучок.
- Сіль – за смаком.
Процес приготування:
1. Змішайте сметану і майонез в мисці. Часник очистіть від лушпиння, петрушку помийте і наріжте.
2. Часник пропустіть через прес і додайте до сметани і майонезу.
3. Викладіть в миску зелень.
4. Соус добре перемішайте, спробуйте на смак. При необхідності посоліть.
5. Дайте соусу добре настоятися в холодильнику, потім подавайте до столу, до домашніх страв.
Приємного апетиту!
Часниковий соус з йогурту для салату Цезар
Всім відомо, що заправляють салат Цезар спеціальним соусом. Саме завдяки йому він і отримав свою назву. Але якщо ви не маєте можливості приготувати соус Цезар, дотримуючи всі тонкощі рецепту, то ми пропонуємо відмінну альтернативу у вигляді часникового соусу на натуральному йогурті.
Час готування: 20 хв.
Час приготування: 20 хв.
Порцій: 4.
Склад:
- Часник – 1 головка.
- Лимон – 1 шт.
- Масло олію – 100 мл
- Сіль – за смаком.
- Йогурт натуральний – 150 мл
Процес приготування:
1. Часник очистіть від лушпиння.
2. Пропустіть зубчики часнику через прес. З лимона вичавити сік. Викладіть отриману часникову масу в блендер, влийте лимонний сік. Збийте інгредієнти.
3. Далі влийте рослинне масло, знову збийте до отримання світлої однорідної маси.
4. В останню чергу додайте йогурт. Продовжуйте збивати соус до однорідності.
5. Наприкінці посоліть соус за смаком і охолодіть його в холодильнику. Часниковим соусом можна заправити салат Цезар або подати його до інших страв.
Приємного апетиту!
Покроковий рецепт приготування сирно-часникового соусу
Сирно-часниковий соус – універсальна добавка до страв з різних овочів, зокрема картоплі, броколі, кабачків і баклажанів. Також він підходить для різного виду закусок: грінок, брускетта і бутербродів.
Час готування: 20 хв.
Час приготування: 20 хв.
Порцій: 4.
Склад:
- Сметана – 4 ст. л.
- Майонез – 3 ст. л.
- Сир твердий – 50 гр.
- Часник – 2-3 зуб.
- Горіхи волоські – 1,5 ч. л.
Процес приготування:
1. Викладіть сметану і майонез в миску.
2. Сир натріть на дрібній тертці. Викладіть його в миску.
3. Зубчики часнику очистіть від лушпиння і пропустіть через прес, додати в миску до решти інгредієнтів.
4. Далі, за допомогою блендера, змішайте інгредієнти до отримання однорідної консистенції соусу.
5. Перед тим, як подати соус або використовувати його в приготуванні будь-якої страви, додайте в нього подрібнені волоські горіхи.
Приємного апетиту!
Часниковий соус для курки в домашніх умовах
Часник надає курячому м’ясу чудовий аромат і робить його смак більш насиченим. Тому краще всього доповнювати страви з курки часниковим соусом. Включення в ваш раціон різних соусів зробить вашу їжу більш різноманітною і апетитною.
Час готування: 5 хв.
Час приготування: 5 хв.
Порцій: 1.
Склад:
- Сметана – 2-3 ст. л.
- соєвий Соус – за смаком.
- Сир – 15 гр.
- Кріп подрібнений – 1 ч. л.
- Часник подрібнений – 0,5 ч. л.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
Процес приготування:
1. Викладіть в миску сметану.
2. Сир натріть на дрібній тертці.
3. Часник очистіть від лушпиння і подрібніть будь-яким зручним способом.
4. Кріп промийте, просушіть і дрібно наріжте.
5. Додайте до сметані соєвий соус і спеції. З соєвим соусом будьте акуратні, щоб не переборщити, додавайте його трохи, орієнтуйтеся на свій смак.
6. Потім викладіть часник, сир і зелень, добре перемішайте.
7. Соус готовий, можна подавати його до столу.
Приємного апетиту!
Смачний часниковий соус для домашньої шаурми
Шаурма давно вже стала одним з найпопулярніших способів швидко перекусити у місті чи будинку. Щоб ваша закуска стала ще більш соковитою, ароматною і смачною, додайте в неї часниковий соус, приготований за нашим рецептом.
Час готування: 25 хв.
Час приготування: 25 хв.
Порцій: 4.
Склад:
- Часник – 10 зуб.
- Майонез – 4 ст. л.
- Сметана – 150 мл
- Ряжанка – 200 мл
- Цукор – 1 ст. л.
- Сіль – 1 ст. л.
- Лимон – 0,5 шт.
- Хмелі-сунелі – 2 ч. л.
- Перець чорний мелений – 1 ч. л.
Процес приготування:
1. У мисці змішайте ряжанку, майонез і сметану.
2. Додайте сіль і цукор, перемішайте.
3. Далі видавіть сік з половини лимона.
4. Часник пропустіть через прес, додати в миску, змішайте.
5. Всипте мелений перець і хмелі-сунелі.
6. Ще раз добре перемішайте соус. Часниковий соус можна використовувати для приготування шаурми відразу ж.
Приємного апетиту!
Ніжний вершково-часниковий соус для креветок
Вершково-часниковий соус виходить ніжним, з приємним тонким ароматом, але в той же час пікантним і насиченим. Ці властивості роблять його вишуканим доповненням, яким можна доповнити страви з креветок або інших морепродуктів.
Час готування: 15 хв.
Час приготування: 15 хв.
Порцій: 4.
Склад:
- Часник – 1 головка.
- Масло вершкове – 50 гр.
- Вершки – 300 мл
- Сіль – за смаком.
- Суміш перців мелена – за смаком.
Процес приготування:
1. Поставте сковороду на вогонь, покладіть вершкове олію і розтопіть його.
2. Часник очистіть від лушпиння і пропустіть через прес. Додайте на сковороду часник, смажте протягом 20-30 секунд, постійно помішуючи, щоб він не пригорів.
3. Як тільки з’явився сильний часниковий аромат, влийте вершки. Доведіть до кипіння і продовжуйте готувати на повільному вогні ще 5 хвилин.
4. Далі посоліть і приправити соус за смаком. Залиште соус на повільному вогні ще на 3-5 хвилин, він повинен загуснути.
5. Використовувати вершково-часниковий соус можна в теплому і охолодженому вигляді.
Приємного апетиту!
Як приготувати смачний часниковий соус для мідій?
Морепродукти дуже «люблять» різні соуси, вони охоче вбирають в себе аромати спецій. Одним з найбільш вдалих поєднань, можна назвати поєднання мідій і часникового соусу. Готується це ароматне доповнення зовсім нескладно.
Час готування: 15 хв.
Час приготування: 15 хв.
Порцій: 4.
Склад:
- Сметана – 120 мл
- Майонез – 80 мл
- Часник – 2-3 зуб.
- Зелень – за смаком.
- Сіль – за смаком.
Процес приготування:
1. У миску покладіть сметану і майонез.
2. Зелень промийте, просушіть і дрібно порубаєте ножем. Це може бути петрушка, кінза або кріп – за вашим смаком.
3. Часник очистіть, пропустіть через прес і також викладіть в миску.
4. Добре перемішайте соус.
5. Перед подачею часниковий соус можна охолодити.
Приємного апетиту!