Чуррос – 8 рецептів в домашніх умовах

Чуррос з шоколадним соусом

Чуррос з шоколадним соусом – чудовий десерт. В Іспанії, наприклад, подають на сніданок. Чуррос являє собою невеликі обсмажені палички з заварного тіста, які вмочують у шоколадний соус і подають з чаєм або кавою. Кляр робить їх хрусткими і рум’яними.

Час готування – 0,5 ч.

Час приготування – 25-30 хв.

Порції – 4-5.

Склад:

Для тіста:

  • Масло вершкове – 25 гр.
  • Вода питна – 125 мл
  • Цукор – 1 ст. л.
  • Сіль поварена – 1 щіпка.
  • ванільний Цукор – 0,5 ч. л.
  • Яйце куряче – 1 шт.
  • Мука пшенична вищий сорт – 0,5 склянки
  • Олія соняшникова без запаху – для кляру.

Для шоколадного соусу:

  • Шоколад чорний – 70 гр.
  • Вершки – 70 мл
  • Масло вершкове – 15 гр.

Процес приготування:

Крок 1. У каструлю влийте воду, всипте цукор і сіль, розріжте на кубики вершкове масло і відправте його до інших інгредієнтів. Поставте ємність на вогонь, змішайте всі продукти до отримання однорідної суміші і доведіть її до кипіння.

Крок 2. У гарячу масляну масу всипте просіяне пшеничне борошно, трохи зменшіть вогонь і вимішуйте тісто лопаткою, поки воно не збереться в грудку і не стане легко відлипати від стінок. Після цього приберіть каструлю з вогню і трохи остудіть тісто.

Крок 3. Розбийте в заварне тісто куряче яйце і вимісити масу до однорідного стану.

Крок 4. Готове тісто викладіть в кондитерський мішок, встановіть на нього зубчасту насадку.

Крок 5. В каструлю або глибоку сковороду влийте велику кількість рослинного масла, прогрійте його. Невеликими порціями видавлюйте в масло заварне тісто. Смажте, чуррос періодично перевертаючи, щоб смужки рівномірно підрум’янилися. Потім, щоб позбутися від надлишків олії, промокніть чуррос паперовими рушниками.

Крок 6. Шоколад розламайте на дрібні шматочки, додайте вершки і вершкове масло. Поставте ємність на повільний вогонь або водяну баню, доведіть продукти до однорідного стану. Шоколадний соус готовий.

Крок 7. Подавайте чуррос разом з шоколадним соусом. Приємного апетиту!