Чуррос з шоколадним соусом
Чуррос з шоколадним соусом – чудовий десерт. В Іспанії, наприклад, подають на сніданок. Чуррос являє собою невеликі обсмажені палички з заварного тіста, які вмочують у шоколадний соус і подають з чаєм або кавою. Кляр робить їх хрусткими і рум’яними.
Час готування – 0,5 ч.
Час приготування – 25-30 хв.
Порції – 4-5.
Склад:
Для тіста:
- Масло вершкове – 25 гр.
- Вода питна – 125 мл
- Цукор – 1 ст. л.
- Сіль поварена – 1 щіпка.
- ванільний Цукор – 0,5 ч. л.
- Яйце куряче – 1 шт.
- Мука пшенична вищий сорт – 0,5 склянки
- Олія соняшникова без запаху – для кляру.
Для шоколадного соусу:
- Шоколад чорний – 70 гр.
- Вершки – 70 мл
- Масло вершкове – 15 гр.
Процес приготування:
Крок 1. У каструлю влийте воду, всипте цукор і сіль, розріжте на кубики вершкове масло і відправте його до інших інгредієнтів. Поставте ємність на вогонь, змішайте всі продукти до отримання однорідної суміші і доведіть її до кипіння.
Крок 2. У гарячу масляну масу всипте просіяне пшеничне борошно, трохи зменшіть вогонь і вимішуйте тісто лопаткою, поки воно не збереться в грудку і не стане легко відлипати від стінок. Після цього приберіть каструлю з вогню і трохи остудіть тісто.
Крок 3. Розбийте в заварне тісто куряче яйце і вимісити масу до однорідного стану.
Крок 4. Готове тісто викладіть в кондитерський мішок, встановіть на нього зубчасту насадку.
Крок 5. В каструлю або глибоку сковороду влийте велику кількість рослинного масла, прогрійте його. Невеликими порціями видавлюйте в масло заварне тісто. Смажте, чуррос періодично перевертаючи, щоб смужки рівномірно підрум’янилися. Потім, щоб позбутися від надлишків олії, промокніть чуррос паперовими рушниками.
Крок 6. Шоколад розламайте на дрібні шматочки, додайте вершки і вершкове масло. Поставте ємність на повільний вогонь або водяну баню, доведіть продукти до однорідного стану. Шоколадний соус готовий.
Крок 7. Подавайте чуррос разом з шоколадним соусом. Приємного апетиту!