Чилі кон карне – 5 рецептів приготування з покроковими фото

Чилі кон карне – це класика мексиканської кухні, яку також називають просто «чилі». В залежності від регіону і смакових уподобань, страва може включати в себе різні інгредієнти, наприклад, зерна солодкої кукурудзи, чорний шоколад або ж квасоля. Незмінними складовими виступають чилі і м’ясний фарш, які подарують вам справжнє смакове насолоду і змінять ваше уявлення про гострі страви з великим вмістом перцю.

Мексиканське чилі кон карне – класичний рецепт

Мексиканське чилі кон карне – це пікантна і ситна страва, що володіє насиченим гострим смаком і яскравим ароматом, перед яким неможливо встояти, щоб не спробувати. Страва являє собою густий м’ясний гуляш, для приготування якого нам потрібно яловичий бульйон.

Інгредієнти на
10 порц.

  • Яловичий фарш 500 гр.
  • Цибуля ріпчаста 1 шт.
  • Перець болгарський 2 шт.
  • Перець чилі 1 шт.
  • Бульйон яловичий 300 мл
  • Помідори 400 гр. (протерті)
  • Квасоля консервована 400 гр. (червоної)
  • Зіра 1 ч. л.
  • Перець чилі 1 ч. л.
  • Паприка 1 ч. л.
  • Майоран ½ ч. л.
  • Часник 2 зуб.
  • Томатний порошок 30 гр.
  • Цукор-пісок ¼ ч. л.
  • Масло рослинне ½ ст. л.
  • Сіль ½ ч. л.
  • Перець чорний мелений 1 ч. л.

Процес приготування:

  1. Мексиканське чилі кон карне по класичному рецепту готується дуже просто. Готуємо продуктовий набір.
  2. Обполіскуємо солодкий перець, видаляємо білі перегородки і насіння, нарізаємо кубиками м’якоть.
  3. Максимально дрібними шматочками ріжемо очищений цибулю, зубки часнику і перець чилі.
  4. Томатний порошок розвести до консистенції пасти, відкривши банку квасолі, відкидаємо бобові в сито і промиваємо під струменем води.
  5. В сковороді з високими бортиками розігріваємо рослинне масло і пасеруємо цибулю.
  6. Коли цибуля став прозорим, додаємо солодкий і гострий перець, часник, зіру, паприку і мелений перець чилі – гарненько перемішуємо і готуємо 5 хвилин.
  7. Потім збільшуємо нагрівання і закидаємо до овочів фарш, часто помішуючи, доводимо до зміни кольору яловичини.
  8. У момент, коли м’ясна складова практично готова, доповнюємо складу бульйоном, протертими помідорами і томатною пастою, цукром, майораном, сіллю і меленим перцем. Перемішавши, доводимо до кипіння, зменшуємо вогонь і тушкуємо під кришкою 20 хвилин.
  9. Тепер додаємо промиту квасолю, помішуємо і витримуємо на повільному полум’ї ще 10 хвилин.
  10. Готову страву готуємо та подаємо на стіл. Приємного апетиту!

Чилі кон карне з фаршем і квасолею

Чилі кон карне з фаршем і квасолею – це блюдо, яке допоможе вам легко і просто привнести щось зовсім нове у ваш звичний раціон і приємно здивувати своїх домочадців. Головне в цій страві – спеції, які насичують кожен компонент своїм неповторним ароматом.

Час приготування – 60 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 5.

Склад:

  • Олія соняшникова – 1 ст. л.
  • Цибулина (велика) – 1 шт.
  • Перець солодкий – 1 шт.
  • Часник – 2 зуб.
  • Фарш яловичий – 500 гр.
  • Бульйон – 300 мл
  • Томати у власному соку – 400 гр.
  • Пюре томатне – 2 ст. л.
  • Квасоля консервована – 400 мл
  • Перець чилі мелений – 1 щіпка.
  • Паприка солодка мелена – 1 щіпка.
  • Цукор-пісок – 1 ч. л.
  • Майоран сушений – ½ ч. л.
  • Кмин мелений – 1 ч. л.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Очищений ріпчасту цибулю, м’якоть солодкого перцю і зубці часнику нарізаємо дрібними кубиками.

Крок 2. У сковорідці прогріваємо трохи соняшникової олії і обсмажуємо цибульну нарізку до прозорості, закидаємо солодкий перець, часник, мелений чилі, кмин і паприку – помішуємо і смажимо протягом 5 хвилин.

Крок 3. В окремій сковороді смажимо фарш до випаровування вологи і легкої золотавості, присмачую томатами у власному соку, бульйоном, майораном, пюре з томатів, цукровим піском, сіллю і меленим перцем – гарненько перемішуємо. Також викладаємо овочеву зажарку і доводимо складу до кипіння, тушкуємо під кришкою протягом 20 хвилин.

Крок 4. Після закінчення часу, до компонентів висипаємо промиту квасолю, прогріваємо страву ще 10 хвилин без кришки, а після наполягаємо під кришкою ще 10 хвилин.

Крок 5. Страва мексиканської кухні розкладаємо по порційних тарілках і трапезуєм. Приємного апетиту!

Чилі кон карне з шоколадом

Чилі кон карне з шоколадом – це дивовижне блюдо, яке розіграє вашу уяву своїм незвичайним і насиченим смаком, в якому тонко буде «звучати» солодкі нотки гіркого шоколаду. Це страва поєднує в собі, здавалося б, непоєднувані компоненти, проте, це варто спробувати кожному!

Час приготування – 60 хв.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 6-7.

Склад:

  • Яловичина – 750 гр.
  • Цибуля – 2 шт.
  • Часник – 6 зуб.
  • Морква – 2 шт.
  • Кінза – 1 пучок.
  • Томати у власному соку – 800 гр.
  • Квасоля червона консервована – 400 гр.
  • Шоколад гіркий – 50 гр.
  • Орегано – 2 ст. л.
  • копчена Паприка мелена – 1,5 ч. л.
  • Зіра – 1 ст. л.
  • Перець кайенский мелений – ½ ч. л.
  • Пелюстки чилі – 1 ч. л.
  • Порошок «чилі» – 1 ч. л.
  • Сметана/йогурт – за смаком.
  • Масло рослинне – для смаження.

Процес приготування:

Крок 1. Цибулю і моркву очищаємо від лушпиння і шкірки і обполіскуємо, ріжемо на брусочки. Також дрібно шаткуємо стебла кінзи (листя потрібні для декору) та зубці часнику. Пелюстки чилі заливаємо окропом.

Крок 2. Очищену від плівок і прожилок яловичину пропускаємо через решітку м’ясорубки.

Крок 3. Сковороду промазуємо рослинним маслом і прогріваємо, рівним шаром розподіляємо фарш і даємо йому підрум’янитися і тільки після розбиваємо лопаткою на дрібні сегменти. Готуємо близько 7-10 хвилин і прибираємо з конфорки.

Крок 4. В великій каструлі пасеруємо подрібнені овочі до м’якості (5-7 хвилин).

Крок 5. Після закінчення часу, до овочевого асорті відправляємо яловичий фарш, кінзу, зіру, пелюстки чилі, орегано і інші спеції – перемішуємо.

Крок 6. До ароматного складу додаємо протерті томати і консервовану квасолю разом із заливкою, доводимо до кипіння.

Крок 7. Робимо мінімальний вогонь, закриваємо кришкою і тушкуємо інгредієнти 60 хвилин.

Крок 8. Прямо в каструлю натираємо на дрібній тертці шматочок темного шоколаду.

Крок 9. Перемішуємо.

Крок 10. Пікантне страва присмачую листочками кінзи, розкладаємо по тарілках і доповнюємо сметаною або натуральним йогуртом – насолоджуємося. Приємного апетиту!

Чилі кон карне з кукурудзою

Чилі кон карне з кукурудзою – це барвисте страву мексиканської кухні, який можна подати до столу не тільки під час сімейної вечері, але і під час застілля. Можете не сумніватися, що ваші гості будуть просити не тільки добавки цього неймовірно смачного блюда, але і поділитися секретами приготування!

Час готування – 50 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 4.

Склад:

  • Яловичина – 500 гр.
  • Цибулини – 2 шт.
  • Морквина – 1 шт.
  • Кукурудза консервована – 400 гр.
  • Квасоля консервована – 400 гр.
  • Томати у власному соку – 400 гр.
  • Перець чилі – 1 шт.
  • Олія соняшникова – 2 ст.л.
  • Часник – 4 зуб.
  • Перець солодкий – 1 шт.
  • Сіль – 1 ч. л.
  • Цукор-пісок – 1 ст. л.
  • Перець чилі мелений – ¼ ч. л.
  • Паприка солодка мелена – 1 ч. л.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Вода – 2 склянки

Процес приготування:

Крок 1. М’ясну складову обполіскуємо і довільно ріжемо.

Крок 2. Прокручуємо через м’ясорубку яловичину.

Крок 3. Очищаємо овочі і подрібнюємо: цибуля чверть кільцями, моркву брусочками.

Крок 4. Прогріваємо соняшникову олію і підрум’янюємо домашній фарш.

Крок 5. Додаємо нарізані овочі, помішуємо і обсмажуємо ще кілька хвилин.

Крок 6. М’якоть солодкого перцю нарізаємо кубиками, чилі – кільцями, часник довільно, але дрібно.

Крок 7. У сковорідку закидаємо чилі, болгарський перець, часник, сіль, паприку, мелений перець, сушений чилі і цукровий пісок – заважаємо і засікаємо 60 секунд.

Крок 8. Тепер до основного складу додаємо консервовану квасолю та кукурудзу (без рідини), і томати у власному соку, активно перемішуємо.

Крок 9. Заливаємо інгредієнти двома склянками води, кип’ятимо і тушкуємо на повільному нагріванні 20-30 хвилин.

Крок 10. Розкладаємо пікантне страву по піалах і подаємо на стіл. Приємного апетиту!

Чилі кон карне з куркою

Чилі кон карне з куркою – це поживна страва, яке ідеально підходить для ситного сімейного обіду або вечері, після якого ви ще довго не будете відчувати почуття голоду. Блюдо поєднує в собі подрібнене м’ясо, потушенное з великою кількістю перцю і часнику.

Час приготування – 40 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 2-3.

Склад:

  • Курка – 300 гр.
  • Томати – 3 шт.
  • Часник – 300 гр.
  • Цибуля – 1 шт.
  • Перець чилі – за смаком.
  • Квасоля консервована – 1 склянка
  • Кукурудза консервована – ½ склянки
  • Зіра – 1 щіпка.
  • Зелень – за смаком.
  • Сіль – за смаком.
  • Цукор-пісок – за смаком.
  • Масло рослинне – 1-2 ст. л
  • Вода – 1 склянка

Процес приготування:

Крок 1. Дрібно нарізану цибулю пасеруємо на рослинній олії, засипаємо подрібнений чилі і часник, помішуючи, обсмажуємо протягом кількох секунд.

Крок 2. У вогнетривкий посуд викладаємо будь-які сегменти птиці, смажимо ще кілька хвилин.

Крок 3. Через пару хвилин додаємо кубики томатів, склянку води, зіру, сіль, цукровий пісок – даємо закипіти і після зменшуємо нагрівання і тушкуємо близько 20 хвилин.

Крок 4. В момент, коли м’ясо готове – доповнюємо страва кукурудзою та квасолею, змішуємо і прогріваємо всі разом ще 5 хвилин.

Крок 5. Знімаємо страва з плити, посипаємо рубаною зеленню і переходимо до дегустації. Приємного апетиту!