Дорадо в духовці – 8 рецептів приготування з покроковими фото

Як смачно запекти дорадо цілком у духовці?

Варіант легкого романтичної вечері з оливками і вином. Рецепт приготування страви прийшов до нас з Греції, де отримав цікаву назву «ципура».

Час готування – 1 ч.

Час приготування – 35 хв.

Кількість порцій – 4.

Склад:

  • Дорадо – 4 шт.
  • Часник – 4 зуб.
  • Лимон – 1 шт.
  • Петрушка – 6 гілочок.
  • Цибуля – 1 шт.
  • Масло оливкове – 6 ст. л.
  • Крихти хлібні пшеничні – 100 гр.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

1. Риб’ячу голову не відрізаємо. Очищаємо дораду від луски і позбавляємося від нутрощів (розрізаємо тушку уздовж черевця). Добре вимиваємо рибу і обтираем паперовими рушниками.

2. Зубки часнику позбавляємо від лушпиння. Раздавливаем зубчики, використовуючи плоску широку сторону ножа. Лимон ретельно вимиваємо проточною водою і насухо обтираем рушником. Розрізаємо його навпіл: частина лимона нарізаємо скибочками, з іншої половинки видавлюємо сік в окрему піалу.

3. Промиваємо петрушку водою. Щоб позбутися від зайвої вологи, струшуємо її. Нарізаємо гострим ножем. Очищаємо цибулю та нарізаємо її кубиками невеликого розміру.

4. У чашу блендера вливаємо олію і лимонний сік, додаємо петрушку, цибулю, сіль і перець. Збиваємо інгредієнти до однорідності.

5. Викладаємо суміш в окрему ємність і додаємо до неї пшеничні хлібні крихти. Чекаємо 5-7 (крихти повинні збільшитися в розмірі).

6. Тепер нам знадобиться папір для випічки. Розкладаємо її на столі і поміщаємо по центру аркуша рибу. Поверх риби викладаємо 3-4 скибочки лимона і зубчик часнику. Посипаємо рибу крихтами і збризкуємо сумішшю з інгредієнтів.

7. Кладемо рибу на папір, але не дуже щільно. Те ж саме проробляємо з усіма тушками. Розігріваємо духовку до 180 градусів і викладаємо «конвертики» з рибою на деко. Ставимо його всередину духової шафи і чекаємо 15-20 хвилин. Готову рибу розкладаємо по тарілках, надрізаємо папір і збризкуємо дораду оливковою олією.

Приємного апетиту!