Дорадо в духовці – 8 рецептів приготування з покроковими фото

Ніжне і м’яке філе дорадо з печерицями в духовці

Представляємо вам дуже смачний і простий рецепт приготування риби з овочами в духовці. Страва також є дуже корисним, так як практично не містить жирів і підходить для дієтичного харчування.

Час готування – 50 хв.

Час приготування – 30 хв.

Кількість порцій – 2.

Інгредієнти:

  • Філе дорадо – 3 шт.
  • Печериці – 2 шт.
  • Цибуля зелена – 1-2 шт.
  • Перець болгарський солодкий – 1 шт.
  • Помідори черрі – 5-6 шт.
  • Лимон – ½ шт.
  • Листя базиліка – 6-7 шт.
  • Масло оливкове – 50 гр.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

1. Перебираємо печериці (зрізаємо ножем верхній шар), а потім промиваємо їх проточною водою. Нарізаємо гриби пластинами і викладаємо в глибоку тарілку.

2. Болгарський перець спочатку промиваємо і обтираем рушником. Потім вирізаємо плодоніжку. Розрізаємо плід навпіл і позбавляємося від насіння. Нарізаємо обидві половинки перцю кубиками середнього розміру і відправляємо в тарілку з грибами.

3. Вимиваємо помідори черрі і розрізаємо їх навпіл. Викладаємо половинки томатів до грибів і перцю.

4. Вимиваємо зелену цибулю і базилік. Цибулю нарізаємо досить великими довгими шматочками, базилік розбираємо на листя. Додаємо інгредієнти на тарілку (листя базиліка розриваємо на більш дрібні шматочки руками).

5. Поливаємо суміш оливковою олією. Присмачую сіллю і перцем за смаком. Ретельно перемішуємо. Готове філе риби викладаємо на лист пергаменту, заздалегідь розкладений на робочій поверхні столу. Присмачую маслом, сіллю і перцем.

6. Викладаємо поверх риби суміш з овочів і зелені. Загортаємо краї пергаменту. Аналогічним способом готуємо другий шматок філе. Викладаємо рибу у пергаменті на деко і ставимо духовий шафа на розігрів. Температура 180 градусів. Ставимо деко з рибою всередину на 15-20 хвилин.

7. Вимиваємо невеликий за розміром лимон і розрізаємо його навпіл. Викладаємо готову страву на тарілку, розкриваємо пергамент і збризкуємо рибу з овочами лимонним соком.

Приємного апетиту!