Ніжне і м’яке філе дорадо з печерицями в духовці
Представляємо вам дуже смачний і простий рецепт приготування риби з овочами в духовці. Страва також є дуже корисним, так як практично не містить жирів і підходить для дієтичного харчування.
Час готування – 50 хв.
Час приготування – 30 хв.
Кількість порцій – 2.
Інгредієнти:
- Філе дорадо – 3 шт.
- Печериці – 2 шт.
- Цибуля зелена – 1-2 шт.
- Перець болгарський солодкий – 1 шт.
- Помідори черрі – 5-6 шт.
- Лимон – ½ шт.
- Листя базиліка – 6-7 шт.
- Масло оливкове – 50 гр.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
Процес приготування:
1. Перебираємо печериці (зрізаємо ножем верхній шар), а потім промиваємо їх проточною водою. Нарізаємо гриби пластинами і викладаємо в глибоку тарілку.
2. Болгарський перець спочатку промиваємо і обтираем рушником. Потім вирізаємо плодоніжку. Розрізаємо плід навпіл і позбавляємося від насіння. Нарізаємо обидві половинки перцю кубиками середнього розміру і відправляємо в тарілку з грибами.
3. Вимиваємо помідори черрі і розрізаємо їх навпіл. Викладаємо половинки томатів до грибів і перцю.
4. Вимиваємо зелену цибулю і базилік. Цибулю нарізаємо досить великими довгими шматочками, базилік розбираємо на листя. Додаємо інгредієнти на тарілку (листя базиліка розриваємо на більш дрібні шматочки руками).
5. Поливаємо суміш оливковою олією. Присмачую сіллю і перцем за смаком. Ретельно перемішуємо. Готове філе риби викладаємо на лист пергаменту, заздалегідь розкладений на робочій поверхні столу. Присмачую маслом, сіллю і перцем.
6. Викладаємо поверх риби суміш з овочів і зелені. Загортаємо краї пергаменту. Аналогічним способом готуємо другий шматок філе. Викладаємо рибу у пергаменті на деко і ставимо духовий шафа на розігрів. Температура 180 градусів. Ставимо деко з рибою всередину на 15-20 хвилин.
7. Вимиваємо невеликий за розміром лимон і розрізаємо його навпіл. Викладаємо готову страву на тарілку, розкриваємо пергамент і збризкуємо рибу з овочами лимонним соком.
Приємного апетиту!