Дріжджове тісто з вершковим маслом
Дріжджове тісто з вершковим маслом ще на стадії замісу виходить дуже ароматним, не важко уявити, наскільки смачна випічка з нього в результаті вийде. Звичайно, найкраще такий рецепт використовувати для приготування солодких ватрушок та булочок із начинкою.
Час приготування: 2 год.
Час приготування: 15-25 хв.
порцій – 1.
Інгредієнти:
- Сіль – 1 щіпка
- Олія вершкове – 100 гр.
- Яйця – 2 шт.
- Борошно пшеничне – 300-400 гр.
- Цукор-пісок – 100 гр.
- Молоко – 200-250 мл.
- Дріжджі сухі – 1 год.
Процес приготування:
Крок 1. Влийте в каструлю склянку молока і викладіть вершкове масло|мастило|, трохи підігрійте на повільному вогні, не доводьте до кипіння, масло|мастило| повинно розтанути і змішатися з молоком до однорідності. У вершково-молочну суміш всипте цукор.
Крок 2. Далі в отриману суміш додайте чайну ложку швидкодіючих сухих дріжджів і дві столові ложки пшеничного борошна, що просіяє, перемішайте до однорідності. Однорідну в’язку масу залиште за кімнатної температури на 10-15 хвилин.
Крок 3. Тепер, коли опара готова і на її поверхні утворився пінний прошарок, розбийте обидва курячі яйця, додайте ще трохи борошна, що просіяє, і добре перемішайте.
Крок 4. Борошно, що залишилося, просійте на стіл і викладете на неї масу, яка вийшла. Закатайте рукави і активно працюйте руками протягом 10-15 хвилин, поки все борошно не збереться в одну грудку і тісто не почне легко відлипати від рук. Підсипте ще трохи борошна, якщо будете бачити, що тісто рідке.
Крок 5. Грудку дріжджового тіста покладіть у глибоку миску, прикрийте ємність чистою бавовняною тканиною або рушником і залиште в теплі приблизно на 1,5 години. За цей час тісто підросте і буде готовим до подальшої роботи. Обомніть дріжджове тісто руками, перш ніж починати ліпити пиріжки. Начинку краще вибирати солодку. Смачного!