Ніжний і свіжий соус дзадзікі – класика грецької кухні. Його подають до свіжим або смажених овочів. Кожен турист, який бував у Греції, знає цей продукт. Приготувати його в домашніх умовах не складе праці. Використовуйте для цього просту кулінарну збірку з 5-і покрокових рецептів.
Класичний рецепт дзадзікі з йогурту по-грецьки
Традиційно грецький соус дзадзікі готують з йогурту з додаванням соковитого огірка і ароматного кропу. Продукт радує свіжим і річним смаком, а також відмінно доповнює багато страви.
Інгредієнти на
0.6 кг.
- Йогурт 500 мл
- Огірок 1 шт.
- Часник 2 зуб.
- Кріп ½ пучка
- Сіль 1 ч. л.
- Масло оливкове за смаком
Процес приготування:
- Класичний соус дзадзікі приготувати дуже просто. Підготуємо необхідні продукти. Зелень і огірок промиваємо, зубчики часнику очищаємо від лушпиння.
- Подрібнюємо кріп, на тертці натираємо часник і огірок. З’єднуємо продукти в загальній мисці.
- Доповнюємо інгредієнти натуральним йогуртом.
- Додаємо в масу сіль і оливкове масло. Ретельно вимішуємо всі продукти до однорідної суміші.
- Свіжий і ароматний класичний соус дзадзікі готовий. Подавайте його до столу!
Покроковий рецепт приготування дзадзікі з сметани
Ніжний і ароматний грецький соус дзадзікі можна приготувати на основі сметани. Такий продукт подають до смажених, запечених овочів, а також і іншим домашнім стравам. Спробуйте!
Час приготування: 10 хвилин
Час приготування: 5 хвилин
Порцій – 180 гр.
Склад:
- Сметана 30% — 50 мл
- Огірок – 0,5 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Петрушка – 10 гр.
- Часник – за смаком.
- Сіль – за смаком.
- Перець чилі – за смаком.
- Сік лимонний – 2 ч. л.
- Масло оливкове – 1 ч. л.
Процес приготування:
Крок 1. Промиваємо огірок, перець і очищаємо цибулю. Овочі натираємо на дрібній тертці.
Крок 2. Очищені зубчики часнику пропускаємо через спеціальний прес.
Крок 3. Подрібнюємо промиту петрушку ножем.
Крок 4. Викладаємо в глибоку тарілку сметану. Доповнюємо її подрібненими овочами, сіллю, лимонним соком і оливковою олією. Ретельно вимішуємо продукти до однорідності.
Крок 5. Ароматний ніжний соус дзадзікі з сметани готовий. Перекладайте його в підходящий посуд і подавайте до столу в охолодженому вигляді.
Дзадзікі з солоними огірками в домашніх умовах
Соковитий соус дзаздики із солоних огірків нескладно приготувати в домашніх умовах. Продукт порадує яскравим ароматом і приємним кислуватим смаком. Відмінне доповнення для ваших страв!
Час приготування: 10 хвилин
Час приготування: 5 хвилин
Порцій – 350 гр.
Склад:
- Сметана жирна – 200 гр.
- Огірок солоний – 2 шт.
- Хрін готовий – 2 ст. л.
- Цибуля зелена – 1 пучок.
- Перець чорний мелений – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Солоні огірки очищаємо від шкірки і нарізаємо дрібними кубиками.
Крок 2. Промиваємо пучок зеленого цибулі і також подрібнюємо його.
Крок 3. У глибокій мисці ретельно розмішуємо сметану з хріном. Доповнюємо масу чорним меленим перцем.
Крок 4. Доповнюємо заготівлю цибулею і подрібненим солоними огірками. Знову вимішуємо.
Крок 5. Ароматний соус дзадзікі із солоних огірків готовий. Охолоджуйте його і пробуйте!
Як приготувати смачний соус дзадзікі з м’ятою?
Неймовірно смачний і ароматний соус дзадзікі можна приготувати з додаванням м’яти. Продукт порадує вас яскравим свіжим ароматом. Беріть на замітку простий домашній рецепт.
Час приготування: 10 хвилин
Час приготування: 5 хвилин
Порцій – 350 гр.
Склад:
- Йогурт натуральний – 200 мл
- Огірок – 2 шт.
- Часник – 2 зубчики.
- Кріп – 0,5 пучка.
- М’ята – 1 гілка.
- Сік лимонний – 1 ст. л.
- Масло оливкове – 1 ст. л.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Підготуємо необхідні продукти за списком. Промиваємо огірки і зелень.
Крок 2. Підготовлені огірки натираємо на дрібній тертці.
Крок 3. Також подрібнюємо і інші продукти: часник, кріп і м’яту.
Крок 4. У глибокій мисці з’єднуємо інгредієнти подрібнені, натуральний йогурт, оливкову олію, лимонний сік, сіль і перець. Ретельно перемішуємо.
Крок 5. Соковитий і ароматний грецький соус готовий. Охолоджуйте його і подавайте до столу!
Дуже смачний рецепт соусу дзадзікі з петрушкою
Насичений за смаком і ароматний соус дзадзікі виходить з додаванням свіжої петрушки. Скористайтеся простим покроковим рецептом, щоб урізноманітнити ваш домашній стіл.
Час приготування: 10 хвилин
Час приготування: 5 хвилин
Порцій – 300 гр.
Склад:
- Йогурт натуральний – 130 мл
- Огірок – 1 шт.
- Петрушка – 0,5 пучка.
- Кріп – 0,5 пучка.
- Часник – 2 зубчики.
- Сіль – за смаком.
- Масло оливкове – 1 ст. л.
- Сік лимонний – 1 ст. л.
Процес приготування:
Крок 1. Підготуємо продукти за списком. Зелень і овочі промиваємо під водою.
Крок 2. Продавлюємо подрібнюємо часник і петрушку з кропом. Перетираємо інгредієнти в ступці до появи соку.
Крок 3. Очищаємо огірок і натираємо його на дрібній тертці. Занурюємо отримане в глибоку миску.
Крок 4. Сюди ж відправляємо і зелень з часником.
Крок 5. Заливаємо продукти натуральним йогуртом, оливковою олією і лимонним соком. Додаємо сіль за смаком.
Крок 6. Вимішуємо заготовку до однорідності, охолоджуємо її і подаємо до столу!