Простий рецепт без стерилізації на зиму
Смородиновий джем легко приготувати на зиму без використання стерилізації. Процес приготування здасться вам простий, а ароматне ласощі буде радувати цілий рік.
Час приготування: 40 хвилин
Час приготування: 25 хвилин
Порцій – 2 банки
Інгредієнти:
- чорна Смородина – 2 кг
- Цукор – 1 кг
Процес приготування:
1. Чорну смородину перебираємо і ретельно промиваємо під водою. Потім ягоди відкидаємо на друшляк і занурюємо в киплячу воду. Бланшируем 7-10 хвилин. Після процедури воду залишаємо.
2. Ошпарені ягоди розтираємо або подрібнюємо блендером до стану кашки.
3. Засипаємо отриману масу цукром і ставимо на помірний вогонь. Варимо 20-25 хвилин, періодично помішуючи і знімаючи пінку.
4. У чисті сухі банки наливаємо пару столових ложок води, що залишилася після бланшування. До країв вливаємо гарячий джем. Закриваємо кришками, остуджуємо і зберігаємо в прохолодному місці. Готово!