Джем з чорної смородини – 10 простих рецептів на зиму покроковими фото

Простий рецепт без стерилізації на зиму

Смородиновий джем легко приготувати на зиму без використання стерилізації. Процес приготування здасться вам простий, а ароматне ласощі буде радувати цілий рік.

Час приготування: 40 хвилин

Час приготування: 25 хвилин

Порцій – 2 банки

Інгредієнти:

  • чорна Смородина – 2 кг
  • Цукор – 1 кг

Процес приготування:

1. Чорну смородину перебираємо і ретельно промиваємо під водою. Потім ягоди відкидаємо на друшляк і занурюємо в киплячу воду. Бланшируем 7-10 хвилин. Після процедури воду залишаємо.

2. Ошпарені ягоди розтираємо або подрібнюємо блендером до стану кашки.

3. Засипаємо отриману масу цукром і ставимо на помірний вогонь. Варимо 20-25 хвилин, періодично помішуючи і знімаючи пінку.

4. У чисті сухі банки наливаємо пару столових ложок води, що залишилася після бланшування. До країв вливаємо гарячий джем. Закриваємо кришками, остуджуємо і зберігаємо в прохолодному місці. Готово!