Фалафель з нуту в лаваші
Фалафель з нуту в лаваші порадує вас яскравим смаком та апетитною подачею. Таке частування можна подавати до домашнього обіду, вечері або як перекушування. Для приготування використовуйте перевірений покроковий рецепт із фотографіями з нашої добірки.
Час готування – 2 години
Час приготування – 30 хвилин
Порції – 5
Інгредієнти:
- Нут – 0,5 кг.
- Часник – 6 зубчиків.
- Йогурт грецький – 0,5 кг.
- Сіль – 1 год.
- Перець чорний мелений – 1 ч.л.
- Паприка коплена – 1 ч.л.
- Хмелі-сунелі – 1 ч.л.
- Огірок свіжий – 3 шт.
- Помідори – 3 шт.
- Капуста білокачанна – 300 гр.
- Морква по-корейськи – 200 гр.
- Лаваш – 5 шт.
- Олія – для смаження.
Процес приготування:
Крок 1. Спочатку приготуємо соус. У чашу блендера кладемо очищений часник і подрібнюємо його.
Крок 2. Додаємо до часнику йогурт, сіль, мелений перець, хмелі-сунелі та паприку.
Крок 3. Знову все перемішуємо і забираємо на 1 годину в холодильник.
Крок 4. Тонкою соломкою обробляють огірки.
Крок 5. Помідори ріжемо невеликими скибочками.
Крок 6. Дрібно шаткуємо білокачанну капусту.
Крок 7. Попередньо вимочений нут перемелюємо у блендері із сіллю та спеціями. Ліпимо з отриманої маси акуратні кульки, які обсмажуємо у фритюрі.
Крок 8. На лаваші викладаємо підготовлені овочі, моркву по-корейськи та кульки фалафеля. Поливаємо все це соусом.
Крок 9. Згортаємо заготовки.
Крок 10. Фалафель із нуту у лаваші готовий. Подавайте до столу та спробуйте!