Фалафель – 10 рецептів приготування в домашніх умовах з покроковими фото

Фалафель з нуту в лаваші

Фалафель з нуту в лаваші порадує вас яскравим смаком та апетитною подачею. Таке частування можна подавати до домашнього обіду, вечері або як перекушування. Для приготування використовуйте перевірений покроковий рецепт із фотографіями з нашої добірки.

Час готування – 2 години

Час приготування – 30 хвилин

Порції – 5

Інгредієнти:

  • Нут – 0,5 кг.
  • Часник – 6 зубчиків.
  • Йогурт грецький – 0,5 кг.
  • Сіль – 1 год.
  • Перець чорний мелений – 1 ч.л.
  • Паприка коплена – 1 ч.л.
  • Хмелі-сунелі – 1 ч.л.
  • Огірок свіжий – 3 шт.
  • Помідори – 3 шт.
  • Капуста білокачанна – 300 гр.
  • Морква по-корейськи – 200 гр.
  • Лаваш – 5 шт.
  • Олія – ​​для смаження.

Процес приготування:

Крок 1. Спочатку приготуємо соус. У чашу блендера кладемо очищений часник і подрібнюємо його.

Крок 2. Додаємо до часнику йогурт, сіль, мелений перець, хмелі-сунелі та паприку.

Крок 3. Знову все перемішуємо і забираємо на 1 годину в холодильник.

Крок 4. Тонкою соломкою обробляють огірки.

Крок 5. Помідори ріжемо невеликими скибочками.

Крок 6. Дрібно шаткуємо білокачанну капусту.

Крок 7. Попередньо вимочений нут перемелюємо у блендері із сіллю та спеціями. Ліпимо з отриманої маси акуратні кульки, які обсмажуємо у фритюрі.

Крок 8. На лаваші викладаємо підготовлені овочі, моркву по-корейськи та кульки фалафеля. Поливаємо все це соусом.

Крок 9. Згортаємо заготовки.

Крок 10. Фалафель із нуту у лаваші готовий. Подавайте до столу та спробуйте!