Швидкий рецепт пікантного курячого філе в соєвому соусі
Ароматне пікантне філе готується в соєвому соусі з кунжутом і часником. Це блюдо східної кухні досить просто приготувати на домашній кухні навіть новачкові, тим більше, що воно не вимагає екзотичних інгредієнтів.
Час приготування: 1 годину.
Порцій: 2.
Склад:
- Куряче філе – 500 г;
- Соняшникова олія дезодорована – 25 мл;
- Соєвий соус – 50 мл;
- Зубки часнику – 3 шт.;
- Кунжут – 1 ст. л.
Процес приготування:
Крок 1. Куряче філе помити і обсушити на паперовому рушнику. Якщо це філе, то необхідно акуратно зрізати м’ясо з кісток, прибравши заздалегідь шкірку.
Крок 2. Розрізати куряче м’ясо на шматочки середніх розмірів.
Крок 3. Часник очистити від шкірки і пропустити через прес.
Крок 4. В окремому посуді змішати соєвий соус (обов’язково придбати якісний соус, це сильно впливає на смак готового блюда), додати до нього подрібнену часникову масу і ложку кунжуту.
Крок 5. Цим соусом замаринувати м’ясо, полив і добре перемішавши шматочки філе. Маринад повинен повністю покривати всі м’ясні шматочки.
Крок 6. Прибрати в холодильник на півгодини, щоб м’ясо просякнув маринадом.
Крок 7. Сковороду поставити на середній вогонь, влити туди рослинне масло. Викласти в розпечене масло шматочки курячого філе разом з соєвим соусом, смажити м’ясо на середньому вогні до рум’яності і готовності, періодично добре перемішуючи.
Крок 8. Солити таке блюдо, швидше за все, не доведеться, оскільки соєвий соус сам по собі досить солоний.
Крок 9. Подавати в гарячому вигляді до отваренному рісу.
Приємного апетиту!