Філе курячої грудки на сковороді – 10 швидких і смачних рецептів з фото покроково

Швидкий рецепт пікантного курячого філе в соєвому соусі

Ароматне пікантне філе готується в соєвому соусі з кунжутом і часником. Це блюдо східної кухні досить просто приготувати на домашній кухні навіть новачкові, тим більше, що воно не вимагає екзотичних інгредієнтів.

Час приготування: 1 годину.

Порцій: 2.

Склад:

  • Куряче філе – 500 г;
  • Соняшникова олія дезодорована – 25 мл;
  • Соєвий соус – 50 мл;
  • Зубки часнику – 3 шт.;
  • Кунжут – 1 ст. л.

Процес приготування:

Крок 1. Куряче філе помити і обсушити на паперовому рушнику. Якщо це філе, то необхідно акуратно зрізати м’ясо з кісток, прибравши заздалегідь шкірку.

Крок 2. Розрізати куряче м’ясо на шматочки середніх розмірів.

Крок 3. Часник очистити від шкірки і пропустити через прес.

Крок 4. В окремому посуді змішати соєвий соус (обов’язково придбати якісний соус, це сильно впливає на смак готового блюда), додати до нього подрібнену часникову масу і ложку кунжуту.

Крок 5. Цим соусом замаринувати м’ясо, полив і добре перемішавши шматочки філе. Маринад повинен повністю покривати всі м’ясні шматочки.

Крок 6. Прибрати в холодильник на півгодини, щоб м’ясо просякнув маринадом.

Крок 7. Сковороду поставити на середній вогонь, влити туди рослинне масло. Викласти в розпечене масло шматочки курячого філе разом з соєвим соусом, смажити м’ясо на середньому вогні до рум’яності і готовності, періодично добре перемішуючи.

Крок 8. Солити таке блюдо, швидше за все, не доведеться, оскільки соєвий соус сам по собі досить солоний.

Крок 9. Подавати в гарячому вигляді до отваренному рісу.

Приємного апетиту!