Фрикадельки з підливкою на сковороді – 10 смачних рецептів приготування з покроковими фото

Фрикадельки на сковороді в сметанному соусі

Фрикадельки на сковороді у сметанному підливі виходять дуже ситними та цікавими до смаку. Апетитне частування точно урізноманітнить ваш домашній стіл і нікого не залишить байдужим. Обов’язково спробуйте приготувати страву за нашим перевіреним рецептом з покроковими фотографіями.

Час готування – 50 хвилин

Час приготування – 20 хвилин

Порцій – 8

Інгредієнти:

  • Фарш м’ясний – 800 гр.
  • Рис – 150 грн.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Часник – 2 зуб.
  • Зелень – 20 гр.
  • Яйце – 1 шт.
  • Сіль за смаком.
  • Перець чорний мелений – до смаку.

Для підливки:

  • Сметана – 3 ст.л.
  • Кетчуп – 2 ст.л.
  • Мука – 3 ст.л.
  • Аджика – 0,5 год.
  • Вода – 700 мл.
  • Сіль за смаком.
  • Перець чорний мелений – до смаку.
  • Олія вершкове – 40 гр.

Процес приготування:

Крок 1. Рис солимо і заливаємо водою. Доводимо до кипіння, вогонь зменшуємо та варимо близько 5 хвилин. Далі зайву воду зливаємо, а рис залишаємо остуджуватись.

Крок 2. У глибоку миску викладаємо м’ясний фарш та подрібнену цибулю.

Крок 3. Сюди ж відправляємо подрібнений часник та зелень.

Крок 4. Розбиваємо куряче яйце, всипаємо сіль та чорний мелений перець.

Крок 5. Починаємо перемішувати продукти між собою.

Крок 6. Вимішуємо до одержання однорідної маси.

Крок 7. Також сюди викладаємо підготовлений рис.

Крок 8. Знову все добре перемішуємо.

Крок 9. З отриманої маси ліпимо акуратні кульки і викладаємо в глибоку сковороду.

Крок 10. Окремо вимішуємо сметану з кетчупом та борошном.

Крок 11. Добре перемішуємо продукти між собою.

Крок 12. Наприкінці додаємо сіль, перець та аджику.

Крок 13. Вливаємо воду і добре перемішуємо.

Крок 14. Заливаємо фрикадельки отриманим соусом.

Крок 15. Також у частування відправляємо шматочки вершкового масла.

Крок 16. Доводимо страву під кришкою до кипіння і готуємо на невеликому вогні 20 хвилин.

Крок 17. Наприкінці приготування додаємо подрібнену зелень.

Крок 18. Фрикадельки на сковороді у сметанній підливі готові. Подавайте до столу з улюбленими гарнірами!