Гарбуз володіє корисними та поживними властивостями. Крім того, це універсальний кулінарний продукт. З неї можна приготувати як солоні, так і солодкі страви. Пропонуємо оцінити яскраву підбірку з 10 ідей з покроковим описом і фото. Використовуйте ідеї, щоб урізноманітнити домашнє меню.
Гарбуз, запечена шматочками в духовці
Простий і швидкий спосіб приготувати апетитну гарбуз у духовці зі спеціями. Корисне частування можна подавати до столу з іншими стравами. Використовуйте ідею для вашого обіду, вечері або перекусу.
Інгредієнти на
4 порц.
- Гарбуз 500 гр.
- Сіль ½ ч. л.
- Перець чорний мелений ½ ч. л.
- Прованські трави 1 ч. л.
- Масло рослинне 30 мл
Процес приготування:
- Як швидко і смачно запекти гарбуз у духовці? Гарбуз очищаємо від шкірки, а після нарізаємо його невеликими кубиками. Викладаємо в жароміцну форму.
- Відміряємо, необхідну кількість солі і спецій.
- Посипаємо гарбуз сіллю і травами, поливаємо олією.
- Перемішуємо заготовку, щоб всі спеції рівномірно розподілилися.
- Прикриваємо форму підходящої кришкою. Готуємо страву близько 20 хвилин в заздалегідь прогрітому до 200 градусів духовій шафі.
- Через час ароматний продукт буде повністю готовий.
- Подавайте гарбузове шматочки до столу разом з іншими стравами. Можна пробувати!
