Гарбуз, запечена в духовці – 6 рецептів з покроковими фото

Гарбуз цілком з начинкою з м’яса і овочів

Смачне і поживне блюдо для домашнього столу – гарбуз, фарширована м’ясом і овочами. Здивуйте яскравим і соковитим продуктом своїх близьких. Частування не вимагає додаткового гарніру.

Час приготування: 1 годину 20 хвилин

Час приготування: 40 хвилин

Порцій – 4

Інгредієнти:

  • Гарбуз – 1 шт.
  • Стегна курячі – 3 шт.
  • Морква – 2 шт.
  • Помідори – 3 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт.
  • Часник – 3 зубчики.
  • Перець болгарський – 2 шт.
  • Петрушка – 1 пучок.
  • Масло оливкове – для смаження.
  • Сіль – за смаком.
  • Вода – 2 склянки

Процес приготування:

1. Промиваємо гарбуз, акуратно зрізаємо верхівку і виймаємо м’якоть.

2. Дрібно ріжемо цибулю і обсмажуємо його в сковороді до рум’янцю.

3. Викладаємо до цибулі курячі стегна і готуємо їх до золотистого відтінку.

4. Сюди ж кладемо моркву, нарізану невеликими кубиками.

5. Слідом додаємо подрібнену м’якоть гарбуза.

6. Викладаємо болгарський перець і помідори. Солимо за смаком.

7. Коли продукти стануть м’якими, приєднуємо до них зелень і подрібнені зубчики часнику.

8. Начинку перемішуємо і викладаємо всередину гарбуза.

9. Вливаємо трохи води і закриваємо гарбуз верхівкою. Обмазуємо продукт оливковою олією.

10. Загортаємо заготовку у фольгу і ставимо в розігріту до 180 градусів духовку на 1 годину 45 хвилин.

11. Через деякий час апетитне блюдо буде повністю готове! Подавайте до столу.