Гарбузовий сік у домашніх умовах на зиму – це джерело корисних мікроелементів і вітамінів. Такий яскравий напій можна приготувати самостійно і закатати на зиму. У цій статті ви знайдете 8 докладних покрокових рецептів консервації гарбузового соку.
Гарбузовий сік через соковижималку в домашніх умовах
Не дарма гарбуз називають королевою овочів. З цього красивого ароматного овоча можна приготувати не тільки величезну кількість страв, але і вичавити неймовірно смачний сік, а корисність цього напою неможливо оцінити, в його складі є калій, магній, бета-кератин, залізо і багато інших мікроелементів.
Інгредієнти на
6 порц.
- Гарбуз 2 кг
- Цукор-пісок 150 гр.
- Сік лимонний 2 ст. л.
- Вода 1 л
Процес приготування:
- Як заготовити гарбузовий сік у домашніх умовах на зиму? Гарбуз помийте, розріжте на кілька частин, видаліть насіння і зріжте шкірку. М’якоть наріжте кубиками.
- Пропустіть шматочки гарбуза через соковижималку. Макуха не викидайте, його можна використовувати в пирогах і овочевому рагу.
- Сік перелийте в каструлю, додайте літр очищеної води, сік лимона і цукор.
- сік Доведіть до кипіння. Розлийте його по заздалегідь підготовленим стерилізованим баночках, міцно закрутіть кришку і залиште при кімнатній температурі до повного охолодження. Зберігайте гарбузовий сік в прохолодному місці.
Приємного апетиту!
Як приготувати домашній гарбузовий сік через скороварку
Для заготівлі соку на зиму краще вибирати солодкі сорти гарбуза. Вони більш соковиті і смак соку виходить більш насиченим. Цей яскравий напій взимку вам буде нагадувати про теплі літні дні.
Час готування: 50 хв.
Час приготування: 20 хв.
Порцій: 6.
Інгредієнт и:
Гарбуз – 800 гр.
Морква – 400 гр.
Цукор – 150 гр.
Вода – 1,5 л.
Кислота лимонна – 0,5 ч. л.
Цукор ванільний – 1 щіпка.
Процес приготування:
1. Гарбуз і моркву помийте, очистіть і наріжте невеликими шматками.
2. Перекладіть овочі в чашу скороварки, залийте водою. Поставте режим «Гасіння» на 40 хвилин.
3. Після звукового сигналу вийміть овочі з скороварки і перетріть їх блендером. Потім овочеве пюре знову перекладіть в скороварку, додайте цукор, лимонну кислоту і включіть режим «Гасіння» ще на 10 хвилин.
4. Сік розлийте по стерилізованим банкам, щільно закрутіть їх кришками і залиште до повного охолодження при кімнатній температурі. Яскравий і корисний напій на зиму готовий.
Приємного апетиту!
Простий спосіб приготування гарбузового соку без соковижималки
Щоб приготувати сік у домашніх умовах, не обов’язково мати в побуті соковижималку. У цьому рецепті ми розкриємо кілька хитрощів, як приготувати смачний гарбузовий сік на зиму без використання спеціальної техніки.
Час готування: 80 хв
Час приготування: 30 хв.
Порцій: 10.
Інгредієнт и:
Гарбуз – 5 кг.
Цукор – 600 гр.
Кислота лимонна – 10 гр.
Процес приготування:
1. Гарбуз помийте, розріжте на кілька шматків, зріжте шкірку і видаліть насіння. М’якоть наріжте кубиками.
2. Перекладіть гарбуз в каструлю і залийте водою. Варіть на середньому вогні, поки шматочки гарбуза не стануть м’якими. Потім подрібніть за допомогою блендера гарбуз до стану однорідного пюре.
3. У гарбузове пюре додайте цукор і воду в кількості 1/3 від обсягу отриманого пюре. Варіть сік на середньому вогні до повного розчинення цукру. В кінці додайте лимонну кислоту і добре перемішайте сік.
4. Банки для соку помийте і стерилізуйте. Сік розлийте по банках, закрити кришки і укутайте закачування до повного охолодження теплим пледом. Зберігайте сік в прохолодному місці, без доступу сонячних променів.
Приємного апетиту!
Як заготовити гарбузовий сік з м’якоттю на зиму?
Гарбузовий сік з м’якоттю можна приготувати в домашніх умовах. Його можна пити відразу ж або заготовити в прок на зиму і отримувати вітаміни цілий рік.
Час готування: 70 хв.
Час приготування: 30 хв.
Порцій: 6.
Інгредієнт и:
Гарбуз – 2 кг
Цукор – 10 ст. л.
Лимон – 1 шт.
Вода – 2,5 л.
Процес приготування:
1. Гарбуз промийте, зріжте шкірку і видаліть серцевину з насінням. М’якоть наріжте кубиками.
2. Перекладіть гарбуз в каструлю, залийте водою і поставте варитися на середньому вогні. коли вода закипить, зменшіть вогонь і варіть 20 хвилин.
3. Лимон помийте, розріжте навпіл, вичавити з нього сік і зріжте кілька невеликих смужок цедри.
4. Гарбуз подрібніть за допомогою блендера до однорідної пюре.
5. Долийте в гарбузове пюре ще півлітра води, лимонний сік і покладіть цедру лимона. Проваріть 10 хвилин сік на повільному вогні після закипання, потім розлийте по стерилізований банкам і закрийте. Сік готовий, можна пригощатися.
Приємного апетиту!
Дуже смачний гарбузовий сік з апельсинами
Не дивлячись на велику різноманітність напоїв в магазинах, немає нічого краще домашнього натурального соку. Гарбузовий сік можна робити з додаванням різних фруктів, наприклад, дуже добре з нею поєднується апельсин.
Час готування: 70 хв.
Час приготування: 30 хв.
Порцій: 10.
Інгредієнт и:
Гарбуз – 2 кг
Вода – 2,5 л.
Цукор – 10 ст. л.
Апельсин – 1 шт.
Процес приготування:
1. Гарбуз помийте, видаліть насіння і розрізати на шматки.
2. Гарбуз складіть в каструлю, влийте воду і поставте на вогонь. Варіть на повільному вогні 30 хвилин після кипіння. Потім подрібніть блендером гарбуз до стану пюре.
3. В гарбузову масу введіть цукор і, помішуючи, варіть на малому вогні до повного розчинення цукрового піску.
4. Апельсин розріжте навпіл і вичавити сік. Перелийте сік в каструлю і продовжуйте варити ще 5-10 хвилин. Потім розлийте гарячий гарбузово-апельсиновий сік по банкам, закрутіть кришку і залиште при кімнатній температурі до повного охолодження. Зберігати сік можна при кімнатній температурі в темному місці.
Приємного апетиту!
Гарбузово-яблучний сік на зиму 3-х літрових банках
Пропонуємо вам спробувати ще один дуже смачний сік з поєднання гарбуза і яблук. Ці плоди ростуть практично на кожному городі, тому заготовити такий напій на зиму не складе особливої праці.
Час готування: 90 хв
Час приготування: 40 хв.
Порцій: 8.
Інгредієнт и:
Гарбуз – 1 кг
Яблука кисло-солодкі – 1 кг
Вода – 3 л
Цукор – 300 гр.
Лимон – 0,5 шт.
Процес приготування:
1. Гарбуз і яблука помийте, очистіть від серцевини з насінням і розріжте на шматки. Помістіть їх в каструлю і залийте водою.
2. Варіть гарбуз і яблука 20-30 хвилин після закипання, потім подрібніть їх блендером. Додайте в отримане пюре цукор і сік половини лимона, варіть ще 10 хвилин.
3. Розлийте гарячий сік по стерилізованим банкам і закрийте кришки. Сік добре зберігається до зими навіть при кімнатній температурі.
Приємного апетиту!
Простий і дуже смачний рецепт гарбузового соку з лимоном
Сік з гарбуза виходить густий, яскравий і насичений. Для того, щоб трохи розбити смак цього овочу і зберегти напій на більш довгий термін, додають трохи лимонної цедри і соку. Спробуйте, вам обов’язково сподобається.
Час готування: 90 хв
Час приготування: 30 хв.
Порцій: 6.
Склад:
Гарбуз – 2 кг
Цукор – 300 гр.
Лимон – 0,5 шт.
Вода – 3 л
Процес приготування:
1. Гарбуз помийте, очистіть від серцевини з насінням і нарізати на кубики. Перекладіть гарбуз в каструлю, залийте водою і поставте варитися. Після того, як вода закипить, зменшіть вогонь і продовжуйте варити 30 хвилин.
2. Потім зніміть каструлю з вогню і перетріть гарбуз в пюре за допомогою блендера.
3. Видавіть сік одного лимона, зріжте кілька пластинок цедри і додайте їх в гарбузове пюре. Знову поставте каструлю з соком на вогонь, всипте цукор і варіть на повільному вогні, поки цукор повністю не розчиниться. При бажанні на цьому етапі можна додати трохи води, щоб сік був менш густим.
4. Коли сік закипить, вимкніть вогонь і відразу розлийте напій по стерилізованим банкам, загорніть його.
Приємного апетиту!
Морквяно-гарбузовий сік у домашніх умовах
З овочів можна готувати смачні соки. Ідеально для цього підходить моркву і гарбуз, ці овочі дуже соковиті і солодкі. Такий напій буде корисний як для дорослих, так і для дітей.
Час готування: 80 хв
Час приготування: 50 хв.
Порцій: 5.
Інгредієнт и:
Гарбуз – 0,5 кг.
Цукор – 200 гр.
Морква – 0,5 кг
Лимон – 2 шт.
Вода – 2 л
Процес приготування:
1. Морква вимийте, очистіть, наріжте невеликими шматочками і подрібніть блендером. Отриману масу відіжміть через марлю. Морквяний сік змішайте з цукром і соком одного лимона. Поставте сік на вогонь і доведіть до кипіння, варіть до повного розчинення цукру, потім зніміть з вогню і остудіть.
2. Гарбуз промийте, зріжте шкірку, видаліть насіння і наріжте м’якоть кубиками. Подрібніть в блендері, відіжміть через марлю сік. Гарбузовий сік перелийте в каструлю, змішайте його з цукром і соком одного лимона, доведіть до кипіння, варіть, поки цукор не розчиниться, потім зніміть з вогню.
3. Морквяний і гарбузовий сік перелийте в одну каструлю, поставте на вогонь і доведіть до кипіння.
4. Прокип’ятіть сік пару хвилин і знімайте з вогню. Морквяно-гарбузовий сік розлийте по банках, загорніть кришками, укутайте в плед і залиште при кімнатній температурі до повного охолодження. Зберігайте сік в прохолодному приміщенні.
Приємного апетиту!