Гарбузовий сік у домашніх умовах на зиму – 8 покрокових рецептів з фото

Простий і дуже смачний рецепт гарбузового соку з лимоном

Сік з гарбуза виходить густий, яскравий і насичений. Для того, щоб трохи розбити смак цього овочу і зберегти напій на більш довгий термін, додають трохи лимонної цедри і соку. Спробуйте, вам обов’язково сподобається.

Час готування: 90 хв

Час приготування: 30 хв.

Порцій: 6.

Склад:

Гарбуз – 2 кг

Цукор – 300 гр.

Лимон – 0,5 шт.

Вода – 3 л

Процес приготування:

1. Гарбуз помийте, очистіть від серцевини з насінням і нарізати на кубики. Перекладіть гарбуз в каструлю, залийте водою і поставте варитися. Після того, як вода закипить, зменшіть вогонь і продовжуйте варити 30 хвилин.

2. Потім зніміть каструлю з вогню і перетріть гарбуз в пюре за допомогою блендера.

3. Видавіть сік одного лимона, зріжте кілька пластинок цедри і додайте їх в гарбузове пюре. Знову поставте каструлю з соком на вогонь, всипте цукор і варіть на повільному вогні, поки цукор повністю не розчиниться. При бажанні на цьому етапі можна додати трохи води, щоб сік був менш густим.

4. Коли сік закипить, вимкніть вогонь і відразу розлийте напій по стерилізованим банкам, загорніть його.

Приємного апетиту!