Гарбузовий сік володіє приємним солодкуватим смаком і містить разюча кількість корисних речовин, проте не завжди подобається дітям. Щоб додати йому привабливості, його можна заготовляти з соком апельсина – швидко і неймовірно смачно!
Гарбузовий сік з апельсином на зиму в домашніх умовах
Легкий і простий рецепт, щоб зберегти на зиму сік з гарбуза з додаванням апельсина. Лимонна кислота виступає в даному рецепті в якості консерванту.
Інгредієнти на
8 порц.
- Гарбуз 3 кг
- Апельсин 3 шт.
- Вода 3.5 л
- Цукор-пісок 600 гр.
- Лимонна кислота 1.5 ч. л.
Процес приготування:
- Як заготовити гарбузовий сік з апельсином на зиму в домашніх умовах? Гарбуз очистіть, приберіть насіння і серцевину, наріжте великими шматочками.
- У глибокій каструлі залийте гарбузову м’якоть водою і поставте на середній вогонь.
- З апельсинів, в окрему ємність, вичавте сік, що залишилася цитрусову шкірку, наріжте шматочками і додайте до гарбузової маси.
- Як тільки гарбуз розм’якшиться, дістаньте з маси апельсинові скоринки, а саму масу пюрируйте блендером. Якщо пюре вийшло не надто рідким, його можна довести до потрібної консистенції кип’яченою водою.
- Влийте в каструлю з гарбузом свіжовичавлений апельсиновий сік, зазначений обсяг цукрового піску і лимонки, дочекайтеся, поки закипить, і готуйте пару хвилин. Гарячий напій з апельсина і гарбуза розподіліть по стерилізованим баночках і укупорьте. Дайте охолонути в перевернутому стані, а потім переставте в льох або будь-яке місце з низькою температурою.
Гарбузовий сік з апельсином і лимоном в банках на зиму
Для приготування на зиму напою з гарбуза краще брати сорти з яскравим ароматом – мускатні або у формі пляшки. Вони легко очищаються від шкірки, володіють приємним смаком і містять безліч корисних речовин.
Час приготування: 50 хвилин.
Час приготування: 10 хв.
Порцій – 8.
Інгредієнти:
- Гарбуз – 3 кг
- Вода – 2 л для варіння і 3 л для розведення соку
- Апельсин – 1,5 кг
- Цукор-пісок – за смаком.
- Лимон – 1,5 шт.
Процес приготування:
Крок 1. Гарбузову м’якоть наріжте великими шматочками, залийте 2 л води і варіть, поки вона не розм’якшиться.
Крок 2. Апельсини вимийте, очистіть від шкірки, і перекрутіть, щоб вийшов сік.
Крок 3. В гарбузову масу додайте свіжовичавлений сік і апельсинову шкірку, протримаєте масу близько півгодини на слабкому вогні.
Крок 4. Дістаньте скоринки, висипте цукор і збийте масу блендером, щоб вона досягла однорідності, потім розведіть густе пюре водою.
Крок 5. З лимона вичавити сік і додайте до отриманої гарбузово-апельсинової масі, готуйте ще 10 хвилин, а потім розлийте напій по підготовленим банкам. Щільно закрийте і зберігайте на холоді.
Домашній сік з гарбуза і апельсина через соковижималку
Заготовляти сік з гарбуза з додаванням апельсина можна і за допомогою м’ясорубки. При цьому можна зробити як звичайний сік, так і заготовити напій з м’якоттю. До речі, густий варіант соку вважається більш корисним, тому що містить більше клітковини.
Час приготування: 40 хвилин.
Час приготування: 10 хв.
Порцій – 10.
Склад:
- Гарбуз – 4 кг
- Апельсин – 2 шт.
- Цукор-пісок – 750 гр.
- Кислота лимонна – 1 ст. л.
- Вода – 7 л.
Процес приготування:
Крок 1. Очистіть гарбуз від шкірки і насіння, наріжте м’якоть великими шматочками.
Крок 2. Зніміть шкірку з апельсина і розділіть на часточки.
Крок 3. Далі слід скласти гарбуз і апельсин в підходящу ємність і варити на невеликому вогні, поки гарбуз шматочки не придбають м’якість, на що буде потрібно близько 20 хвилин.
Крок 4. Гарбузово-апельсиновий масу подрібніть, використовуючи м’ясорубку з дрібною сіточкою. Для заготівлі соку з м’якоттю залишаємо масу в отриманому вигляді. Якщо потрібно освітлений сік – видавлюємо його через тканину або марлю, складену в два-три шари.
Крок 5. У підготовлений сік додайте цукор і ложку лимонки, нагрійте до стану кипіння і розлийте по банках. Заготовки слід щільно закупорити. Сік з гарбуза з апельсином готовий!
Як приготувати сік з гарбуза і апельсина в соковарці?
Максимально простий рецепт заготівлі гарбузово-апельсинового соку, для якого потрібно всього три інгредієнта – гарбуз, апельсин і цукор. Корисність такого продукту складно переоцінити, а смак, як і в інших випадках, залишається на висоті.
Час приготування: 1 годину 50 хвилин.
Час приготування: 10 хв.
Порцій – 4.
Склад:
- Гарбуз – 2 кг
- Цукор-пісок – 70 гр.
- Апельсин – 2 шт.
Процес приготування:
Крок 1. Гарбуз очистити від шкірки і насіння, нарізати м’якоть кубиками середнього розміру.
Крок 2. Викласти нарізаний овоч на сито соковарки.
Крок 3. Вимиті апельсини нарізати скибочками і додати до гарбуза, всипати цукор. Його обсяг можна варіювати в залежності від солодощі гарбуза.
Крок 4. У нижню частину соковарки влити воду і нагріти до кипіння, потім доставити середню частину для збору соку і верхню – з підготовленими інгредієнтами. Накрити кришкою і тримати на вогні 1,5 години.
5. Готовий сік з ємності для його збору зливаємо в підготовлені банки і щільно закриваємо кришками. Зберігається сік добре в прохолодному місці без прямих сонячних променів.
Сік з гарбуза і апельсина з м’якоттю для тривалого зберігання
Гарбузово-апельсиновий сік з м’якоттю зберігає більше корисних речовин і мікроелементів, до того ж м’якоть є джерелом клітковини, корисної для людини, тому такий сік рекомендується заготовляти на зиму як додаткове джерело підживлення організму в холодну пору року при дефіциті вітамінів.
Час приготування: 1 годину 50 хвилин.
Час приготування: 10 хв.
Порцій – 4.
Склад:
- Гарбуз – 1 кг
- Апельсин – 2 шт.
- Лимон – 1 шт.
- Цукор-пісок – 100 гр.
Процес приготування:
Крок 1. Для заготівлі соку з м’якоттю краще вибирати десертні сорти гарбуза. Спочатку потрібно зняти з неї шкірку і позбутися від насіння, а після нарізати невеликими кубиками.
Крок 2. У сотейнику залити нарізаний гарбуз водою, щоб вона трохи покривала овоч, а потім готувати на маленькому вогні, поки шматочки не розм’якшаться. Зазвичай на цей процес потрібно до півгодини.
Крок 3. Готову гарбузову масу пюрируем заглибним блендером, поки не стане гладкою і однорідною, і даємо охолонути.
Крок 4. З апельсина вичавити сік, залишки м’якоті разом з соком додати в ємність з гарбузовим пюре, слідом всипати цукор і додати сік одного лимона. Масу нагрівати на повільному вогні приблизно 20 хвилин, щоб вона просочилася цитрусовим ароматом.
Крок 5. Дістати апельсинові скоринки, перемішати сік і розлити по підготовленим баночках. Зберігати напій в прохолодному місці.