Каша з цієї крупи є дуже корисною і з неї виходить неймовірно смачне, ніжне блюдо, яке за невеликий час можна приготувати на обід або вечерю. Таким чином, пропонуємо вам 7 варіантів приготування такої каші за допомогою мультиварки.
Горохова каша в мультиварці Редмонд без замочування
Промитий горох закладається в чашу мультиварки, яка попередньо змащують вершковим маслом. Потім все заливається водою і готується на програмі «Гасіння». В кінці додається сіль, все перемішується і розкладається по тарілках.
Інгредієнти на
2 порц.
- Горох 300 гр.
- Вода питна 450 мл
- Масло вершкове 20 гр.
- Сіль за смаком
Процес приготування:
- Горохову кашу в мультиварці приготувати дуже просто. Для початку ретельно промиваємо горох під проточною водою до тих пір, поки вона не стане прозорою.
- Змащуємо дно і бічні стінки чаші мультиварки вершковим маслом. Таким чином, крупа не пригорить до поверхні під час приготування.
- Тепер відправляємо промитий горох в чашу мультиварки.
- Заливаємо все необхідною кількістю води.
- Далі вибираємо на панелі управління мультиварки програму «Гасіння» і ставимо таймер на 1 годину. Закриваємо кришку і натискаємо кнопку «Старт».
- При бажанні можна готувати кашу трохи довше, щоб вона придбала консистенцію ніжного пюре. Після сигналу відкриваємо кришку мультиварки, додаємо сіль за смаком і ретельно все перемішуємо. Розкладаємо готову страву по тарілках і подаємо до столу в якості гарніру. При бажанні можна прикрасити його свіжою зеленню. Приємного апетиту!
Як зварити горохову кашу в мультиварці Поларіс з замочуванням?
Замоченная горохова крупа перекладається в змащену рослинним маслом чашу мультиварки і заливається водою. Далі додаються спеції, і все готується близько години. Наприкінці в кашу відправляється вершкове масло і сіль, після чого все доходить під кришкою 5 хвилин.
Час готування: 1 год 30 хв.
Час приготування: 10 хв.
Порції – 2.
Склад:
- Горох – 300 гр.
- Вода питна – 750 мл
- Масло вершкове – 40 гр.
- Сіль – за смаком.
- Спеції – за смаком.
Процес приготування:
1. Для початку ретельно горохову крупу промиваємо під проточною водою, поки вона не стане прозорою. Далі перекладаємо горох в окрему ємність і заливаємо холодною водою. Замочуємо його протягом 5-7 годин.
2. Після того, як крупа набубнявіє, ще раз добре промиваємо під проточною водою.
3. Тепер змащуємо чашу мультиварки невеликою кількістю рослинної олії і відправляємо туди горох. Потім вливаємо 750 мілілітрів води, додаємо спеції за смаком. Сіль додамо в самому кінці.
4. Закриваємо каструлю кришкою і вибираємо програму «Гасіння», «Плов» або «Варка». Каша буде готова через один-півтора години. Можна готувати під високим тиском. У цьому випадку горох буде готовий через 20-30 хвилин.
5. До готової горохової каші додаємо сіль за смаком, вершкове масло і все добре перемішуємо. Далі знову закриваємо кришку мультиварки і даємо страви потомитися близько 5 хвилин. Розкладаємо кашу по тарілках і подаємо до столу в якості гарніру з птицею, м’ясом, рибою або овочами. Приємного апетиту!
Горохова каша на воді в мультиварці-скороварці
Промитий горох відправляється в змащену рослинним маслом чашу мультиварки і до нього додається сіль. Далі все заливається водою і готується на програмі «Гасіння» 1 год. Наприкінці в кашу додається вершкове масло і все добре перемішується.
Час готування: 1 ч. 10 хв.
Час приготування: 10 хв.
Порції – 4.
Склад:
- Горох – 500 гр.
- Вода питна – 1 л
- Сіль – за смаком.
- Масло вершкове – за смаком.
- Масло рослинне – 1-2 ст. л
Процес приготування:
1. Для початку ретельно промиваємо горох під проточною водою, поки вона не стане прозорою. Замочувати крупу не треба, так як при приготуванні в скороварці вона добре розварюється.
2. Змащуємо чашу мультиварки-скороварки невеликою кількістю оливкової або соняшникової олії і відправляємо туди промиту горохову крупу. Також додаємо сіль за смаком. Далі заливаємо все гарячою водою і щільно закриваємо кришку мультиварки-скороварки. На панелі керування вибираємо програму «Гасіння/бобові» і встановлюємо таймер на 1 годину.
3. Через деякий час скидаємо пар, відкриваємо кришку і додаємо в кашу невеликий шматочок вершкового масла.
4. Все ретельно перемішуємо. Спочатку каша буде здаватися досить рідкою, але в міру остигання вона почне загусати.
5. Розкладаємо готову страву по тарілках і подаємо до столу в якості гарніру разом з м’ясними стравами і овочами. Приємного апетиту!
Горохова каша з тушонкою в мультиварці
Замочений горох відправляється в чашу мультиварки, заливається водою і готується на програмі «Молочна каша» півтори години. Потім кашу додається тушонка, все перемішується і залишається в режимі «Підігрів» на 10-15 хвилин.
Час готування: 1 ч. 55 хв.
Час приготування: 10 хв.
Порції – 6.
Склад:
- Горох – 2 склянки
- Вода питна – 5 ст.
- Яловичина тушкована – 1 банку.
- Сіль – за смаком.
Процес приготування:
1. Для початку ретельно промиваємо горох під проточною водою, поки вона не стане прозорою. Далі перекладаємо крупу в окрему ємність, заливаємо холодною водою і замочуємо мінімум на 2 години.
2. Через деякий час зливаємо всю рідину з гороху і відправляємо його в чашу мультиварки.
3. Тепер заливаємо горохову крупу п’ятьма склянками прохолодною питної води.
4. Далі закриваємо кришку мультиварки і вибираємо на ній режим «Молочна каша». Якщо такої програми немає, то ставимо на «Гасіння». Таймер встановлюємо на півтори години. При бажанні, можна трохи збільшити час приготування, щоб каша в підсумку перетворилася в ніжне пюре.
5. Після сигналу додаємо в готову кашу банку тушонки і все добре перемішуємо. Потім знову закриваємо кришку мультиварки і даємо страві постояти в режимі «Підігрів» близько 10-15 хвилин.
6. Розкладаємо готову горохову кашу з тушонкою по тарілках і подаємо до столу зі свіжими овочами. Приємного апетиту!
Як приготувати горохову кашу в мультиварці з м’ясом?
В мультиварці обсмажується м’ясо разом з цибулею і спеціями. Далі туди додається замочений горох, сіль і все заливається водою. Страва готується в режимі «Гасіння» 40 хвилин, після чого розкладається по тарілках і подається до столу.
Час готування: 1 год.
Час приготування: 10 хв.
Порції – 2.
Склад:
- Яловичина або свинина – 300-400 гр.
- Горох колотий – 0.5 склянки
- Вода питна – 1 склянка
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Сіль – 1/3 ч. ложки
- Масло рослинне – 1 ст. л.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Зелень – за смаком.
Процес приготування:
1. Для початку ретельно промиваємо горох під проточною водою, після чого перекладаємо його в окрему ємність, заливаємо теплою водою і замочуємо протягом 2-3 годин. Далі знову промиваємо крупу до тих пір, поки вода не стане прозорою.
2. Тепер готуємо м’ясо. Спочатку добре промиваємо під проточною водою і обсушуємо за допомогою паперових рушників. Далі нарізаємо м’ясо шматочками середнього розміру. Для цього рецепта краще всього підійде філейна або лопаткова частина.
3. Включаємо мультиварку і вибираємо програму «Смаження». У чашу наливаємо столову ложку рослинного масла і даємо йому нагрітися. Ріпчасту цибулю очищаємо і нарізаємо дрібним кубиком. Потім обсмажуємо його в мультиварці мінімум три хвилини до м’якості. Додаємо чорний мелений перець за смаком і перемішуємо.
4. Відправляємо до репчатому цибулі нарізане м’ясо і обсмажуємо його, поки воно не змінить колір.
5. Тепер відправляємо до м’яса з цибулею замочений і промитий горох. Також додаємо сіль.
6. Далі заливаємо все водою і перемішуємо. Закриваємо кришку мультиварки, вибираємо програму «Гасіння» і встановлюємо таймер на 40 хвилин.
7. Після звукового сигналу розкладаємо готову горохову кашу з м’ясом по тарілках, прикрашаємо дрібно нарізаною зеленню і подаємо до столу. Приємного апетиту!
Простий і смачний рецепт горохової каші з копченостями
В чашу мультиварки відправляється замочений горох, цибуля, часник, сіль, хмелі-сунелі і лавровий лист. Все заливається водою і готується в режимі «Гасіння» 40 хвилин. Далі туди додається нарізаний карбонад, вершкове масло, все перемішується і готується ще 8 хвилин.
Час готування: 1 год.
Час приготування: 10 хв.
Порції – 2.
Склад:
- Карбонад – 200 гр.
- Масло вершкове – 20 гр.
- Горох – 120 гр.
- Вода питна – 400 мл
- Хмелі-сунелі – 0.5 ч. л.
- Зелень петрушки – 2 гілочки.
- Часник – 1 зубчик
- Лист лавровий – 0.5 шт.
- Цибуля ріпчаста – 30 гр.
- Сіль – 1 ч. л.
Процес приготування:
1. Перед початком приготування відправляємо горох в глибоку ємність, заливаємо водою і залишаємо замачиваться на ніч. Далі зливаємо всю рідину і промиваємо під проточною водою приблизно 3-4 рази, поки вода не стане прозорою.
2. Цибулю з часником очищаємо і нарізаємо дрібним кубиком.
3. У чашу мультиварки відправляємо промитий горох, нарізану ріпчасту цибулю і часник. Додаємо до них сіль, хмелі-сунелі і лавровий лист. Кількість солі регулюємо за власним розсудом, так як карбонад є досить солоним.
4. Заливаємо все гарячою водою, закриваємо кришку мультиварки і вибираємо програму «Гасіння». Таймер встановлюємо на 40 хвилин.
5. В цей час дістаємо з холодильника копченості і нарізаємо середніми або великими шматочками. Можна також нарізати котлети соломкою.
6. Після звукового сигналу відкриваємо кришку мультиварки і відправляємо туди нарізану карбонад і вершкове масло, завдяки якому каша стане більш ніжною і однорідною.
7. Тепер готуємо ще 8 хвилин на програмі «Гасіння» або даємо постояти на підігріві.
8. Прибираємо з каші лавровий лист і добре перемішуємо. Розкладаємо по тарілках, посипаємо дрібно нарізаним кропом і подаємо до столу це смачне і ароматне блюдо. Приємного апетиту!
Смачна горохова каша в мультиварці з куркою
В мультиварці обсмажується цибуля з морквою і куркою 10 хвилин. Далі туди відправляється промитий горох і все заливається водою. Каша готується 30 хвилин на програмі «Бобові» і розкладається по тарілках. Виходить дуже смачне і гаряче блюдо.
Час готування: 50 хв.
Час приготування: 10 хв.
Порції – 3.
Склад:
- Філе куряче – 200 гр.
- Горох – 200 гр.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Морква – 1 шт.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Масло рослинне – 1 ст. л.
- Вода питна – 400 мл
Процес приготування:
1. Для початку добре промиваємо під проточною водою куряче філе, обсушуємо його з допомогою паперових рушників і нарізаємо шматочками середнього розміру.
2. Ріпчасту цибулю очищаємо і дрібно нарізаємо.
3. Морква також очищаємо і натираємо на крупній тертці.
4. Горох ретельно промиваємо під проточною водою до тих пір, поки вона не стане прозорою.
5. Включаємо мультиварку, вибираємо режим «Барбекю», ставимо таймер на 10 хвилин і наливаємо туди невелику кількість рослинного масла. Відправляємо нарізану цибулю з морквою і обсмажуємо протягом двох хвилин.
6. Слідом відправляємо куряче філе і смажимо його до закінчення програми.
7. Далі засипаємо в чашу мультиварки промитий горох і заливаємо все водою так, щоб вона злегка покривала всі інгредієнти. Додаємо сіль і чорний мелений перець за смаком.
8. Все перемішуємо і закриваємо кришку разом з клапаном випуску пари. На панелі керування вибираємо програму «Бобові» і встановлюємо таймер на 30 хвилин.
9. Додаємо до готової горохової каші ще трохи солі до смаку, перемішуємо, розкладаємо по тарілках і подаємо до столу разом зі свіжими овочами. Приємного апетиту!