Як зварити гороховий суп-пюре з куркою?
Плавлений сир, хрусткі сухарики, розварений горох і ніжне куряче м’ясо – поєднання всіх цих продуктів настільки гармонійно, що суп, приготований з них, має неймовірні смакові характеристики і аромат.
Час готування – 1 ч. 15 хв.
Час приготування – 20 хв.
Порції – 4-6.
Склад:
- Горох – 75 гр.
 - Сир плавлений – 100-120 гр.
 - Картопля – 3-4 шт.
 - Морква – 1-2 шт.
 - Філе куряче – 75-100 гр.
 - Сода – ½ ч. л.
 - Вода – 1,5 л
 - Хліб/сухарі – 100 гр.
 - Масло рослинне – 1 ст. л.
 - Масло вершкове – 30 гр.
 - Сіль – за смаком.
 - Куркума – за смаком.
 - Коріандр – за смаком.
 - Перець чорний мелений – за смаком.
 
Процес приготування:
Крок 1. Підготуємо горох: ретельно промиваємо і доводимо до кипіння на воді з содою. Після, наполягаємо, нут ще 5 хвилин і зливаємо воду.
Крок 2. Бульби картоплі і моркву очищаємо від шкірки і промиваємо, нарізаємо довільно.
Крок 3. Плавлений сирок ріжемо невеликими кубиками і паралельно ставимо воду на вогонь, після закипання засипаємо горох.
Крок 4. Філе зачищаємо від білих плівок і вкраплень жиру, нарізаємо тонкими смужками.
Крок 5. У сковороді розігріваємо невелику кількість рослинної олії і обсмажуємо курку до рум’яності, посипати спеціями.
Крок 6. Скибочки хліба ріжемо кубиками і підсушуємо на сухій сковороді або в духовій шафі.
Крок 7. Відправляємо В каструлю моркву, плавлений сир, картоплю – варимо протягом півгодини, до готовності овочів. За 5 хвилин до вимкнення вогню додаємо вершкове масло.
Крок 8. Перебиваємо всі компоненти супу за допомогою заглибного блендера до однорідності і наполягаємо ще 10 хвилин під закритою кришкою.
Крок 9. Розливаємо готову страву за супницам і зверху акуратно викладаємо сухарики і куряче м’ясо. Приємного апетиту!












