Дуже смачний картопляний гратен з куркою
Проста, але вишукана картопляна запіканка з куркою за французьким рецептом. Готується вона досить просто і є самостійною стравою. Якщо ви хочете якось по-особливому провести вечерю – подайте гратен.
Час готування: 90
Час приготування: 30 хв
Порцій – 6-8
Інгредієнти:
- Грудка куряча – 2 шт.
- Картопля – 4 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Сметана 15 % – 200 мл
- Сир твердий – 100 гр.
- Борошно пшеничне – 1 ст. л.
- мускатний Горіх – 1 щіпка.
- Спеції – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Сіль – за смаком.
- Масло рослинне – для смаження.
Процес приготування:
Крок 1. Ріпчасту цибулю очистити і дуже дрібно наріжте. Потім обсмажте цибулю на рослинній олії до м’якості.
Крок 2. Далі додайте до цибулі борошно, перемішайте і смажте, поки борошно не придбає золотавий колір.
Крок 3. Потім на сковороду влийте сметану, перемішайте і готуйте ще 2-3 хвилини. Після цього влийте півсклянки кип’яченої води, додайте мускатний горіх і сіль за смаком. Готуйте соус до загусання.
Крок 4. Куряче філе обмийте і наріжте тонкими слайсами.
Крок 5. Картоплю почистіть, помийте і наріжте тонкими кружечками.
Крок 6. У форму влийте трохи вершкового соусу. Потім зробіть шар з картоплі, полийте її соусом.
Крок 7. Далі покладіть куряче м’ясо.
Крок 8. Чергуйте картопляні і курячі шари, поки не закінчаться підготовлені продукти. Останнім шаром повинен бути картопляний.
Крок 9. Полийте заготівлю залишилися соусом і посипте тертим сиром. Помістіть форму в духовку, розігріту до 180 градусів, на 60 хвилин.
Крок 10. Гратен злегка остудіть, наріжте на порції і подавайте до столу.