Гратен картопляний – 6 рецептів в духовці з покроковими фото

Дуже смачний картопляний гратен з куркою

Проста, але вишукана картопляна запіканка з куркою за французьким рецептом. Готується вона досить просто і є самостійною стравою. Якщо ви хочете якось по-особливому провести вечерю – подайте гратен.

Час готування: 90

Час приготування: 30 хв

Порцій – 6-8

Інгредієнти:

  • Грудка куряча – 2 шт.
  • Картопля – 4 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Сметана 15 % – 200 мл
  • Сир твердий – 100 гр.
  • Борошно пшеничне – 1 ст. л.
  • мускатний Горіх – 1 щіпка.
  • Спеції – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Сіль – за смаком.
  • Масло рослинне – для смаження.

Процес приготування:

Крок 1. Ріпчасту цибулю очистити і дуже дрібно наріжте. Потім обсмажте цибулю на рослинній олії до м’якості.

Крок 2. Далі додайте до цибулі борошно, перемішайте і смажте, поки борошно не придбає золотавий колір.

Крок 3. Потім на сковороду влийте сметану, перемішайте і готуйте ще 2-3 хвилини. Після цього влийте півсклянки кип’яченої води, додайте мускатний горіх і сіль за смаком. Готуйте соус до загусання.

Крок 4. Куряче філе обмийте і наріжте тонкими слайсами.

Крок 5. Картоплю почистіть, помийте і наріжте тонкими кружечками.

Крок 6. У форму влийте трохи вершкового соусу. Потім зробіть шар з картоплі, полийте її соусом.

Крок 7. Далі покладіть куряче м’ясо.

Крок 8. Чергуйте картопляні і курячі шари, поки не закінчаться підготовлені продукти. Останнім шаром повинен бути картопляний.

Крок 9. Полийте заготівлю залишилися соусом і посипте тертим сиром. Помістіть форму в духовку, розігріту до 180 градусів, на 60 хвилин.

Крок 10. Гратен злегка остудіть, наріжте на порції і подавайте до столу.