Грибний соус – 10 рецептів приготування з покроковими фото

Покроковий рецепт приготування грибного соусу зі сметаною

Грибний соус на основі сметани – універсальна страва, легкий в приготуванні і добре доповнює різні гарніри, включаючи пасту, гречану кашу або картоплю у всіляких варіантах страв з неї. Важливий секрет: чим жирніше сметана, тим смачніше буде соус.

Час приготування: 30 хв.

Час приготування: 5 хв

Порцій – 4.

Склад:

  • Печериці – 200 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Сметана – 150 гр.
  • Зелень – за смаком.
  • Сіль – за смаком.
  • Масло рослинне – для смаження.

Процес приготування:

1. Гриби ріжуть як можна дрібніше, аналогічно шаткують цибулину.

2. Підготовлені інгредієнти готують з додаванням олії під кришкою протягом 15 хвилин.

3. Потім додають сметану і солять соус, продовжуючи тушкувати ще близько 7 хвилин.

4. Зелень подрібнюють, соусу дають трохи охолонути.

5. Всі разом перетворюють в однорідну масу за допомогою блендера. Подавати соус можна як у холодному, так і в гарячому вигляді.