Покроковий рецепт приготування грибного соусу зі сметаною
Грибний соус на основі сметани – універсальна страва, легкий в приготуванні і добре доповнює різні гарніри, включаючи пасту, гречану кашу або картоплю у всіляких варіантах страв з неї. Важливий секрет: чим жирніше сметана, тим смачніше буде соус.
Час приготування: 30 хв.
Час приготування: 5 хв
Порцій – 4.
Склад:
- Печериці – 200 гр.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Сметана – 150 гр.
- Зелень – за смаком.
- Сіль – за смаком.
- Масло рослинне – для смаження.
Процес приготування:
1. Гриби ріжуть як можна дрібніше, аналогічно шаткують цибулину.
2. Підготовлені інгредієнти готують з додаванням олії під кришкою протягом 15 хвилин.
3. Потім додають сметану і солять соус, продовжуючи тушкувати ще близько 7 хвилин.
4. Зелень подрібнюють, соусу дають трохи охолонути.
5. Всі разом перетворюють в однорідну масу за допомогою блендера. Подавати соус можна як у холодному, так і в гарячому вигляді.