Покроковий рецепт приготування грибного соусу з молоком
В цьому соусі дуже важливою складовою є спеції: вони підкреслюють грибний смак. Краще, якщо для приготування цього соусу будуть використовувати свіжонатертий мускатний горіх з більш інтенсивним ароматом і смаком.
Час готування: 35 хв.
Час приготування: 10 хв.
Порцій – 2.
Інгредієнти:
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Молоко – 500 мл
- Лист лавровий – 1 шт.
- Борошно пшеничне – 25 гр.
- Горіх мускатний – за смаком.
- Перець запашний – 10 шт.
- Гвоздика – 1 шт.
- Перець білий мелений – за смаком.
- Петрушка – за смаком.
- Сіль – за смаком.
- Масло вершкове – 25 гр.
- Печериці – 200 гр.
- Масло рослинне – для смаження.
Процес приготування:
1. Цибулю подрібнити, щоб він дав якомога більше смаку і аромату соусу.
2. Молоко нагрівають з лавровим листом, сіллю, гвоздикою і запашним перцем. Важливо не доводити його до кипіння, а дати йому просочитися ароматом спецій.
3. У підігріте молоко додати мускатний горіх, перець білий мелений і подрібнену петрушку.
4. Всипають в ароматну молочну суміш подрібнену цибулину і продовжують нагрівати без кришки. Як тільки суміш почне кипіти, її знімають з вогню і дають настоятися під кришкою.
5. Поросяти, ягняти гриби обсмажують з рослинним маслом.
6. У сотейнику вершкове масло змішують, яке повинно трохи розтопитися, з борошном і активно помішують, щоб борошно злегка змінила колір.
7. Не перестаючи заважати, у борошно вливають гаряче запашне молоко. Краще робити це потроху, щоб соус встигав змішуватися. Готують ще кілька хвилин, потім додають гриби, проварюють кілька хвилин і знімають соус з вогню.