Грибний соус – 10 рецептів приготування з покроковими фото

Покроковий рецепт приготування грибного соусу з молоком

В цьому соусі дуже важливою складовою є спеції: вони підкреслюють грибний смак. Краще, якщо для приготування цього соусу будуть використовувати свіжонатертий мускатний горіх з більш інтенсивним ароматом і смаком.

Час готування: 35 хв.

Час приготування: 10 хв.

Порцій – 2.

Інгредієнти:

  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Молоко – 500 мл
  • Лист лавровий – 1 шт.
  • Борошно пшеничне – 25 гр.
  • Горіх мускатний – за смаком.
  • Перець запашний – 10 шт.
  • Гвоздика – 1 шт.
  • Перець білий мелений – за смаком.
  • Петрушка – за смаком.
  • Сіль – за смаком.
  • Масло вершкове – 25 гр.
  • Печериці – 200 гр.
  • Масло рослинне – для смаження.

Процес приготування:

1. Цибулю подрібнити, щоб він дав якомога більше смаку і аромату соусу.

2. Молоко нагрівають з лавровим листом, сіллю, гвоздикою і запашним перцем. Важливо не доводити його до кипіння, а дати йому просочитися ароматом спецій.

3. У підігріте молоко додати мускатний горіх, перець білий мелений і подрібнену петрушку.

4. Всипають в ароматну молочну суміш подрібнену цибулину і продовжують нагрівати без кришки. Як тільки суміш почне кипіти, її знімають з вогню і дають настоятися під кришкою.

5. Поросяти, ягняти гриби обсмажують з рослинним маслом.

6. У сотейнику вершкове масло змішують, яке повинно трохи розтопитися, з борошном і активно помішують, щоб борошно злегка змінила колір.

7. Не перестаючи заважати, у борошно вливають гаряче запашне молоко. Краще робити це потроху, щоб соус встигав змішуватися. Готують ще кілька хвилин, потім додають гриби, проварюють кілька хвилин і знімають соус з вогню.