гуляш Курячий – це універсальне страву, яке дуже легко і швидко готується, ідеально поєднується з різними гарнірами (починаючи від овочів і закінчуючи крупами), а так само підходить як для дорослого меню, так і для дитячої. Ніжне куряче філе, тушковане в ароматній підливці – смачно, легко і оригінально.
Гуляш з курки з підливкою з томатної пасти і борошна
Вашій увазі представляється рецепт ароматної гуляшу з ніжного курячого м’яса в апетитною підливці. Таке блюдо чудово підходить, як для святкового столу, так і для різноманітності звичного сімейного раціону.
Інгредієнти на
4 порц.
- Куряче філе 600 гр.
- Цибуля ріпчаста 1 шт.
- Морква 1 шт.
- Томатна паста 2 ст. л.
- Сметана 2 ст. л.
- Борошно 2 ст. л.
- Часник 2 зуб.
- Перець чорний мелений ½ ч. л.
- Спеції для курки ½ ч. л.
- Лавровий лист 1 шт.
- Масло рослинне 100 мл
- Перець запашний 2 шт.
- Зелень за смаком
- Сіль за смаком
Процес приготування:
- Гуляш з курки з підливою на сковороді приготувати дуже просто. Підготуємо м’ясо. Філе зачищаємо від білих плівок і вкраплень жиру, обполіскуємо під струменем води, обсушуємо за допомогою паперових рушників і нарізаємо невеликими шматочками.
- Приправляємо курку подрібненим часником і дрібно нашаткованої зеленню, чорним меленим перцем, сіллю і спеціями – добре перемішуємо і залишаємо в холодильнику просочуватися на півгодини.
- Займемося пассеровкой. Ріпчасту цибулю очищаємо і ріжемо півкільцями.
- Очищену моркву нарізаємо кружальцями, а потім досить великими брусками.
- У сковороді розігріваємо рослинне масло (50 мілілітрів) і обсмажуємо цибулю з морквою до м’якості на повільному вогні. Пасеровані овочі перекладаємо в чисту каструлю.
- Філе обсмажуємо на маслі до рум’яності і відправляємо слідом за овочами – в каструлю. Туди ж кладемо листки лавра.
- Вміст посуду заливаємо окропом так, щоб вода повністю покривала компоненти. Під закритою кришкою і на помірному вогні доводимо до кипіння, а потім зменшуємо полум’я і тушкуємо близько 20 хвилин.
- В цей час в окремій піалі з’єднуємо борошно, томатну пасту і сметану – розмішуємо до однорідності. Отриманий соус додаємо в каструлю разом із запашним перцем через 20 хвилин томління, перемішуємо.
- Готуємо ще 5-10 хвилин, і подаємо з відвареною картоплею і свіжою зеленню. Приємного апетиту!
Як приготувати гуляш з курки зі сметаною?
Маючи під рукою такі прості і доступні інгредієнти, як куряче філе, овочі і сметану, можна з легкістю приготувати соковите і ніжне страву – гуляш курячий з підливою, яке поєднується з будь-якими гарнірами.
Час готування – 25 хв.
Час приготування – 10 хв.
Порції – 3.
Склад:
- Філе куряче – 350 гр.
- Морква – 150 гр.
- Цибуля ріпчаста – 100 гр.
- Сметана – 150 мл
- Вода – 100 мл
- Борошно – 2 ст. л.
- Сіль – 10 гр.
- Перець чорний мелений – 2 щіпки.
- Масло рослинне – 3 ст. л.
Процес приготування:
1. Філе ретельно промиваємо під струменем води і обсушуємо, ріжемо довгими смужками середньої товщини.
2. У сковороді розігріваємо рослинне масло (2 столових ложки) і обсмажуємо курку, приправлену сіллю і чорним меленим перцем, приблизно 3 хвилини.
3. В цей час готуємо овочі: цибулю дрібно нарізаємо, а моркву натираємо на тертці.
4. Перекладаємо овочі до м’яса, додаємо ложку олії, перемішуємо.
5. Тушкуємо вміст сковороди на помірному вогні 5 хвилин і після заливаємо очищеною водою.
6. Після закінчення часу присипаємо компоненти борошном, додаємо сметану і гарненько розмішуємо. На мінімальному полум’я доводимо гуляш до загустіння, а це, як правило, займає не більше 3-4 хвилин.
7. Розкладаємо готову страву по порційних тарілках і за бажанням прикрашаємо гілочками свіжої зелені.
8. Приємного апетиту!
Простий і смачний гуляш з курячого філе з грибами
Куряче філе і гриби – це безпрограшне поєднання, так як ці два продукти ні в якому разі не перебивають смак один одного, а лише доповнюють і відтіняють його. Філе, томленное разом з грибами – це соковите, ніжне і смачне блюдо, яке, напевно, сподобається всім, хто його спробує.
Час приготування – 20 хв.
Час приготування – 5 хв.
Порції – 4.
Склад:
- Філе куряче – 200 гр.
- Гриби – 500 гр.
- Цибуля ріпчаста – 2 шт.
- Бульйон курячий – 250 мл
- Борошно – 1 ст. л.
- Паста томатна – 1 ст. л.
- Масло рослинне – 2-4 ст. л.
- Зелень – за смаком.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Перець червоний гострий – за смаком.
Процес приготування:
1. Лісові гриби відварюємо в підсоленій воді, якщо ви використовуєте печериці – просто нарізаємо. Лук очищаємо і ріжемо тонкими півкільцями – обсмажуємо до м’якості на олії, після додаємо філе, нарізане шматочками. Столову ложку борошна розвести у воді.
2. Коли курка підрум’яниться – закидаємо в сковороду гриби, томатну пасту, добре перемішуємо і тушкуємо 4-5 хвилин.
3. Далі, заливаємо до курки з грибами бульйон і воду з борошном – заважаємо і продовжуємо готування ще 5 хвилин.
4. В останню чергу посипаємо гуляш курячий подрібненою зеленню.
5. Розкладаємо по тарілках і подаємо з вареною гречкою. Приємного апетиту!
Дуже смачний гуляш із курячої грудки з помідорами
Коли не знаєте, що приготувати з курячої грудки – ніжний гуляш з доступних інгредієнтів прийде вам на допомогу. Апетитне, соковите і ситне блюдо, яке ідеально поєднується з розсипчастим рисом, вареною картоплею і гречкою, готується дуже просто і швидко.
Час приготування – 30 хв.
Час приготування – 15 хв.
Порції – 4.
Склад:
- Філе куряче – 2 шт.
- Вода – 1 склянка
- Вершки 10% — 8 ст. л.
- Томати – 1 шт.
- Морквина – 1 шт.
- Цибуля ріпчаста – 2 шт.
- Сіль – 1 ст. л.
- Перець червоний мелений – 2 гр.
- Перець чорний мелений – 2 гр.
- Горіх мускатний – 3 гр.
- Лист лавровий – 2 шт.
- Борошно – 1 ст. л.
- Масло рослинне – 1 ст. л.
Процес приготування:
1. Готуємо необхідні продукти: м’ясо промиваємо під струменем води, обсушуємо і зачищаємо від білих плівок, великий помідор також обполіскуємо.
2. Філе нарізаємо невеликими кубиками.
3. Ріпчасту цибулю очищаємо і дрібно кришимо.
4. У сковороді розігріваємо столову ложку олії і обсмажуємо курку до рум’яності.
5. Далі, засипаємо в сковороду подрібнену цибулю, перемішуємо і готуємо до його прозорості.
6. Морква «звільняємо» від шкірки і натираємо на тертці.
7. Подрібнену моркву відправляємо до м’яса з цибулею, приправляємо сіллю, двома видами перцем і мускатним горіхом. Гарненько перемішуємо і готуємо на помірному вогні протягом 6 хвилин.
8. З томату знімаємо шкірку і подрібнюємо за допомогою терки.
9. Кашку з томату переміщаємо на сковороду, так само додаємо вершки і заливаємо все 3/4 склянки кип’яченої води. У воді, що залишилася розводимо борошно і додаємо в гуляш для загустіння. За кілька хвилин до готовності кладемо в посуд лаврушку.
10. До столу подаємо в гарячому вигляді з будь-яким гарніром і овочевим салатом. Приємного апетиту!
Соковитий гуляш з курки з картоплею
Рецепт присвячується всім тим, хто любить готувати одночасно і гаряче блюдо і гарнір. Такий спосіб приготування вечері чи обіду значно скорочує час, проведений на кухні і кількість брудного посуду. Ніжне куряче м’ясо з картоплею – це дуже смачно, ситно і ароматно.
Час готування – 55 хв.
Час приготування – 10 хв.
Порції -5.
Склад:
- Курка – 350-400 гр.
- Картопля – 500 гр.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Морква – 1 шт.
- Масло рослинне – 2 ст. л.
- Сіль – за смаком.
- Приправи – за смаком.
Процес приготування:
1. М’ясо можна використовувати як на кістки, так і без неї: вибрані шматочки промиваємо і обсмажуємо в каструлі на рослинному маслі до утворення золотистої скоринки.
2. Коли курка підрум’янилася – додаємо дрібно нарізану цибулю з морквою, перемішуємо і тушкуємо разом 3-4 хвилини.
3. Заливаємо вміст очищеною водою таким чином, щоб рідина повністю покривала компоненти.
4. В цей час очищаємо картоплю й нарізаємо досить великими кубиками. Відправляємо картоплю до м’яса і підливаємо воду, щоб вона трохи не покривала шматочки. Приправляємо гуляш сіллю і улюбленими спеціями за смаком.
5. Тушкуємо на помірному вогні до м’якості картоплі – приблизно 25 хвилин.
6. До столу подаємо в гарячому вигляді і за бажанням посипаємо зеленню. Приємного апетиту!
Гуляш з курячих сердечок зі сметанною підливою
Готуємо курячі сердечка в соусі або іншими словами – гуляш, адже під цим словом мається на увазі різне м’ясо тушковане в підливці. Готову страву до столу можна подавати з гарніром, так і в якості самостійного блюда.
Час приготування – 15 хв.
Час приготування – 5 хв.
Порції – 3.
Склад:
- Серця курячі – 250 гр.
- Борошно – 150 гр.
- Сметана – 2 ст. л.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Сіль – 2 гр.
- Масло рослинне – 1,5 ст. л.
Процес приготування:
1. Основу страви – сердечка обполіскуємо під струменем води і обсушуємо за допомогою паперових рушників.
2. Вимиті потрошки накриваємо харчовою плівкою і злегка відбиваємо молоточком для м’яса.
3. «Відбивні» паніруємо в борошні з обох сторін.
4. Цибулину очистити і дрібно кришимо.
5. У сковороді розігріваємо олію і смажимо сердечка до готовності (приблизно 6-8 хвилин).
6. Після закінчення часу у ту ж сковороду кладемо цибулю і обсмажуємо до прозорості.
7. Після, додаємо сметану.
8. Вміст посуду гарненько перемішуємо, накриваємо кришкою і на повільному вогні тушкуємо ще 5-7 хвилин.
9. Знімаємо зі сковорідки і розкладаємо по порційних тарілках. Приємного апетиту!
Покроковий рецепт приготування гуляшу з курячої печінки
Печінка – це дуже корисний продукт, який містить в собі величезну кількість заліза, яке безпосередньо впливає на вміст гемоглобіну в людському організмі. Відповідно, курячу печінку потрібно регулярно вживати, а вона особливо смачна, якщо загасити її в сметані з томатною пастою.
Час приготування – 45 хв.
Час приготування – 10 хв.
Порції – 5.
Склад:
- Печінка куряча – 800 гр.
- Цибуля ріпчаста – 2 шт.
- Борошно – 2-3 ст. л.
- Олія соняшникова – 2 ст. л.
- Сметана – 3-4 ст. л.
- Паста томатна – 1 ст. л.
- Вода – 1 склянка
- Сіль – за смаком.
- копчена Паприка – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
Процес приготування:
1. Печінка обполіскуємо водою, обсушуємо паперовим рушником і розрізаємо кожен шматок на 2-3 частини. Посипаємо сіллю, перцем і копченої паприкою по своєму смаку – перемішуємо.
2. Засипаємо борошно і знову заважаємо.
3. Розігріваємо олію в сковороді і обсмажуємо печінку на помірному вогні 7-8 хвилин.
4. Ріпчасту цибулю подрібнюємо і засипаємо до печінки, смажимо разом ще 5 хвилин.
5. Слідом відправляємо пасту з томатів і сметану будь-якої жирності.
6. Вміст сковороди заливаємо склянкою води, розмішуємо і тушкуємо під щільно закритою кришкою близько 5 хвилин.
7. Розкладаємо по порційних тарілках і насолоджуємося. Приємного апетиту!
Соковитий і дуже смачний гуляш з курячих шлунків
Простий і швидкий спосіб приготувати смачні і ароматні шлуночки в підливці – згасити в сковорідці разом з ріпчастою цибулею, морквою, часником і різними прянощами.
Час готування – 1 ч. 20 хв.
Час приготування – 15 хв.
Порції – 4.
Склад:
- Шлунки курячі – 500 гр.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Морквина – 1 шт.
- Паста томатна – 2 ст. л.
- Часник – 2 зуб.
- Лист лавра – 2 шт.
- Борошно – 1 ст. л.
- Трави прованські – за смаком.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Кріп – ½ пучка.
- Олія соняшникова – 2 ст. л.
Процес приготування:
1. Готуємо продукти за списком: основу страви — шлуночки промиваємо під струменем води і вичищаємо всі краплі жиру, цибулю і моркву очищаємо від шкірки.
2. Шлуночки ріжемо тонкими смужками, цибулю — півкільцями, а моркву подрібнюємо за допомогою терки (для моркви по-корейськи).
3. У сковороду наливаємо трохи олії і пасеруємо овочі.
4. Коли цибуля та морква стануть м’якими – додаємо шлунки. Воду змішуємо з пастою з томатів (можна замінити кетчупом або подрібненими томатами), сіллю і спеціями – заливаємо вміст сковороди. Закриваємо кришкою і тушкуємо на повільному вогні близько 40-60 хвилин.
5. За 3-5 хвилин до готовності додаємо пропущений через часникодавку часник, борошно (для більш густої консистенції) і дрібно нашатковану зелень, перемішуємо.
6. Гуляш із шлунків з ароматною підливою готовий і ідеально підходить до будь гарнірів. Приємного апетиту!