гуляш Курячий – це універсальне страву, яке дуже легко і швидко готується, ідеально поєднується з різними гарнірами (починаючи від овочів і закінчуючи крупами), а так само підходить як для дорослого меню, так і для дитячої. Ніжне куряче філе, тушковане в ароматній підливці – смачно, легко і оригінально.
Гуляш з курки з підливкою з томатної пасти і борошна
Вашій увазі представляється рецепт ароматної гуляшу з ніжного курячого м’яса в апетитною підливці. Таке блюдо чудово підходить, як для святкового столу, так і для різноманітності звичного сімейного раціону.
Інгредієнти на
4 порц.
- Куряче філе 600 гр.
- Цибуля ріпчаста 1 шт.
- Морква 1 шт.
- Томатна паста 2 ст. л.
- Сметана 2 ст. л.
- Борошно 2 ст. л.
- Часник 2 зуб.
- Перець чорний мелений ½ ч. л.
- Спеції для курки ½ ч. л.
- Лавровий лист 1 шт.
- Масло рослинне 100 мл
- Перець запашний 2 шт.
- Зелень за смаком
- Сіль за смаком
Процес приготування:
- Гуляш з курки з підливою на сковороді приготувати дуже просто. Підготуємо м’ясо. Філе зачищаємо від білих плівок і вкраплень жиру, обполіскуємо під струменем води, обсушуємо за допомогою паперових рушників і нарізаємо невеликими шматочками.
- Приправляємо курку подрібненим часником і дрібно нашаткованої зеленню, чорним меленим перцем, сіллю і спеціями – добре перемішуємо і залишаємо в холодильнику просочуватися на півгодини.
- Займемося пассеровкой. Ріпчасту цибулю очищаємо і ріжемо півкільцями.
- Очищену моркву нарізаємо кружальцями, а потім досить великими брусками.
- У сковороді розігріваємо рослинне масло (50 мілілітрів) і обсмажуємо цибулю з морквою до м’якості на повільному вогні. Пасеровані овочі перекладаємо в чисту каструлю.
- Філе обсмажуємо на маслі до рум’яності і відправляємо слідом за овочами – в каструлю. Туди ж кладемо листки лавра.
- Вміст посуду заливаємо окропом так, щоб вода повністю покривала компоненти. Під закритою кришкою і на помірному вогні доводимо до кипіння, а потім зменшуємо полум’я і тушкуємо близько 20 хвилин.
- В цей час в окремій піалі з’єднуємо борошно, томатну пасту і сметану – розмішуємо до однорідності. Отриманий соус додаємо в каструлю разом із запашним перцем через 20 хвилин томління, перемішуємо.
- Готуємо ще 5-10 хвилин, і подаємо з відвареною картоплею і свіжою зеленню. Приємного апетиту!
