Гуляш з курки – 8 рецептів з підливою на сковороді з покроковими фото

гуляш Курячий – це універсальне страву, яке дуже легко і швидко готується, ідеально поєднується з різними гарнірами (починаючи від овочів і закінчуючи крупами), а так само підходить як для дорослого меню, так і для дитячої. Ніжне куряче філе, тушковане в ароматній підливці – смачно, легко і оригінально.

Гуляш з курки з підливкою з томатної пасти і борошна

Вашій увазі представляється рецепт ароматної гуляшу з ніжного курячого м’яса в апетитною підливці. Таке блюдо чудово підходить, як для святкового столу, так і для різноманітності звичного сімейного раціону.

Інгредієнти на
4 порц.

  • Куряче філе 600 гр.
  • Цибуля ріпчаста 1 шт.
  • Морква 1 шт.
  • Томатна паста 2 ст. л.
  • Сметана 2 ст. л.
  • Борошно 2 ст. л.
  • Часник 2 зуб.
  • Перець чорний мелений ½ ч. л.
  • Спеції для курки ½ ч. л.
  • Лавровий лист 1 шт.
  • Масло рослинне 100 мл
  • Перець запашний 2 шт.
  • Зелень за смаком
  • Сіль за смаком

Процес приготування:

  1. Гуляш з курки з підливою на сковороді приготувати дуже просто. Підготуємо м’ясо. Філе зачищаємо від білих плівок і вкраплень жиру, обполіскуємо під струменем води, обсушуємо за допомогою паперових рушників і нарізаємо невеликими шматочками.
  2. Приправляємо курку подрібненим часником і дрібно нашаткованої зеленню, чорним меленим перцем, сіллю і спеціями – добре перемішуємо і залишаємо в холодильнику просочуватися на півгодини.
  3. Займемося пассеровкой. Ріпчасту цибулю очищаємо і ріжемо півкільцями.
  4. Очищену моркву нарізаємо кружальцями, а потім досить великими брусками.
  5. У сковороді розігріваємо рослинне масло (50 мілілітрів) і обсмажуємо цибулю з морквою до м’якості на повільному вогні. Пасеровані овочі перекладаємо в чисту каструлю.
  6. Філе обсмажуємо на маслі до рум’яності і відправляємо слідом за овочами – в каструлю. Туди ж кладемо листки лавра.
  7. Вміст посуду заливаємо окропом так, щоб вода повністю покривала компоненти. Під закритою кришкою і на помірному вогні доводимо до кипіння, а потім зменшуємо полум’я і тушкуємо близько 20 хвилин.
  8. В цей час в окремій піалі з’єднуємо борошно, томатну пасту і сметану – розмішуємо до однорідності. Отриманий соус додаємо в каструлю разом із запашним перцем через 20 хвилин томління, перемішуємо.
  9. Готуємо ще 5-10 хвилин, і подаємо з відвареною картоплею і свіжою зеленню. Приємного апетиту!

Як приготувати гуляш з курки зі сметаною?

Маючи під рукою такі прості і доступні інгредієнти, як куряче філе, овочі і сметану, можна з легкістю приготувати соковите і ніжне страву – гуляш курячий з підливою, яке поєднується з будь-якими гарнірами.

Час готування – 25 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 3.

Склад:

  • Філе куряче – 350 гр.
  • Морква – 150 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 100 гр.
  • Сметана – 150 мл
  • Вода – 100 мл
  • Борошно – 2 ст. л.
  • Сіль – 10 гр.
  • Перець чорний мелений – 2 щіпки.
  • Масло рослинне – 3 ст. л.

Процес приготування:

1. Філе ретельно промиваємо під струменем води і обсушуємо, ріжемо довгими смужками середньої товщини.

2. У сковороді розігріваємо рослинне масло (2 столових ложки) і обсмажуємо курку, приправлену сіллю і чорним меленим перцем, приблизно 3 хвилини.

3. В цей час готуємо овочі: цибулю дрібно нарізаємо, а моркву натираємо на тертці.

4. Перекладаємо овочі до м’яса, додаємо ложку олії, перемішуємо.

5. Тушкуємо вміст сковороди на помірному вогні 5 хвилин і після заливаємо очищеною водою.

6. Після закінчення часу присипаємо компоненти борошном, додаємо сметану і гарненько розмішуємо. На мінімальному полум’я доводимо гуляш до загустіння, а це, як правило, займає не більше 3-4 хвилин.

7. Розкладаємо готову страву по порційних тарілках і за бажанням прикрашаємо гілочками свіжої зелені.

8. Приємного апетиту!

Простий і смачний гуляш з курячого філе з грибами

Куряче філе і гриби – це безпрограшне поєднання, так як ці два продукти ні в якому разі не перебивають смак один одного, а лише доповнюють і відтіняють його. Філе, томленное разом з грибами – це соковите, ніжне і смачне блюдо, яке, напевно, сподобається всім, хто його спробує.

Час приготування – 20 хв.

Час приготування – 5 хв.

Порції – 4.

Склад:

  • Філе куряче – 200 гр.
  • Гриби – 500 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт.
  • Бульйон курячий – 250 мл
  • Борошно – 1 ст. л.
  • Паста томатна – 1 ст. л.
  • Масло рослинне – 2-4 ст. л.
  • Зелень – за смаком.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Перець червоний гострий – за смаком.

Процес приготування:

1. Лісові гриби відварюємо в підсоленій воді, якщо ви використовуєте печериці – просто нарізаємо. Лук очищаємо і ріжемо тонкими півкільцями – обсмажуємо до м’якості на олії, після додаємо філе, нарізане шматочками. Столову ложку борошна розвести у воді.

2. Коли курка підрум’яниться – закидаємо в сковороду гриби, томатну пасту, добре перемішуємо і тушкуємо 4-5 хвилин.

3. Далі, заливаємо до курки з грибами бульйон і воду з борошном – заважаємо і продовжуємо готування ще 5 хвилин.

4. В останню чергу посипаємо гуляш курячий подрібненою зеленню.

5. Розкладаємо по тарілках і подаємо з вареною гречкою. Приємного апетиту!

Дуже смачний гуляш із курячої грудки з помідорами

Коли не знаєте, що приготувати з курячої грудки – ніжний гуляш з доступних інгредієнтів прийде вам на допомогу. Апетитне, соковите і ситне блюдо, яке ідеально поєднується з розсипчастим рисом, вареною картоплею і гречкою, готується дуже просто і швидко.

Час приготування – 30 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 4.

Склад:

  • Філе куряче – 2 шт.
  • Вода – 1 склянка
  • Вершки 10% — 8 ст. л.
  • Томати – 1 шт.
  • Морквина – 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт.
  • Сіль – 1 ст. л.
  • Перець червоний мелений – 2 гр.
  • Перець чорний мелений – 2 гр.
  • Горіх мускатний – 3 гр.
  • Лист лавровий – 2 шт.
  • Борошно – 1 ст. л.
  • Масло рослинне – 1 ст. л.

Процес приготування:

1. Готуємо необхідні продукти: м’ясо промиваємо під струменем води, обсушуємо і зачищаємо від білих плівок, великий помідор також обполіскуємо.

2. Філе нарізаємо невеликими кубиками.

3. Ріпчасту цибулю очищаємо і дрібно кришимо.

4. У сковороді розігріваємо столову ложку олії і обсмажуємо курку до рум’яності.

5. Далі, засипаємо в сковороду подрібнену цибулю, перемішуємо і готуємо до його прозорості.

6. Морква «звільняємо» від шкірки і натираємо на тертці.

7. Подрібнену моркву відправляємо до м’яса з цибулею, приправляємо сіллю, двома видами перцем і мускатним горіхом. Гарненько перемішуємо і готуємо на помірному вогні протягом 6 хвилин.

8. З томату знімаємо шкірку і подрібнюємо за допомогою терки.

9. Кашку з томату переміщаємо на сковороду, так само додаємо вершки і заливаємо все 3/4 склянки кип’яченої води. У воді, що залишилася розводимо борошно і додаємо в гуляш для загустіння. За кілька хвилин до готовності кладемо в посуд лаврушку.

10. До столу подаємо в гарячому вигляді з будь-яким гарніром і овочевим салатом. Приємного апетиту!

Соковитий гуляш з курки з картоплею

Рецепт присвячується всім тим, хто любить готувати одночасно і гаряче блюдо і гарнір. Такий спосіб приготування вечері чи обіду значно скорочує час, проведений на кухні і кількість брудного посуду. Ніжне куряче м’ясо з картоплею – це дуже смачно, ситно і ароматно.

Час готування – 55 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції -5.

Склад:

  • Курка – 350-400 гр.
  • Картопля – 500 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Масло рослинне – 2 ст. л.
  • Сіль – за смаком.
  • Приправи – за смаком.

Процес приготування:

1. М’ясо можна використовувати як на кістки, так і без неї: вибрані шматочки промиваємо і обсмажуємо в каструлі на рослинному маслі до утворення золотистої скоринки.

2. Коли курка підрум’янилася – додаємо дрібно нарізану цибулю з морквою, перемішуємо і тушкуємо разом 3-4 хвилини.

3. Заливаємо вміст очищеною водою таким чином, щоб рідина повністю покривала компоненти.

4. В цей час очищаємо картоплю й нарізаємо досить великими кубиками. Відправляємо картоплю до м’яса і підливаємо воду, щоб вона трохи не покривала шматочки. Приправляємо гуляш сіллю і улюбленими спеціями за смаком.

5. Тушкуємо на помірному вогні до м’якості картоплі – приблизно 25 хвилин.

6. До столу подаємо в гарячому вигляді і за бажанням посипаємо зеленню. Приємного апетиту!

Гуляш з курячих сердечок зі сметанною підливою

Готуємо курячі сердечка в соусі або іншими словами – гуляш, адже під цим словом мається на увазі різне м’ясо тушковане в підливці. Готову страву до столу можна подавати з гарніром, так і в якості самостійного блюда.

Час приготування – 15 хв.

Час приготування – 5 хв.

Порції – 3.

Склад:

  • Серця курячі – 250 гр.
  • Борошно – 150 гр.
  • Сметана – 2 ст. л.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Сіль – 2 гр.
  • Масло рослинне – 1,5 ст. л.

Процес приготування:

1. Основу страви – сердечка обполіскуємо під струменем води і обсушуємо за допомогою паперових рушників.

2. Вимиті потрошки накриваємо харчовою плівкою і злегка відбиваємо молоточком для м’яса.

3. «Відбивні» паніруємо в борошні з обох сторін.

4. Цибулину очистити і дрібно кришимо.

5. У сковороді розігріваємо олію і смажимо сердечка до готовності (приблизно 6-8 хвилин).

6. Після закінчення часу у ту ж сковороду кладемо цибулю і обсмажуємо до прозорості.

7. Після, додаємо сметану.

8. Вміст посуду гарненько перемішуємо, накриваємо кришкою і на повільному вогні тушкуємо ще 5-7 хвилин.

9. Знімаємо зі сковорідки і розкладаємо по порційних тарілках. Приємного апетиту!

Покроковий рецепт приготування гуляшу з курячої печінки

Печінка – це дуже корисний продукт, який містить в собі величезну кількість заліза, яке безпосередньо впливає на вміст гемоглобіну в людському організмі. Відповідно, курячу печінку потрібно регулярно вживати, а вона особливо смачна, якщо загасити її в сметані з томатною пастою.

Час приготування – 45 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 5.

Склад:

  • Печінка куряча – 800 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт.
  • Борошно – 2-3 ст. л.
  • Олія соняшникова – 2 ст. л.
  • Сметана – 3-4 ст. л.
  • Паста томатна – 1 ст. л.
  • Вода – 1 склянка
  • Сіль – за смаком.
  • копчена Паприка – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

1. Печінка обполіскуємо водою, обсушуємо паперовим рушником і розрізаємо кожен шматок на 2-3 частини. Посипаємо сіллю, перцем і копченої паприкою по своєму смаку – перемішуємо.

2. Засипаємо борошно і знову заважаємо.

3. Розігріваємо олію в сковороді і обсмажуємо печінку на помірному вогні 7-8 хвилин.

4. Ріпчасту цибулю подрібнюємо і засипаємо до печінки, смажимо разом ще 5 хвилин.

5. Слідом відправляємо пасту з томатів і сметану будь-якої жирності.

6. Вміст сковороди заливаємо склянкою води, розмішуємо і тушкуємо під щільно закритою кришкою близько 5 хвилин.

7. Розкладаємо по порційних тарілках і насолоджуємося. Приємного апетиту!

Соковитий і дуже смачний гуляш з курячих шлунків

Простий і швидкий спосіб приготувати смачні і ароматні шлуночки в підливці – згасити в сковорідці разом з ріпчастою цибулею, морквою, часником і різними прянощами.

Час готування – 1 ч. 20 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 4.

Склад:

  • Шлунки курячі – 500 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Морквина – 1 шт.
  • Паста томатна – 2 ст. л.
  • Часник – 2 зуб.
  • Лист лавра – 2 шт.
  • Борошно – 1 ст. л.
  • Трави прованські – за смаком.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Кріп – ½ пучка.
  • Олія соняшникова – 2 ст. л.

Процес приготування:

1. Готуємо продукти за списком: основу страви — шлуночки промиваємо під струменем води і вичищаємо всі краплі жиру, цибулю і моркву очищаємо від шкірки.

2. Шлуночки ріжемо тонкими смужками, цибулю — півкільцями, а моркву подрібнюємо за допомогою терки (для моркви по-корейськи).

3. У сковороду наливаємо трохи олії і пасеруємо овочі.

4. Коли цибуля та морква стануть м’якими – додаємо шлунки. Воду змішуємо з пастою з томатів (можна замінити кетчупом або подрібненими томатами), сіллю і спеціями – заливаємо вміст сковороди. Закриваємо кришкою і тушкуємо на повільному вогні близько 40-60 хвилин.

5. За 3-5 хвилин до готовності додаємо пропущений через часникодавку часник, борошно (для більш густої консистенції) і дрібно нашатковану зелень, перемішуємо.

6. Гуляш із шлунків з ароматною підливою готовий і ідеально підходить до будь гарнірів. Приємного апетиту!