Густе варення з полуниці з цілими ягодами на зиму — це заготовка, яку можна вважати однією із самих смачних і ароматних. Ягоди з варення можна використовувати в приготуванні і прикрасі домашніх десертів. У статті зібрано 10 рецептів, щоб ви змогли приготувати чудове варення з цілими ягодами полуниці на зиму.
Класичний рецепт варення з полуниці з цілими ягодами
З цього класичним рецептом полуничне варення виходить смачним і густим. Воно дуже красиво виглядає в банках і має насичений рубіновий колір.
Інгредієнти
- Полуниця 1 кг
- Цукор-пісок 1 кг
- Лимонна кислота 2 гр.
Процес приготування:
- Щоб заготовити варення з полуниці з цілими ягодами на зиму, полуницю промийте і видалити чашолистки. Відкиньте на друшляк і дайте стекти воді. Потім перекладіть ягоди в емальований миску, посипте половиною цукру і залиште на 3 години.
- Сік, який виділила полуниця, перелийте в каструлю, додайте до нього решту цукру, перемішайте і доведіть до кипіння. Потім отриманий сиропом залийте полуницю.
- Варення поставте на плиту, доведіть до кипіння, проваріть 5 хвилин, знімайте ложкою піну, що утворюється. Потім приберіть варення з вогню і дайте йому настоятися 3 години. Повторити таку процедуру слід 3-6 разів.
- В останній раз додайте лимонну кислоту, розведену водою в пропорції 1 до 1. Варити після кипіння 15 хвилин.
- Готове варення розлийте по стерилізованим банкам, загорніть кришками, остудіть при кімнатній температурі і зберігайте в прохолодному місці.
Приємного апетиту!
Варення-п’ятихвилинка з цілих ягід полуниці на зиму
Варення – це найпопулярніший спосіб заготівлі ягід і фруктів на зиму. По-перше, швидка термічна обробка дозволяє зберегти більшу кількість вітамінів. По-друге, варення виходить дуже смачним та натуральним.
Час готування: 10 годин.
Час приготування: 30 хв.
Порцій: 5.
Склад:
- Полуниця – 1 кг
- Цукор – 1 кг
Процес приготування:
1. Полуницю переберіть, відірвіть зелені хвостики і добре помийте.
2. Ягоди перекладіть в миску і засипте їх цукром. Робіть це шарами, щоб вся полуниця була повністю покрита цукром.
3. Залиште ягоди на ніч у холодному місці.
4. На ранок поставте ємність на слабкий вогонь, доведіть до кипіння і варіть 5 хвилин, знімайте пінку.
5. Гаряче варення розлийте по стерилізованим банкам, щільно закрийте їх кришками, остудіть і зберігайте в холодильнику.
Приємного апетиту!
Густе варення з лісової суниці на зиму в банках
або Дика лісова полуниця більш ароматна і щільна, але не така солодка, як садова. Вона ідеально підходить для варення, в якому ягоди залишаються цілими.
Час готування: 4 години.
Час приготування: 60 хв.
Порцій: 1.
Склад:
- Полуниця лісова – 200 гр.
- Цукор – 200 гр.
Процес приготування:
1. Полуницю переберіть, промийте і просушіть.
2. Перекладіть ягоди в ємність, у якій буде варитися варення.
3. Полуницю просыпьте цукром. Якщо полуниці багато, то краще всього викладати ягоди шарами і чергувати їх з цукром. Залиште ягоди на 2-3 години, щоб вони пустили сік.
4. Після цього поставте ємність на вогонь, доведіть до кипіння, проваріть 5 хвилин. Потім приберіть з вогню і дайте повністю охолонути.
5. Після цього повторно поставте варення на вогонь, ще раз доведіть до кипіння, проваріть 5 хвилин. Гаряче варення розлийте по стерилізованим баночках і щільно закупорьте їх. Після того, як варення повністю охолоне, приберіть його на зберігання в темне місце.
Приємного апетиту!
Покроковий рецепт приготування варення з луговий полуниці
Літо – прекрасна пора, особливо, коли по будинку розлітається аромат полуничного варення. Часто варення з луговий полуниці виходить дуже рідким, в цьому рецепті, ми розкриємо деякі тонкощі для приготування густого і насиченого варення.
Час готування: 8 годин.
Час приготування: 60 хв.
Порцій: 8.
Склад:
- Полуниця лугова – 1,5 кг
- Цукор – 1,5 кг
Процес приготування:
1. Полуницю переберіть, видалите зелені хвостики і помийте.
2. Потім ягоди пересипте цукром і залиште на пару годин, щоб виділився сік.
3. Після цього поставте каструлю з ягодами на вогонь, доведіть до кипіння, зніміть піну, яка буде утворюватися на поверхні. Проваріть варення 5 хвилин. Зніміть каструлю з вогню і повністю остудіть варення.
4. Потім знову поставте варення на вогонь, знову доведіть до кипіння, проваріть 5 хвилин.
5. Гаряче варення розлийте по чистим стерилізованим банкам, загорніть їх кришками. Варення остудіть при кімнатній температурі, потім приберіть на зберігання в прохолодне місце.
Приємного апетиту!
Густе і дуже смачне варення з полуниці з желатином
Щоб варення вийшло дуже густим і по консистенції нагадує желе, можна додати в нього желатин. Готується таке ласощі швидко і ягоди полуниці залишаються цілими.
Час готування: 80 хв
Час приготування: 30 хв.
Порцій: 8.
Склад:
- Полуниця – 1,5 кг
- Желатин – 50 гр.
- Цукор – 600-700 гр.
- Вода – 300 мл
Процес приготування:
1. Желатин розведіть з водою і залиште на 15 хвилин, щоб він набух.
2. Ягоди переберіть, промийте і просушіть.
3. Перекладіть ягоди в каструлю, посипте їх цукром і поставте на повільний вогонь. Варіть, акуратно перемішуючи ягоди знизу вгору.
4. У процесі кипіння на поверхні буде утворюватися піна, її необхідно зняти. Варіть варення після кипіння 10 хвилин, потім зніміть з вогню.
5. У гаряче варення додайте желатинову масу, перемішуйте протягом 2-3 хвилин, щоб желатин повністю розчинився. Варення розлийте по банках і щільно закрийте їх. Загусає варення тільки після повного остигання. Зберігайте таке домашнє ласощі в холодильнику.
Приємного апетиту!
Варення з цілих ягід полуниці з лимонною кислотою
Це одна з найпопулярніших заготовок на зиму, тому що полуниця є в кожному саду. І ви тільки уявіть ці цілі солодкі ягоди в густому рубіновому сиропі в поєднанні з пишними оладки або молочними млинцями – смакота.
Час готування: 8 годин.
Час приготування: 60 хв.
Порцій: 5.
Інгредієнти:
- Полуниця – 1 кг
- Цукор – 1 кг
- Кислота лимонна – 0,5 ч. л.
Процес приготування:
1. Полуницю переберіть, видалите зелені хвостики і ретельно помийте. Відкиньте ягоди на друшляк, щоб стекла рідина.
2. Перекладіть ягоди в об’ємну ємність і засипте цукром. Щоб цукор рівномірно розподілився між ягід, можна всипати ягоди і цукор поступово, шарами.
3. Залиште полуницю на 3-4 години, щоб вона пустила сік.
4. Після цього поставте каструлю на вогонь і доведіть її вміст на повільному вогні до кипіння. Варіть 5 хвилин, постійно знімаючи піну, що утворюється.
5. Потім зніміть варення з плити і дайте йому повністю охолонути при кімнатній температурі. Після цього знову закип’ятіть варення і проваріть 5 хвилин. Додайте варення лимонну кислоту, перемішайте, варіть ще 5 хвилин.
6. Гаряче варення розлийте по банках і щільно закрийте їх кришками. Зберігайте полуничне варення в темному прохолодному місці.
Приємного апетиту!
Густе варення з полуниці з агар-агаром на зиму
Варення з агар-агаром має дуже густу консистенцію і насичений смак. Агар-агар – це натуральний загусник, який часто використовується в кулінарії. Готується таке варення просто і швидко.
Час готування: 4 години.
Час приготування: 40 хв.
Порцій: 4.
Склад:
- Полуниця – 800 гр.
- Цукор – 350 гр.
- Агар-агар – 8 гр.
- Вода – 55 мл
Процес приготування:
1. Ягоди вибирайте для варення щільні, не зіпсовані. Полуницю промийте і просушіть, видалите зелені чашолистки.
2. Ягоди перекладіть в каструлю, засипте цукром і залишити на 3-4 години. Після цього поставте каструлю на повільний вогонь.
3. Агар-агар залийте водою і залиште на 5-7 хвилин. Викладіть отриману масу в каструлю, коли варення закипить.
4. Далі варіть полуничне варення на повільному вогні 25 хвилин.
5. Після цього розкладіть його по стерилізованим банкам, загорніть і остудіть в перевернутому вигляді. Зберігайте варення в прохолодному місці.
Приємного апетиту!
Простий рецепт приготування варення з полуниці з цілими ягодами і пектином
Ділимося з вами рецептом солодкого дива, яке взимку прикрасить ваш вечір і порадує своїм натуральним смаком. Ми розповімо, як зварити полуничне варення, щоб воно було густим, а ягоди в ньому залишалися цілими.
Час готування: 60 хв.
Час приготування: 50 хв.
Порцій: 2.
Склад:
- Полуниця 400 гр.
- Цукор – 120 гр.
- Пектин – 5-8 гр.
- Кислота лимонна – 1 щіпка.
Процес приготування:
1. Підготуйте необхідні інгредієнти за списком. Ягоди промийте і просушіть.
2. Пересипте полуницю в каструлю, де буде варитися варення.
3. Додайте до полуниці половину цукру і лимонну кислоту. Поставте каструлю на середній вогонь. Доведіть вміст каструлі до кипіння і варіть 5-6 хвилин, знімайте піну, що утворюється.
4. Пектин змішайте з цукром. Додайте цю суміш у каструлю, акуратно перемішайте дерев’яною лопаткою, продовжуйте варити 3 хвилини.
5. Після цього зніміть каструлю з вогню і гаряче варення розлийте по стерилізованим банкам, загорніть їх. Банки переверніть догори дном, укутайте ковдрою і повністю остудіть. Зберігайте варення в прохолодному місці.
Приємного апетиту!
Неймовірно смачне і ароматне варення з полуниці з м’ятою
Відмінне домашнє варення. Солодкість полуниці чудово поєднується зі свіжим ароматом м’яти. Таке варення дуже корисно і його можна пити разом з чаєм під час легкої застуди і нездужання.
Час готування: 2 діб.
Час приготування: 50 хв.
Порцій: 5.
Склад:
- Полуниця – 1 кг
- Цукор – 800 гр.
- Лимон – 1 шт.
- М’ята – 5 гр.
Процес приготування:
1. Полуницю переберіть, помийте прохолодною водою і відкиньте на друшляк. Відірвіть чашолистки.
2. Полуницю засипте цукром і залишіть на ніч, щоб вона пустила сік.
3. За ніч цукор майже повністю розчиниться в соку.
4. Лимон вимити гарячою водою, висушіть і натріть цедру на дрібній тертці.
5. Каструлю з ягодами поставте на вогонь, додайте цедру і м’яту. Доведіть варення до кипіння, зменшіть вогонь і варіть 15 хвилин, періодично перемішуючи і знімаючи піну. Після цього приберіть каструлю з вогню і повністю остудіть варення.
6. З лимона вичавити сік. Знову поставте каструлю на вогонь, доведіть до кипіння, додайте лимонний сік і варіть 10 хвилин. Потім зніміть каструлю з вогню і залиште варення на ніч.
7. На наступний день доведіть варення до кипіння, проваріть 10-15 хвилин і відразу розлийте по стерилізованим банкам. Остудіть загортання при кімнатній температурі і зберігайте їх у прохолодному місці.
Приємного апетиту!
Як зварити варення з полуниці з цілими ягодами в мультиварці?
Варити варення в мультиварці зручно і легко. Полуничне варення всі люблять за його приголомшливий смак, аромат і корисні властивості. Варення з цілими ягодами можна не тільки їсти з чаєм, але використовувати в прикрасі домашніх десертів.
Час готування: 50 хв.
Час приготування: 30 хв.
Порцій: 4.
Склад:
- Полуниця – 6 ст.
- Цукор – 3 склянки
Процес приготування:
1. Полуницю переберіть, ретельно промийте під холодною водою і видалити чашолистки.
2. Відкиньте ягоди на друшляк і дайте стекти рідини.
3. Потім ягоди засипте цукром і залишіть на час, щоб вони пустили сік.
4. Після цього перекладіть ягоди в чашу мультиварки. Закрийте кришку, встановіть режим «Пароварка», тип продуктів «Овочі», встановіть таймер на 25 хвилин.
5. Через 8 хвилин відкрийте мультиварку і продовжуйте варити варення при відкритій кришці. Після закінчення програми залиште варення в мультиварці ще на 5 хвилин, воно перестане кипіти і осяде.
6. Гаряче варення розлийте по стерилізованим банкам, загорніть його і залиште до повного охолодження при кімнатній температурі. Зберігайте варення в сухому прохолодному місці.
Приємного апетиту!