Як заготовити вишневий джем з кісточками на зиму?
Варення з вишні з кісточками готується дуже легко і швидко. Вам не доведеться проварювати вишню кілька разів через кожні три-чотири години. Всього 30-40 хвилин і у вас буде готовий смачний запашний вишневий джем. Звичайно, ви не зможете використовувати його в випічку, але до чаю він просто ідеальний.
Час приготування: 1 ч.
Час приготування: 30 хв.
Порцій: 6.
Склад:
- Вишня – 2 кг
- Цукор – 750 гр.
- Вода – 150 мл
Процес приготування:
1. Зважте вишню. Промийте її.
2. Видаліть плодоніжки. Кісточки для цього джему видаляти не потрібно, а це значно полегшує і прискорює процес приготування.
3. Пересипте підготовлену вишню в каструлю або таз, засипте цукром і залийте водою. Ємність з вишнею поставте на вогонь. Вишня з цукром повинна закипіти і пустити багато соку.
4. Вогонь зробіть мінімальним і варіть 30-40 хвилин. Для вишневого варення і джему це досить невеликий час термічної обробки, а при невеликому часу термічної обробки зберігаються такі корисні речовини, що містяться у вишні, як амінокислота триптофан (допомагає налагоджувати сон), аскорбінова кислота, каротин і вітаміни Е.
5. Якщо через визначений час приготування, консистенція джему здасться вам ще рідкою, то уваривайте його далі. Хочеться відзначити, що час може змінюватись із-за об’єму, який ви готуєте і максимально досягати 2 годин.
6. Коли джем буде готовий, розкладіть його в стерилізовані банки і щільно закрийте кришками. Стерилізуйте Банки будь-яким зручним для вас способом (на пару, в духовій шафі або мікрохвильовій печі). Після повного охолодження перенесіть банки з джемом в місце придатне для зберігання. А тихими зимовими вечорами насолоджуйтеся смачним вишневим джемом, запиваючи його гарячим чаєм.
Приємного апетиту!












