Хачапурі на сковороді – 8 швидких і смачних рецептів з покроковими фото

Хачапурі – традиційне грузинське блюдо, яке представляє собою корж з тертим сиром. Рецептів приготування хачапурі досить багато: вони відрізняються набором інгредієнтів, способом приготування і видом тіста. Кожна господиня вибирає той варіант, який їй найбільше подобається.

Ледачі хачапурі з сиром на сковороді

Дослівно слово «хачапурі» перекладається як «хача» – «сир», «сир» і «пурі» – «хліб», «коржик». Звичайно, головним інгредієнтом страви є сир – бринза і сулугуні. Давайте приготуємо ледачий хачапурі, інгредієнти якого змішуються в сирому вигляді. Це значно спростить нам завдання.

Інгредієнти на
1 порц.

  • Сир 200 гр. напівтвердий
  • Кефір-1 склянка
  • Борошно-1 склянка
  • Яйце куряче 1 шт.
  • Сіль за смаком
  • Зелень за бажанням
  • Масло рослинне для смаження

Процес приготування:

  1. Як швидко і смачно приготувати хачапурі на сковороді? Натираємо на дрібній тертці сир (напівтвердий сорт) прямо в тарілку з плоским дном.
  2. Тепер займемося тестом. У миску з глибоким дном наливаємо кефір (можна замінити інгредієнт молоком або кисляком). Вбиваємо до кефіру одне яйце. Підсолюємо масу за смаком і злегка збиваємо виделкою до з’єднання продуктів.
  3. Просіваємо стакан муки у миску з яєчно-кефірної масою. Перемішуємо інгредієнти, паралельно розбиваючи грудочки.
  4. Додаємо в тісто тертий сир і перемішуємо. Маса повинна вийти середньої густоти: не дуже густий і не занадто рідкою.

  5. Промиваємо зелень, яку ви хотіли б додати в тісто для хачапурі. Позбавляємося від зайвої вологи, струшуючи пучок. Дрібно нарізаємо інгредієнт і додаємо в тісто.
  6. Наливаємо в сковороду олію. Після розігріву його на плиті обсмажуємо хачапурі: можна обсмажити у вигляді цілої коржі або сформувати кілька коржів поменше. Обробляємо заготовки з обох сторін, а потім перекладаємо їх на блюдо і подаємо до столу гарячими.

Приємного апетиту!

Як приготувати хачапурі на кефірі на сковороді?

Хачапурі може стати постійним і улюбленою стравою, яку готують на сніданок. До його складу входять прості інгредієнти, які дозволяють коржику стати ніжною і дуже смачною. За бажанням, страву можна прикрасити зеленню.

Час готування – 1 ч. 40 хв.

Час приготування – 25 хв.

Кількість порцій – 2.

Інгредієнти:

  • Борошно – 4 склянки
  • Кефір – 2 склянки
  • Яйця – 2 шт.
  • Сода – 1 ч. л.
  • Сіль – 1 ч. л.
  • Сир адигейський – 300 гр.
  • Масло вершкове – 35 гр.
  • Зелень – 3 пучка.
  • Масло рослинне – для смаження.

Процес приготування:

Крок 1. Всі інгредієнти та посуд для приготування хачапурі слід підготувати заздалегідь. Шматочок сиру натираємо на крупній тертці, а борошно просіваємо з содою через дрібне сито в глибоку миску. Готуємо пару глибоких ємностей для підготовки тіста і начинки. Сковороду змащуємо шматочком масла.

Крок 2. Додаємо в миску, призначену для замісу тіста, кефір. Вбиваємо яйце, додаємо сіль. Перемішуємо інгредієнти до однорідності виделкою, а потім поступово додаємо борошно і замішуємо тісто. Гладкий грудку залишаємо в мисці, яку накриваємо харчовою плівкою, на 1 годину.

Крок 3. В піалі для приготування начинки змішуємо тертий сир і вершкове масло. Вбиваємо до продуктів яйце. Перемішуємо інгредієнти.

Крок 4. Тісто розрізаємо навпіл. Розкачуємо кожен шматок на тонкі пласти (0,5 сантиметрів).

Крок 5. Викладаємо по центру кожної коржі начинку. Збираємо тісто на верхівці, загорнувши в нього начинку. Ущільнюємо руками і перевертаємо коржі, а потім розминаємо і злегка розкочуємо качалкою. Потім беремо вилку і протикаємо коржі в декількох місцях. Обсмажуємо коржі на сковороді з обох боків до рум’яності. Змащуємо коржі вершковим маслом і прикрашаємо вимитої нарізаною зеленню.

Приємного апетиту!

Ледачі хачапурі з сиром і сиром на сковороді

Ледачі хачапурі – страва на той самий випадок, коли необхідно швидко приготувати сніданок чи вечерю. Зі списку продуктів, наведених нижче, вийде два хачапурі. Якщо вам необхідно приготувати більше порцій, потрібно збільшити кількість продуктів.

Час приготування – 40 хв.

Час приготування – 20 хв.

Кількість порцій – 2.

Склад:

  • Кефір – 150 мл
  • Борошно пшеничне – 100 гр.
  • Сир – 100 гр.
  • Сир – 70 гр.
  • Яйце – 1 шт.
  • Кріп – 2-3 гілки.
  • Сіль – 1 щіпка.
  • Масло рослинне – для смаження.

Процес приготування:

Крок 1. У глибокій мисці змішуємо необхідну кількість сиру і яйце. У результаті повинна вийти однорідна маса.

Крок 2. Вливаємо в масу кефір і просіваємо борошно через дрібне сито. Гарненько перемішуємо інгредієнти, щоб не утворювалися грудочки. Солимо продукти і знову перешиваємо.

Крок 3. Натираємо шматочок сиру на крупній тертці. Вимиваємо кріп проточною водою і дрібно нарізаємо. Додаємо обидва інгредієнта в тісто і перемішуємо.

Крок 4. За допомогою кулінарної кисті сковороду змащуємо рослинним маслом. Не ставимо її на розігрів, а відразу викладаємо тісто і розподіляємо його по дну ємності.

Крок 5. Ставимо сковороду на плиту і обсмажуємо хачапурі з одного боку 5 хвилин. Потім перевертаємо корж лопаткою і обсмажуємо з іншого боку ще 5 хвилин. Те ж саме робимо з іншою заготовкою. Готові хачапурі подаємо до столу гарячими.

Приємного апетиту!

Швидкий і простий рецепт хачапурі з молоком

Хачапурі по даному рецепту являє собою корж круглої форми з різними спеціями і добавками. Ви не помітите, як швидко «розлетиться» страва зі столу – тарілка дуже швидко спорожніють.

Час приготування – 40 хв.

Час приготування – 30 хв.

Кількість порцій – 8.

Склад:

  • Яйце – 1 шт.
  • Сир – 150 гр.
  • Борошно – 130 гр.
  • Сіль – за смаком.
  • Тмин – 2 щіпки.
  • Кріп сушений – 1 гр.
  • Петрушка сушена – 1 гр.
  • Масло вершкове – 2 ст. л.
  • Перець чорний мелений – 1 гр.
  • Молоко – 200 мл

Процес приготування:

Крок 1. Сир натираємо на тертці з дрібними отворами прямо в тарілку з глибоким дном.

Крок 2. Всипаємо до тертому сиру просіяне борошно. Спочатку 100 грамів, а потім додаємо по мірі необхідності.

Крок 3. Для наступного етапу найзручніше використовувати шейкер. Вбиваємо в нього яйце і вливаємо заздалегідь розігріту тепле молоко. Додаємо невелику кількість солі. Струшуємо шейкер кілька разів, щоб перемішати інгредієнти. Також для збивання інгредієнтів можна використовувати вилку або віночок.

Крок 4. Всипаємо трави та спеції в сир з борошном і вливаємо туди ж яєчно-молочну суміш. Перемішуємо інгредієнти і дивимося на структуру тіста: воно має вийти таким, як на оладки.

Крок 5. Кладемо шматочок вершкового масла в сковороду і розтоплюємо на плиті. Додаємо все тісто і швидко розподіляємо його по дну ємності ложкою. По центру коржі з допомогою виделки робимо прокол. Обсмажуємо хачапурі 5 хвилин з кожного боку. Подаємо до столу в гарячому вигляді.

Приємного апетиту!

Як приготувати смачні хачапурі на сметані?

Ситні і дуже смачні коржі з сиру зі сметаною можна приготувати як до сніданку, так і до вечері. Також страву доведеться до речі в разі несподіваного приходу гостей: хачапурі нікого не залишить байдужим.

Час готування – 1 ч. 40 хв.

Час приготування – 25 хв.

Кількість порцій – 5.

Склад:

  • Сир – 400 гр.
  • Сода – 0,5 ч. л.
  • Борошно – 250 гр.
  • Масло вершкове – 50 гр.
  • Сметана – 200 гр.
  • Масло рослинне – 2 ст. л.
  • Сіль – 0,5 ч. л.
  • Яйце – 1 шт.

Процес приготування:

Крок 1. В окрему миску просіваємо борошно (можна кілька разів, щоб краще наситити киснем). Розбиваємо яйце і вливаємо в борошно тільки білок. Слідом за білком відправляємо рослинне масло, сметану, сіль і соду. Замішуємо інгредієнти в єдину масу, накриваємо миску з тістом харчовою плівкою, залишаємо відпочивати на півгодини.

Крок 2. Натираємо шматочок сиру на крупній тертці на окрему глибоку ємність. Викладаємо до сиру яєчний жовток і пару ложок вершкового масла.

Крок 3. Розрізаємо тісто на 5 частин. Розкачуємо кожен шматочок в пласт круглої форми. По центру кожної коржі розкладаємо начинку з сиру. Збираємо краю хачапурі і закріплюємо.

Крок 4. Перевертаємо кожну корж і кладемо на стільницю тією стороною, де розташований шов. Кожну заготовку акуратно розгортаємо з допомогою качалки.

Крок 5. Викладаємо кожну корж на сковороду без масла й обсмажуємо близько п’яти хвилин з кожної сторони. Подаємо гарячі хачапурі до столу.

Приємного апетиту!

Простий рецепт хачапурі без дріжджів на сковороді

Зрозуміти, з якої причини хачапурі люблять у багатьох країнах світу, можна, якщо приготувати їх самим і відчути незабутній аромат готових коржів на своїй кухні.

Час готування – 35-40 хв.

Час приготування – 15-20 хв.

Кількість порцій – 2.

Склад:

  • Кріп – 1-2 гілки.
  • Петрушка – 1-2 гілки.
  • Цибуля зелена – 1-2 гілки.
  • Яйце – 1 шт.
  • Кефір – 300 мл
  • Сир – 100 гр.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Сода – 0,5 ч. л.
  • Борошно – 100 гр.
  • Масло рослинне – для смаження.

Процес приготування:

Крок 1. Для приготування хачапурі найкраще використовувати тверді солоні сорти сиру, тоді страва буде ще більш смачним. Натираємо інгредієнт на дрібній тертці на окрему тарілку з дрібним дном.

Крок 2. Промиваємо зелень цибулю, кріп і петрушку – проточною водою. Обтираем пучки паперовим рушником і дрібно нарізаємо гострим ножем невеликими шматочками.

Крок 3. Заздалегідь дістаємо з холодильника кефір і яйце. Продукти повинні зігрітися до кімнатної температури. Вбиваємо яйце в глибоку миску, приправляємо його сіллю і чорним перцем. Вливаємо до продуктів кефір і перемішуємо інгредієнти до однорідності.

Крок 4. Перед тим, як додати борошно і соду в тісто, просіваємо їх разом через дрібне сито (так продукт насититься киснем). Поступово додаємо борошно і соду в масу, енергійно замішуємо її, щоб не утворювалися грудочки.

Крок 5. Відправляємо в тісто зелень і сир. Акуратно розмішуємо масу ложкою, щоб начинка рівномірно розподілилася.

Крок 6. Змащуємо маслом сковороду з допомогою кулінарної кисті. Виливаємо в ємність частину тіста. Обсмажуємо хачапурі з обох сторін (на кожну знадобиться близько п’яти хвилин).

Приємного апетиту!

Швидкий рецепт хачапурі з лаваша в домашніх умовах

Даний варіант приготування хачапурі підійде для тих випадків, коли потрібно нагодувати смачним і ситним блюдом сім’ю або гостей. В якості начинки будемо використовувати суміш сиру.

Час готування – 35 хв.

Час приготування – 15 хв.

Кількість порцій – 1.

Склад:

  • Лаваш – 2 листа.
  • Сир сулугуні – 200 гр.
  • Сир – 150 гр.
  • Яйце – 1 шт.
  • Кефір – 100 мл
  • Часник – 2-3 зуб.
  • Зелень – за смаком.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Масло рослинне – для смаження.

Процес приготування:

Крок 1. Один лист лаваша розриваємо на великі шматочки і викладаємо в глибоку ємність. Заливаємо лаваш необхідною кількістю кефіру і залишаємо на деякий час, щоб продукт став м’яким.

Крок 2. Твердий шматочок сиру натираємо на тертці в ємність з глибоким дном. Додаємо до сиру сир, вбиваємо яйце. Очищений часник, вимиту зелень дрібно нарізаємо і також відправляємо в начинку. Посипаємо її сіллю і перцем, а потім перемішуємо.

Крок 3. Промазуємо дно і боки сковороди олією і викладаємо цілий аркуш лаваша так, щоб звисали краю. Викладаємо начинку (половину маси) і розподіляємо по лавашу.

Крок 4. Поверх начинки розкладаємо шматочки лаваша, вимочені в кефірі. Укладаємо решту начинки і вкриваємо її краями цілого лаваша. Ставимо ємність з хачапурі на плиту.

Крок 5. Обсмажуємо коржик з начинкою спочатку з одного боку близько п’яти хвилин, а потім перевертаємо її і обсмажуємо з іншого боку така ж кількість часу. Вимикаємо плиту і залишаємо хачапурі під кришкою на 10 хвилин.

Приємного апетиту!

ПП хачапурі — простий і смачний рецепт

В класичній версії приготування хачапурі тісто замішується на основі дріжджів. У ПП рецепті ми замінимо дріжджі сиром, а хачапурі сформуємо у вигляді човників.

Час готування – 35 хв.

Час приготування – 15 хв.

Кількість порцій – 2.

Інгредієнти для тіста:

  • Сир – 240 гр.
  • Білки – 2 шт.
  • Мука кукурудзяна – 30 гр.
  • Борошно рисова – 30 гр.
  • Сир – 60 гр.
  • Розпушувач – ½ ч. л.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Масло рослинне – для смаження.

Інгредієнти для начинки:

  • Сир – 120 гр.
  • Сир – 50 гр.
  • грецький Йогурт – 2 ст. л.
  • Жовтки – 2 шт.

Процес приготування:

Крок 1. Розбиваємо пару яєць, паралельно відокремлюючи білки від жовтків. Жовтки прикриваємо кришкою або плівкою, щоб вони не підсохли. Білки відправляємо в окрему глибоку миску. Додаємо до білків сир, натираємо сир на крупній тертці в ємність. Солимо і перчимо масу. Перемішуємо її.

Крок 2. Змішуємо кукурудзяну і рисову крупи з розпушувачем. Просіваємо суху масу через дрібне сито. Додаємо в тісто. Замішуємо масу до того моменту, поки вона не перестане прилипати до рук. За структурою тісто має залишитися досить м’яким.

Крок 3. Включаємо плиту і сковороду змащуємо рослинним маслом. Формуємо з тіста «човники» з тонким дном і бортами. Обсмажуємо з обох сторін.

Крок 4. Змащуємо «човники» йогуртом. Розминаємо сир і розподіляємо його по заготівлях, натираємо на крупній тертці сир і також розподіляємо його поверх сиру. Накриваємо сковороду кришкою і тушкуємо хачапурі до розплавлення сиру.

Крок 5. Знімаємо кришку і обережно розсовуємо начинку з сиру. По центру «човників» викладаємо жовтки і тушкуємо хачапурі ще близько двох хвилин. Слідкуйте за тим, щоб жовтки залишалися поодинокими.

Приємного апетиту!