Швидкі малосольні огірки гарячим розсолом в каструлі
Малосольні огірки гарячим розсолом – це один з найпопулярніших способів приготування. Гарячий розсіл значно скорочує час готування, а ось на смак огірки залишаться такими ж хрусткими і смачними. Трохи зусиль даний овочеве ласощі готово!
Порції: 16
Час готування: 20 хв.
Інгредієнти:
- Огірки – 2 кг
 - Сіль – 3ст.л.
 - Вода – 1,5 л
 - Цукор – 1 ст. л.
 - Перець (чорний) – 8 горошин
 - Лавровий лист – 4 шт.
 - Кріп (парасольки) – 5 шт.
 - Листя смородини – 8 шт.
 - Гвоздика – 7 бутонів
 - Часник – 3 шт.
 
Процес приготування:
1. Огірки промиваємо проточною водою. Відрізаємо у них кінці. І розрізаємо на 4 частини.
2. Часник очищаємо і ділимо на часточки. Зелень промиваємо водою.
3. Для готування візьмемо трилітрову каструлю. На дно укладаємо кілька парасольок кропу, 2 листочки смородини і 2 лаврових листа, пару бутонів гвоздики і часникових зубчиків.
4. Потім зверху кладемо половину від усієї кількості огірків. Знову повторюємо шар із зелені, і знову кладемо огірки. Завершуємо ще одним шаром із зелені, часнику гвоздики і.
5. В окремій мисці підготуємо розсіл. Для цього кип’ятимо воду і розчиняємо у ній цукор і сіль.
6. Заливаємо розсолом огірки. Придавлюємо зверху все тарілкою. І залишаємо на добу.
Готово! Приємного апетиту!












