Хрусткі мариновані огірки на зиму – 10 найбільш смачних і дуже простих рецептів в банках з фото покроково

Солодкі мариновані огірки на 3-літрову банку

Знайти рецепт маринування огірків на зиму по своєму смаку буває часом досить складно. Вам пропонується рецепт приготування хрустких і солодких огірочків, які не залишать байдужими жодного члена вашої родини. Готуємо огірки методом дворазової заливки.

Інгредієнти (на 3-літрову банку):

  • Огірки – 2.5 кг
  • Оцет 9% – 50 мл
  • Цукор – 6 ст. л.
  • Сіль – 1,5 ст. л.
  • Часник – 4 зубки.
  • Прянощі (укропные парасольки, листя вишні, смородини і лавра, горошини чорного перцю і бутони гвоздики) – за смаком.
  • Вода – 1,5 л

Процес приготування:

Крок 1. Спочатку обов’язково вимочіть огірочки в дуже холодній воді, що зробить їх міцними, хрусткими і без порожнеч всередині.

Крок 2. Потім, замочені огірки добре промийте проточною водою і видаліть кінчики з обох сторін.

Крок 3. 3-літрові банки помийте теплою водою з додаванням харчової соди. На дно банок покласти всі зазначені в рецепті прянощі. Для поліпшення хрусткого смаку огірків можете додати в банки листя дуба і нарізаний корінь хрону.

Крок 4. Підготовлені огірки компактно укладіть в банки. Перший шар зробіть вертикальним, а поверх його інші огірки укладіть горизонтально. Між огірками помістіть часник, нарізаний пластинками. Зверху огірочків можете покласти кроповий парасольку.

Крок 5. У каструлі закип’ятіть чисту воду і крутим окропом залийте огірки. Окріп наливайте тонким струменем, щоб банка не лопнула.

Крок 6. Банки прикрийте закаточними кришками і залиште на 20 хвилин. Заливання окропом зробіть двічі.

Крок 7. Після закінчення цього часу воду з банок після другої заливки вилийте в каструлю і насипте в неї сіль і цукор, суворо дотримуючись вказаного в рецепті розрахунком. Маринад перемішайте, щоб сіль з цукром повністю розчинилися, доведіть до кипіння і влийте потрібну кількість оцту.

Крок 8. Приготованим киплячим маринадом залийте огірки, заповнюючи банки до самого верху.

Крок 9. Огірки герметично закупорьте і в перевернутому стані залиште на кухні до повного охолодження. Охолоджені банки з огірками перенесіть на зберігання в прохолодне місце.

Крок 10. Ваша чудова закуска для зимового столу готова.

Приємного апетиту!