Солодкі мариновані огірки на 3-літрову банку
Знайти рецепт маринування огірків на зиму по своєму смаку буває часом досить складно. Вам пропонується рецепт приготування хрустких і солодких огірочків, які не залишать байдужими жодного члена вашої родини. Готуємо огірки методом дворазової заливки.
Інгредієнти (на 3-літрову банку):
- Огірки – 2.5 кг
- Оцет 9% – 50 мл
- Цукор – 6 ст. л.
- Сіль – 1,5 ст. л.
- Часник – 4 зубки.
- Прянощі (укропные парасольки, листя вишні, смородини і лавра, горошини чорного перцю і бутони гвоздики) – за смаком.
- Вода – 1,5 л
Процес приготування:
Крок 1. Спочатку обов’язково вимочіть огірочки в дуже холодній воді, що зробить їх міцними, хрусткими і без порожнеч всередині.
Крок 2. Потім, замочені огірки добре промийте проточною водою і видаліть кінчики з обох сторін.
Крок 3. 3-літрові банки помийте теплою водою з додаванням харчової соди. На дно банок покласти всі зазначені в рецепті прянощі. Для поліпшення хрусткого смаку огірків можете додати в банки листя дуба і нарізаний корінь хрону.
Крок 4. Підготовлені огірки компактно укладіть в банки. Перший шар зробіть вертикальним, а поверх його інші огірки укладіть горизонтально. Між огірками помістіть часник, нарізаний пластинками. Зверху огірочків можете покласти кроповий парасольку.
Крок 5. У каструлі закип’ятіть чисту воду і крутим окропом залийте огірки. Окріп наливайте тонким струменем, щоб банка не лопнула.
Крок 6. Банки прикрийте закаточними кришками і залиште на 20 хвилин. Заливання окропом зробіть двічі.
Крок 7. Після закінчення цього часу воду з банок після другої заливки вилийте в каструлю і насипте в неї сіль і цукор, суворо дотримуючись вказаного в рецепті розрахунком. Маринад перемішайте, щоб сіль з цукром повністю розчинилися, доведіть до кипіння і влийте потрібну кількість оцту.
Крок 8. Приготованим киплячим маринадом залийте огірки, заповнюючи банки до самого верху.
Крок 9. Огірки герметично закупорьте і в перевернутому стані залиште на кухні до повного охолодження. Охолоджені банки з огірками перенесіть на зберігання в прохолодне місце.
Крок 10. Ваша чудова закуска для зимового столу готова.
Приємного апетиту!