Мариновані огірки з червоною смородиною
Вашій увазі надається незвичайний рецепт закручування огірків на зиму. Вони загортаються в банках з ягодами червоної смородини. Ягоди містять натуральну кислоту, тому в маринад не потрібно додавати оцет. Та й виглядає така консервація дуже ефектно. Смородину можна використовувати і свіжу та заморожену. Для надійності зберігання таких огірків потрібна стерилізація. Пропонується маринувати огірочки в 1,5-літрових банках. Вони займають менше місця в холодильнику, так і з’їдаються швидше.
Інгредієнти:
- Огірки – 1 кг
- Червона смородина – 1 склянка
- Листя чорної смородини – 3 шт.
- Кроповий парасольку – 1 шт.
- Часник за смаком.
- Вода – 750 мл
- Сіль – 1 ст. л.
- Цукор – 2 ст. л.
Процес приготування:
Крок 1. Невеликі міцні огірочки попередньо замочіть на 2 години в холодній воді. Потім їх ретельно промийте, видаліть кінчики з обох сторін.
Крок 2. Добре промийте ягоди червоної смородини і видаліть пошкоджені плоди. Заморожені ягоди можна не розморожувати. Плоди від гілочок можна не відокремлювати, різниці для маринування немає.
Крок 3. Баночки помийте водою з содою і стерилізуйте будь-яким способом. Кришки закаточні прокип’ятіть.
Крок 4. На дно підготовлених банок покладіть промиті смородинові листя, нарізану великими шматочками очищений часник і по одному укропному парасольці.
Крок 5. Потім компактно укладіть в баночки підготовлені огірочки. Проміжки між огірками відразу заповнюйте ягодами, і насипте їх поверх огірків.
Крок 6. В окремому посуді закип’ятіть чисту воду (об’єм води залежить від кількості банок), насипте в неї вказане в рецепті кількість цукру і солі, перемішайте і прокип’ятіть пару хвилин. Приготовленим маринадом залийте огірки.
Крок 7. Потім огірки стерилізуйте. Для цього візьміть велику каструлю, застеліть дно рушником і поставте в неї банки з огірками. Каструлю заповніть гарячою водою (адже і баночки з маринадом гарячі) до рівня плічок банок. Стерилізуйте огірки на середньому вогні протягом 6 хвилин від початку кипіння води в каструлі.
Крок 8. Потім банки щільно загорніть і відразу перевірте герметичність закупорки. Переверніть їх на кришки і прикрийте покривалом для додаткової пастеризації.
Крок 9. Остиглі баночки перенесіть в певне місце зберігання.
Їжте на здоров’я!