Хрусткі мариновані огірки з лимонною кислотою
В даному рецепті вам пропонується замаринувати огірки для зимового столу, замінивши в маринаді оцет лимонною кислотою. Огірочки з лимонкою завжди виходять хрусткими, ароматними і надзвичайно смачними. Готуються вони без стерилізації і відмінно зберігаються при звичайній кімнатній температурі.
Інгредієнти (на одну 3-літрову банку):
- Огірки – 2 кг
- Кислота лимонна – 1 ч. л.
- Часник – 6 зубчиків.
- Корінь або листя хріну – 1 шт.
- Кроповий парасольку – 3 шт.
- Насіння гірчиці – 3 ч. л.
- Вода – 1.5 л
- Цукор – 5 ст. л.
- Сіль кам’яна – 2 ст. л.
- Лист лавра – 3 шт.
- Горошини чорного і запашного перцю – по 5 шт.
Процес приготування:
Крок 1. Для маринування виберіть невеликі, рівні і міцні огірочки. Складіть їх у таз і на кілька годин залийте холодною водою.
Крок 2. Банку (або банки) вимийте водою з содою і стерилізуйте будь-яким способом. Кришки прокип’ятіть у воді.
Крок 3. Пряну зелень промийте і обдайте окропом. Часник і корінь хрону очистіть від лушпиння. Цей набір прянощів і всі спеції укладіть в банку.
Крок 4. Замочені огірки добре промийте, відріжте кінчики. Підготовлені плоди красиво і щільно укладіть в банки.
Крок 5. Закип’ятіть в каструлі воду і цим крутим окропом залийте огірки. Банки прикрийте кришкою і залиште на 20 хвилин. За цей час закип’ятіть другу порцію води.
Крок 6. Через 20 хвилин воду з банок вилийте через спеціальну кришку і відразу, так як ошпаренным огіркам не можна стояти без води, повторно налийте окріп в банки і знову залиште на 20 хвилин.Через 20 хвилин злийте окріп, засипте в банку лимонну кислоту.
Крок 7. В окремій каструлі зваріть маринад з потрібної кількості води, солі та цукру. Маринад проваріть кілька хвилин.
Крок 8. Гарячим маринадом (можна через лійку) залийте огірки, заповнюючи банки до самого верху.
Крок 9. Банки відразу загорніть і перевірити на герметичність. Потім переверніть їх на кришки, прикрийте пледом і після повного охолодження перенесіть в місце для тривалого зберігання.
Їжте на здоров’я!