Хрусткі мариновані огірки на зиму – 10 найбільш смачних і дуже простих рецептів в банках з фото покроково

Хрусткі мариновані огірки з лимонною кислотою

В даному рецепті вам пропонується замаринувати огірки для зимового столу, замінивши в маринаді оцет лимонною кислотою. Огірочки з лимонкою завжди виходять хрусткими, ароматними і надзвичайно смачними. Готуються вони без стерилізації і відмінно зберігаються при звичайній кімнатній температурі.

Інгредієнти (на одну 3-літрову банку):

  • Огірки – 2 кг
  • Кислота лимонна – 1 ч. л.
  • Часник – 6 зубчиків.
  • Корінь або листя хріну – 1 шт.
  • Кроповий парасольку – 3 шт.
  • Насіння гірчиці – 3 ч. л.
  • Вода – 1.5 л
  • Цукор – 5 ст. л.
  • Сіль кам’яна – 2 ст. л.
  • Лист лавра – 3 шт.
  • Горошини чорного і запашного перцю – по 5 шт.

Процес приготування:

Крок 1. Для маринування виберіть невеликі, рівні і міцні огірочки. Складіть їх у таз і на кілька годин залийте холодною водою.

Крок 2. Банку (або банки) вимийте водою з содою і стерилізуйте будь-яким способом. Кришки прокип’ятіть у воді.

Крок 3. Пряну зелень промийте і обдайте окропом. Часник і корінь хрону очистіть від лушпиння. Цей набір прянощів і всі спеції укладіть в банку.

Крок 4. Замочені огірки добре промийте, відріжте кінчики. Підготовлені плоди красиво і щільно укладіть в банки.

Крок 5. Закип’ятіть в каструлі воду і цим крутим окропом залийте огірки. Банки прикрийте кришкою і залиште на 20 хвилин. За цей час закип’ятіть другу порцію води.

Крок 6. Через 20 хвилин воду з банок вилийте через спеціальну кришку і відразу, так як ошпаренным огіркам не можна стояти без води, повторно налийте окріп в банки і знову залиште на 20 хвилин.Через 20 хвилин злийте окріп, засипте в банку лимонну кислоту.

Крок 7. В окремій каструлі зваріть маринад з потрібної кількості води, солі та цукру. Маринад проваріть кілька хвилин.

Крок 8. Гарячим маринадом (можна через лійку) залийте огірки, заповнюючи банки до самого верху.

Крок 9. Банки відразу загорніть і перевірити на герметичність. Потім переверніть їх на кришки, прикрийте пледом і після повного охолодження перенесіть в місце для тривалого зберігання.

Їжте на здоров’я!