Хрусткі мариновані огірки з гірчицею
В даному рецепті вам пропонується додати в маринад для огірків гірчицю в зернах. Гірчиця додасть огірочків особливий пікантний і насичений смак. Готуються ці огірки без стерилізації.
Інгредієнти (на 3 літрові банки):
- Огірки – 2 кг
- Укропные парасольки – 6 шт.
- Листи смородини – 6 шт.
- Листи вишні – 6 шт.
- Часник – 6 зубчиків.
- Гірчиця в зернах – 3 ч. л.
- Сіль – 3 ст. л.(по 1 ст. л. в банку)
- Цукор – 3 ст. л.(по 1 ст. л. в банку)
- Столовий оцет 9% – 6 ст. л.(по 2 ст. л. в банку)
- Горошки чорного перцю – 9 шт.
- Вода – 1.5 л
Процес приготування:
Крок 1. У огірків відріжте кінчики, так як в них в основному містяться нітрати. Замочіть огірки на 2 години в холодній воді.
Крок 2. Три літрові баночки промийте і стерилізуйте будь-яким способом.
Крок 3. Листя вишні, смородини і парасольки кропу промийте і обдайте окропом. Потім помістіть їх в стерильні баночки. Додайте очищений і нарізаний невеликими шматочками часник.
Крок 4. Щільно укладіть в банки підготовлені огірки.
Крок 5. У каструлі закип’ятіть чисту воду і залийте окропом огірки в баночках. Залиште на 15-20 хвилин.
Крок 6. Після закінчення цього часу воду з баночок через спеціальну кришку злийте в ту ж каструлю, закип’ятіть її і повторно на 10 хвилин залийте огірочки.
Крок 7. Через 10 хвилин воду знову злийте в ту ж каструлю.
Крок 8. В кожну баночку насипте по столовій ложці солі і цукру, додайте по чайній ложці зерен гірчиці, а потім влийте оцет. До самого верху залийте огірки окропом.
Крок 9. Баночки загорніть прокип’яченими кришками.
Крок 10. Потім їх переверніть догори дном і накрийте теплим покривалом. Охолоджені огірки перенесіть на зберігання в прохолодне місце.
Їжте на здоров’я!