Хрусткі мариновані огірки на зиму – 10 найбільш смачних і дуже простих рецептів в банках з фото покроково

Хрусткі мариновані огірки з гірчицею

В даному рецепті вам пропонується додати в маринад для огірків гірчицю в зернах. Гірчиця додасть огірочків особливий пікантний і насичений смак. Готуються ці огірки без стерилізації.

Інгредієнти (на 3 літрові банки):

  • Огірки – 2 кг
  • Укропные парасольки – 6 шт.
  • Листи смородини – 6 шт.
  • Листи вишні – 6 шт.
  • Часник – 6 зубчиків.
  • Гірчиця в зернах – 3 ч. л.
  • Сіль – 3 ст. л.(по 1 ст. л. в банку)
  • Цукор – 3 ст. л.(по 1 ст. л. в банку)
  • Столовий оцет 9% – 6 ст. л.(по 2 ст. л. в банку)
  • Горошки чорного перцю – 9 шт.
  • Вода – 1.5 л

Процес приготування:

Крок 1. У огірків відріжте кінчики, так як в них в основному містяться нітрати. Замочіть огірки на 2 години в холодній воді.

Крок 2. Три літрові баночки промийте і стерилізуйте будь-яким способом.

Крок 3. Листя вишні, смородини і парасольки кропу промийте і обдайте окропом. Потім помістіть їх в стерильні баночки. Додайте очищений і нарізаний невеликими шматочками часник.

Крок 4. Щільно укладіть в банки підготовлені огірки.

Крок 5. У каструлі закип’ятіть чисту воду і залийте окропом огірки в баночках. Залиште на 15-20 хвилин.

Крок 6. Після закінчення цього часу воду з баночок через спеціальну кришку злийте в ту ж каструлю, закип’ятіть її і повторно на 10 хвилин залийте огірочки.

Крок 7. Через 10 хвилин воду знову злийте в ту ж каструлю.

Крок 8. В кожну баночку насипте по столовій ложці солі і цукру, додайте по чайній ложці зерен гірчиці, а потім влийте оцет. До самого верху залийте огірки окропом.

Крок 9. Баночки загорніть прокип’яченими кришками.

Крок 10. Потім їх переверніть догори дном і накрийте теплим покривалом. Охолоджені огірки перенесіть на зберігання в прохолодне місце.

Їжте на здоров’я!