Хумус класичний – 10 рецептів приготування в домашніх умовах з покроковими фото

Буряковий хумус

Буряковий хумус відрізняється яскравим смаком та привабливим зовнішнім виглядом. Подавайте апетитне частування разом із хлібом, сухариками та іншими доповненнями. Для приготування використовуйте перевірений покроковий рецепт із фотографіями з нашої кулінарної збірки.

Час готування – 40 хвилин

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 2

Інгредієнти:

  • Нут відвареної – 200 гр.
  • Буряк відварений – 1 шт.
  • Лимон – 1 шт.
  • Тахіні – 3 ст.
  • Оливкова олія – 3 ст.л.
  • Кмин – 1 ч.л.
  • Сіль за смаком.
  • Часник – за бажанням.

Процес приготування:

Крок 1. Нут заздалегідь вимочуємо у воді і потім відварюємо до готовності близько одного-двох годин. Солимо за смаком.

Крок 2. Відварений нут з’єднуємо зі шматочками відвареного буряка.

Крок 3. Сюди ж продавлюємо лимонний сік будь-яким зручним способом.

Крок 4. Доповнюємо продукти тахіні. Це така кунжутна паста.

Крок 5. Вливаємо оливкову олію, додаємо подрібнений часник. Кмин обсмажуємо на сухій сковороді, розтираємо у ступці та також відправляємо до продуктів.

Крок 6. Всі інгредієнти перемелюємо за допомогою блендера до однорідності. Регулюємо сіль за смаком.

Крок 7. Буряковий хумус готовий. Подавайте до столу!