Буряковий хумус
Буряковий хумус відрізняється яскравим смаком та привабливим зовнішнім виглядом. Подавайте апетитне частування разом із хлібом, сухариками та іншими доповненнями. Для приготування використовуйте перевірений покроковий рецепт із фотографіями з нашої кулінарної збірки.
Час готування – 40 хвилин
Час приготування – 20 хвилин
Порції – 2
Інгредієнти:
- Нут відвареної – 200 гр.
- Буряк відварений – 1 шт.
- Лимон – 1 шт.
- Тахіні – 3 ст.
- Оливкова олія – 3 ст.л.
- Кмин – 1 ч.л.
- Сіль за смаком.
- Часник – за бажанням.
Процес приготування:
Крок 1. Нут заздалегідь вимочуємо у воді і потім відварюємо до готовності близько одного-двох годин. Солимо за смаком.
Крок 2. Відварений нут з’єднуємо зі шматочками відвареного буряка.
Крок 3. Сюди ж продавлюємо лимонний сік будь-яким зручним способом.
Крок 4. Доповнюємо продукти тахіні. Це така кунжутна паста.
Крок 5. Вливаємо оливкову олію, додаємо подрібнений часник. Кмин обсмажуємо на сухій сковороді, розтираємо у ступці та також відправляємо до продуктів.
Крок 6. Всі інгредієнти перемелюємо за допомогою блендера до однорідності. Регулюємо сіль за смаком.
Крок 7. Буряковий хумус готовий. Подавайте до столу!