Гарбузовий хумус
Гарбузовий хумус виходить неймовірно смачним, поживним та корисним. Такий продукт містить рослинний білок, корисні жири та цинк, що міститься у гарбузі. Обов’язково спробуйте приготувати частування за нашим перевіреним рецептом з покроковими фотографіями.
Час готування – 2 години
Час приготування – 20 хвилин
Порції – 4
Інгредієнти:
- Гарбуз очищений – 200 гр.
- Нут – 200 грн.
- Часник – 2 зуб.
- Зіра мелена – 1 ч.л.
- Куркума – 0,5 год.
- Кориця мелена – 0,25 ч.л.
- Перець чорний мелений – 1 щіпка.
- Сумак мелений – 1 ст.л.
- Тхіна – 2 ст.л.
- Лимон – 0,5 шт.
- Оливкова олія – 4 ст.л.
- Сіль – 1 щіпка.
- Насіння гарбузове – 2 ст.л.
Процес приготування:
Крок 1. Підготуємо усі необхідні продукти. Гарбуз відміряємо у очищеному вигляді. Можна відразу обробити її на кубики.
Крок 2. Нут заздалегідь вимочуємо у холодній воді. Можна вимочувати ніч. Далі його відварюємо до готовності.
Крок 3. Кубики гарбуза викладаємо в каструлю або сотейник, заливаємо водою і відварюємо до готовності.
Крок 4. У чашу блендера викладаємо відварений нут, гарбуз та зубчики часнику. Подрібнюємо до однорідності.
Крок 5. В окремому посуді перемішуємо тхіну з лимонним соком.
Крок 6. Отриману суміш переливаємо у загальну заготовку. Сюди ж відправляємо зіру, сіль та інші спеції за списком. Подрібнюємо ще раз до повної однорідності.
Крок 7. В отриману ніжну масу вливаємо оливкову олію та ще раз збиваємо.
Крок 8. Перед подачею прикрашаємо гарбузовим насінням. Додатково можна полити оливковою олією.
Крок 9. Гарбузовий хумус готовий. Частуйтесь!