Хумус класичний – 10 рецептів приготування в домашніх умовах з покроковими фото

Гарбузовий хумус

Гарбузовий хумус виходить неймовірно смачним, поживним та корисним. Такий продукт містить рослинний білок, корисні жири та цинк, що міститься у гарбузі. Обов’язково спробуйте приготувати частування за нашим перевіреним рецептом з покроковими фотографіями.

Час готування – 2 години

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Гарбуз очищений – 200 гр.
  • Нут – 200 грн.
  • Часник – 2 зуб.
  • Зіра мелена – 1 ч.л.
  • Куркума – 0,5 год.
  • Кориця мелена – 0,25 ч.л.
  • Перець чорний мелений – 1 щіпка.
  • Сумак мелений – 1 ст.л.
  • Тхіна – 2 ст.л.
  • Лимон – 0,5 шт.
  • Оливкова олія – 4 ст.л.
  • Сіль – 1 щіпка.
  • Насіння гарбузове – 2 ст.л.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо усі необхідні продукти. Гарбуз відміряємо у очищеному вигляді. Можна відразу обробити її на кубики.

Крок 2. Нут заздалегідь вимочуємо у холодній воді. Можна вимочувати ніч. Далі його відварюємо до готовності.

Крок 3. Кубики гарбуза викладаємо в каструлю або сотейник, заливаємо водою і відварюємо до готовності.

Крок 4. У чашу блендера викладаємо відварений нут, гарбуз та зубчики часнику. Подрібнюємо до однорідності.

Крок 5. В окремому посуді перемішуємо тхіну з лимонним соком.

Крок 6. Отриману суміш переливаємо у загальну заготовку. Сюди ж відправляємо зіру, сіль та інші спеції за списком. Подрібнюємо ще раз до повної однорідності.

Крок 7. В отриману ніжну масу вливаємо оливкову олію та ще раз збиваємо.

Крок 8. Перед подачею прикрашаємо гарбузовим насінням. Додатково можна полити оливковою олією.

Крок 9. Гарбузовий хумус готовий. Частуйтесь!