Ікра із зелених помідорів на зиму через м’ясорубку
Смачна овочева ікра з не встигли дозріти помідорів, яка точно знайде своє місце на вашому столі протягом зими. Ікра виходить свіжа, трохи пряна і неймовірно апетитна.
Час приготування: 1 ч.
Час приготування: 30 хв.
Порцій – 4.
Склад:
- Помідори зелені – 0,5 кг
- Морква – 200 гр.
- Цибуля ріпчаста – 200 гр.
- Часник – 4 зубчики
- Перець болгарський – 2 шт.
- томатна Паста – 1,5 ст. л.
- Оцет 9% – 2 ст. л.
- Цукор-пісок – 2 ст. л.
- Масло соняшникове – 70 мл
- Перець гіркий – 1 шт.
- Сіль – за смаком
Процес приготування:
1. Для початку готуємо всі продукти: овочі промиваємо, а моркву, цибулю і часник також очищаємо.
2. Всі овочі подрібнюємо за допомогою м’ясорубки, а потім перекладаємо їх у каструлю.
3. Все добре перемішуємо і вмикаємо вогонь.
4. Доводимо овочеву суміш до кипіння і зменшуємо вогонь до мінімального. Після цього, накриваємо каструлю кришкою і тушкуємо овочі протягом 20 хвилин.
5. Заливаємо в каструлю олію, додаємо томатну пасту, цукор і сіль. Все знову перемішуємо і тушкуємо під кришкою ще близько 15 хвилин.
6. За пару хвилин до кінця варіння додаємо оцет, перемішуємо ікру і варимо ще хвилину. Потім розкладаємо її за простерилизованным банкам і закриваємо кришкою. Перш, ніж переставити ікру на зберігання в прохолодне місце, даємо їй повністю охолонути. Приємного апетиту!