Ікра із зелених помідорів на зиму – 5 дуже смачних рецептів з фото

Ікра із зелених помідорів на зиму через м’ясорубку

Смачна овочева ікра з не встигли дозріти помідорів, яка точно знайде своє місце на вашому столі протягом зими. Ікра виходить свіжа, трохи пряна і неймовірно апетитна.

Час приготування: 1 ч.

Час приготування: 30 хв.

Порцій – 4.

Склад:

  • Помідори зелені – 0,5 кг
  • Морква – 200 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 200 гр.
  • Часник – 4 зубчики
  • Перець болгарський – 2 шт.
  • томатна Паста – 1,5 ст. л.
  • Оцет 9% – 2 ст. л.
  • Цукор-пісок – 2 ст. л.
  • Масло соняшникове – 70 мл
  • Перець гіркий – 1 шт.
  • Сіль – за смаком

Процес приготування:

1. Для початку готуємо всі продукти: овочі промиваємо, а моркву, цибулю і часник також очищаємо.

2. Всі овочі подрібнюємо за допомогою м’ясорубки, а потім перекладаємо їх у каструлю.

3. Все добре перемішуємо і вмикаємо вогонь.

4. Доводимо овочеву суміш до кипіння і зменшуємо вогонь до мінімального. Після цього, накриваємо каструлю кришкою і тушкуємо овочі протягом 20 хвилин.

5. Заливаємо в каструлю олію, додаємо томатну пасту, цукор і сіль. Все знову перемішуємо і тушкуємо під кришкою ще близько 15 хвилин.

6. За пару хвилин до кінця варіння додаємо оцет, перемішуємо ікру і варимо ще хвилину. Потім розкладаємо її за простерилизованным банкам і закриваємо кришкою. Перш, ніж переставити ікру на зберігання в прохолодне місце, даємо їй повністю охолонути. Приємного апетиту!