Ікра з кабачків і баклажанів на зиму – це неймовірно смачна і апетитна заготовка, яка точно різноманітить ваш домашній стіл і звичне меню. Для нескладного приготування своїми руками, використовуйте перевірену кулінарну добірку з десяти рецептів овочевої ікри з покроковими фотографіями і докладним описом процесу.
Ікра з баклажанів і кабачків на зиму через м’ясорубку
Ікра з баклажанів і кабачків на зиму через м’ясорубку виходить дуже ніжною і цікавою за смаком. Її можна намазувати на хліб або подавати до гарячих страв в якості соусу. Для заготівлі на тривале зберігання обов’язково використовуйте перевірений рецепт з нашої збірки.
Інгредієнти на
1.5 л.
- Кабачок 1 кг
- Баклажан ½ кг
- Цибуля ріпчаста ½ кг
- Помідори ¾ кг
- Петрушка 75 гр.
- Морква 250 гр.
- Базилік сушений 1 ст. л.
- Томатна паста 140 гр.
- Масло рослинне 75 мл
- Сіль 2 ст. л.
- Цукор-пісок 2 ст. л.
- Перець чилі 1 шт.
- Часник за смаком
- Оцтова есенція 1 десертна ложка
Процес приготування:
- Як заготовити ікру з баклажанів і кабачків на зиму «Пальчики оближеш» через м’ясорубку? Промиваємо і стерилізуємо банки. Кришки кип’ятимо.
- Морква, цибуля і часник очищаємо. Промиваємо овочі разом з перцем чилі.
- Дрібно ріжемо цибулю і розігріваємо казан з олією.
- Викладаємо сюди цибулю і смажимо до золотистого відтінку.
- Промиваємо і розбираємо на частини кабачки. Подрібнюємо їх у м’ясорубці.
- Також чинимо і з баклажанами.
- Промиваємо помідори з петрушкою. Їх також подрібнюємо через м’ясорубку.
- Далі подрібнюємо морквину.
- овочеву масу Перекладаємо в казан до цибулі. Тушкуємо їх і постійно помішуємо.
- Додаємо сюди сіль.
- Далі додаємо цукор.
- Всипаємо сушений базилік.
- Підготуємо томатну пасту.
- Вливаємо пасту вміст.
- Гарненько перемішуємо і тушкуємо частування близько години.
- Вливаємо в масу оцтову есенцію. Знову перемішуємо. Розливаємо гарячу масу по стерильним банкам і закатуємо. Перевертаємо банки догори дном, закутуємо і залишаємо до повного охолодження.
- Ікра з баклажанів і кабачків на зиму через м’ясорубку готова. Забирайте на зберігання.
Ікра на зиму з баклажанів, кабачків і помідорів
Ікра на зиму з баклажанів, кабачків і помідорів – це яскрава і апетитна заготівля, перед якою важко встояти. Овочева ікра виходить дуже смачною та цікавою. Для приготування скористайтеся перевіреним кулінарним рецептом з покроковими фотографіями.
Час готування – 1 година 30 хвилин
Час приготування – 30 хвилин
Порції – 1,5 л.
Інгредієнти:
- Кабачки – 1 кг
- Баклажани – 0,7 кг
- Помідори великі – 7 шт.
- Цибуля ріпчаста – 400 гр.
- Морква – 400 гр.
- Перець болгарський – 5 шт.
- Масло рослинне – 1 ст.
- Сіль – 1 ст. л.
- Цукор – 1 ст. л.
- Оцет 9% – 1 ч. л. (на банку)
Процес приготування:
Крок 1. Для приготування ікри на зиму з баклажанів, кабачків і помідорів очищаємо цибулю, подрібнюємо його і викладаємо в глибоку каструлю.
Крок 2. Доповнюємо цибулю тертого на терці морквою.
Крок 3. Промиваємо кабачки, очищаємо їх від шкірки і насіння. Очищений плід ріжемо невеликими кубиками.
Крок 4. Викладаємо в каструлю кабачки і невеликі шматочки болгарського перцю.
Крок 5. Очищаємо промиті баклажани.
Крок 6. Ріжемо їх кубиками й викладаємо в загальну масу. Додаємо сюди сіль.
Крок 7. Слідом всипаємо вказану кількість цукру.
Крок 8. Робимо на помідорах надрізи хрест-навхрест і ошпарюємо їх в окропі.
Крок 9. Охолоджуємо помідори, очищаємо від шкірки, подрібнюємо і викладаємо до інших овочів.
Крок 10. Виливаємо сюди олію. Перемішуємо і доводимо масу до кипіння, після тушкуємо 15 хвилин.
Крок 11. Розливаємо частування по стерилізованим банкам, вливаємо в кожну оцет. Ставимо заготовки в каструлю з рушником на дні і водою. Доводимо воду до кипіння і стерилізуємо 15 хвилин. Акуратно дістаємо банки з киплячої води. Закатуємо, перевертаємо догори дном, закутуємо і залишаємо до повного охолодження.
Крок 12. Ікра на зиму з баклажанів, кабачків і помідорів готова. Можна відносити на зберігання в прохолодне місце.
Ікра з кабачків, баклажанів, солодкого перцю і помідорів на зиму
Ікра з кабачків, баклажанів, солодкого перцю і помідорів на зиму виходить дуже апетитною і цікавою за смаком. Її можна намазувати на хліб або подавати до гарячих страв в якості соусу. Для заготівлі на тривале зберігання обов’язково використовуйте перевірений рецепт з нашої збірки.
Час готування – 1 година 30 хвилин
Час приготування – 30 хвилин
Порції – 2 л.
Інгредієнти:
- Кабачки – 1 кг
- Баклажани – 1 кг
- Помідори – 1 кг
- Перець болгарський – 500 гр.
- Часник – 1 головка.
- Масло рослинне – 150 мл
- Кислота оцтова 70% – 1 дес.л.
- Сіль – за смаком.
- Цукор – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Для приготування ікри з кабачків, баклажанів, солодкого перцю і помідорів на зиму, насамперед промиваємо і стерилізуємо банки. Кип’ятимо кришки.
Крок 2. Добре промиваємо баклажани, кладемо їх на решітку духовки і запікаємо до м’якого стану.
Крок 3. Промиваємо помідори, поділяємо їх на половинки або четвертинки і викладаємо в глибоку каструлю.
Крок 4. Очищаємо кабачки ріжемо кружальцями. Викладаємо їх до помідорів. Солимо овочі і залишаємо на 15 хвилин до виділення соку.
Крок 5. Доповнюємо вміст шматочками болгарського перцю.
Крок 6. Очищаємо часник від лушпиння.
Крок 7. Відправляємо зубчики в загальну масу. Вливаємо олію, закриваємо кришкою і ставимо на плиту.
Крок 8. Тушкуємо овочі до м’якості, періодично помішуючи.
Крок 9. Остуджуємо баклажани. Знімаємо шкірки і відокремлюємо м’якоть.
Крок 10. Викладаємо м’якоть баклажанів до овочів.
Крок 11. Вміст каструлі перебиваємо заглибним блендером.
Крок 12. Висипаємо сюди сіль і цукор. Знову перебиваємо блендером до розчинення сухих інгредієнтів.
Крок 13. Кип’ятимо вміст і доповнюємо оцтовою кислотою. Розливаємо по стерилізованим банкам, закатуємо, закутуємо в ковдру і залишаємо до повного охолодження.
Крок 14. Ікра з кабачків, баклажанів, солодкого перцю і помідорів на зиму готова. Забирайте на зберігання.
Овочева ікра з баклажанами, кабачками, цибулею і морквою
Овочева ікра з баклажанами, кабачками, цибулею і морквою – це неймовірно апетитні заготовка, яка нікого не залишить байдужим. Овочева домашня ікра виходить смачною і поживною. Для приготування скористайтеся перевіреним рецептом з покроковими фотографіями.
Час готування – 1 година 30 хвилин
Час приготування – 30 хвилин
Порції – 2,5 л.
Інгредієнти:
- Кабачки – 3 кг
- Баклажани – 1,5 кг
- Морква велика – 2 шт.
- Цибуля ріпчаста великий – 2 шт.
- Перець болгарський великий – 2 шт.
- Помідори – 5 шт.
- Масло рослинне – 100 мл
- Сіль – 5 ст. л.
- Цукор – 3 ст. л.
- Оцет 9% – 5 ст. л.
- Перець чорний мелений – 1 щіпка.
Процес приготування:
Крок 1. Підготуємо продукти для овочевої ікри з баклажанами, кабачками, цибулею та морквою. Баклажани добре промиваємо під водою, зрізаємо плодоніжки.
Крок 2. Знімаємо шкірку і нарізаємо баклажани на шматки.
Крок 3. Так само чинимо і з кабачками. Перекладаємо їх в окрему каструлю, доповнюємо 50 мл рослинного масла і тушкуємо до м’якості на середньому вогні.
Крок 4. В іншу каструлю кладемо шматочки моркви і цибулі.
Крок 5. Баклажани викладаємо в каструлю з цибулею і морквою.
Крок 6. Сюди ж відправляємо шматочки болгарського перцю. Вливаємо 50 мл рослинного масла.
Крок 7. Обсмажуємо овочі на середньому вогні. Додаємо сюди очищені від шкірки томати.
Крок 8. Коли кабачки будуть готові, виливаємо з них зайву рідину.
Крок 9. Також чекаємо повної готовності інших овочів.
Крок 10. З’єднуємо обидві частини в одній каструлі. Солимо, посипаємо цукром і подрібнюємо за допомогою заглибного блендера.
Крок 11. Слідом додаємо чорний мелений перець.
Крок 12. Тушкуємо заготовку на невеликому вогні близько 10 хвилин, періодично помішуючи. За 5 хвилин до готовності вливаємо оцет.
Крок 13. Розливаємо частування по стерилізованим банкам. Закриваємо їх кришками і залишаємо до повного охолодження.
Крок 14. Овочева ікра з баклажанами, кабачками, цибулею і морквою готова. Забирайте на зберігання.
Ікра з кабачків і баклажанів з томатною пастою
Ікра з кабачків і баклажанів з томатною пастою – це яскрава і апетитна заготовка, яка нікого не залишить байдужим. Овочева ікра виходить дуже смачною та цікавою. Для приготування скористайтеся перевіреним рецептом з покроковими фотографіями.
Час готування – 1 годину
Час приготування – 20 хвилин
Порції – 0,5 л.
Інгредієнти:
- Кабачки – 0,7 кг
- Баклажани – 0,3 кг
- томатна Паста – 1,5 ст. л.
- Цибуля ріпчаста – 150 гр.
- Морква – 150 гр.
- Масло рослинне – 30 мл
- Сіль – за смаком.
- Цукор – за смаком.
- Оцет 9% – 2 ст. л.
- Часник – за бажанням.
Процес приготування:
Крок 1. Для приготування ікри з кабачків і баклажанів з томатною пастою подрібнюємо цибулю і моркву натираємо. Складаємо овочі в каструлю з олією. Тушкуємо на помірному вогні близько 15-20 хвилин.
Крок 2. Очищаємо, промиваємо кабачки, після нарізаємо невеликими кубиками. Відправляємо до цибулі і моркви.
Крок 3. Так само чинимо з баклажаном. Відправляємо до овочів. Вливаємо трохи води.
Крок 4. Закриваємо вміст кришкою і тушкуємо ще 20-25 хвилин.
Крок 5. Подрібнюємо масу за допомогою заглибного блендера, доповнюємо цукром, сіллю і томатною пастою. Гарненько перемішуємо.
Крок 6. Виливаємо оцет і додаємо за бажанням подрібнений часник. Розподіляємо частування по стерилізованим банкам і закатуємо.
Крок 7. Ікра з кабачків і баклажанів з томатною пастою готова. Забирайте на зберігання.
Кабачково-баклажанна ікра шматочками на зиму
Кабачково-баклажанна ікра шматочками на зиму виходить яскравою і цікавою за смаком. Її можна подавати до гарячих м’ясних і рибних страв в якості соусу. Для заготівлі на тривале зберігання обов’язково використовуйте перевірений рецепт з нашої збірки.
Час приготування: 1 годину 20 хвилин
Час приготування – 30 хвилин
Порції – 2,5 л.
Інгредієнти:
- Кабачки – 2 кг
- Баклажани – 1,5 кг
- Морква – 4 шт.
- Цибуля ріпчаста – 3 шт.
- Паста томатна – 100 гр.
- Помідори – 5 шт.
- Часник – 8 зубчиків.
- Цукор – 2 ст. л.
- Сіль – 2,5 ст. ложки
- Оцет столовий – 1,5 ст. л.
- Масло рослинне – 200 мл
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Перець духмяний горошок – 4 шт.
Процес приготування:
Крок 1. Підготуємо необхідні інгредієнти для приготування кабачково-баклажанної ікри шматочками на зиму. Промиваємо кабачки ріжемо невеликими акуратними кубиками.
Крок 2. Тушкуємо овоч у великій і широкій сковороді на рослинному маслі до м’якості та легкого рум’янцю.
Крок 3. Такими ж кубиками нарізаємо баклажани. Якщо хочете прибрати гіркоту овоча, то присипте його невеликою кількістю солі і залиште на час.
Крок 4. Обсмажуємо баклажани на олії до м’якості.
Крок 5. Очищаємо цибулю й ріжемо його дрібними кубиками.
Крок 6. Натираємо на тертці очищену моркву.
Крок 7. Обсмажуємо цибулю з морквою до м’якого стану.
Крок 8. Яким зручним способом подрібнюємо часник.
Крок 9. Промиваємо помідори і ріжемо невеликими кубиками.
Крок 10. Викладаємо часник з помідором до цибулі з морквою.
Крок 11. Прибираємо овочі в сторону сковороди і вливаємо томатну пасту.
Крок 12. Прогріваємо пасту, після вмішуємо її в овочі. Смажимо все разом близько 3-4 хвилин.
Крок 13. Всі обсмажені овочі з’єднуємо в одній каструлі. Доповнюємо сіллю, цукром, спеціями і оцтом.
Крок 14. Перемішуємо, доводимо до кипіння і після тушкуємо близько 35-40 хвилин.
Крок 15. Розподіляємо частування по стерилізованим банкам і закатуємо. Перевертаємо, закутуємо і залишаємо до охолодження.
Крок 16. Кабачково-баклажанна ікра шматочками на зиму готова. Можна відносити на зберігання!