Ікра з патисонів на зиму – це смачна і поживна закуска, яка здивує вас своїм яскравим і насиченим смаком несхожим ні на що інше. Для більш цікавого смаку ви можете доповнити заготівлю пастою з перетертих томатів або звичайним купівельними майонезом – все залежить від ваших смакових уподобань, і які акценти в страву вам подобаються більше. І якщо в цьому році урожай патисонів перевершив всі ваші очікування, то обов’язково прочитайте цю статтю, і ви без проблем підберете ідеальний варіант!
Ікра з патисонів на зиму «Пальчики оближеш»
Ікра з патисонів на зиму «Пальчики оближеш» володіє чудовими смаковими характеристиками і включає в свій склад різні сезонні овочі, які ростуть практично на кожній грядці. В першу чергу інгредієнти піддаються тепловій обробці, а після перебиваються в пюре.
Інгредієнти на
1 л.
- Паттісон 2 шт.
- Морква 2 шт.
- Помідори 4 шт.
- Цибуля ріпчаста 1 шт.
- Цукор-пісок-1 ч. л.
- Сіль за смаком
- Перець чилі за смаком
- Часник 1 головка
- Оцет яблучний 6% 30 мл
- Масло рослинне 60 мл
Процес приготування:
- Готуємо продуктовий набір і готуємо ікру з патисонів на зиму.
- Очищаємо овочі, дрібно нарізаємо цибулю, моркву перекручуємо через решітку м’ясорубки.
- Подрібнені компоненти пасеруємо до м’якості на розігрітому рослинному маслі.
- Патисони нарізаємо скибочками, паралельно позбавляючись від насіння.
- Подрібнюємо за допомогою м’ясорубки.
- Викладаємо пюре до зажарки і ретельно перемішуємо.
- Тушкуємо овочі протягом двох годин, доповнивши склад перекрученим гострим перцем з томатами.
- Далі вводимо сіль з рубаним часником, цукор – тушкуємо ще 15 хвилин.
- Перетираємо масу через дрібне сито, вливаємо оцет і доводимо до кипіння.
- Розливаємо закуску по стерильним банкам, закатуємо і ставимо дном вгору. Обертаємо в покривало і залишаємо на добу.
- Смачного!
Ікра з патисонів з майонезом на зиму
Ікра з патисонів з майонезом на зиму підкорить вас своїм ніжним смаком і текстурою, в прямому сенсі слова, що тане в роті. Для приготування нам будуть потрібні прості і доступні компоненти, які влітку мають низьку вартість. Обов’язково спробуйте, і ви не пошкодуєте!
Час готування – 70 хв.
Час приготування – 20 хв.
Порції – 7.
Склад:
- Патисони – 1,5 кг
- Морква – 300 гр.
- Цибуля – 300 гр.
- Паста томатна – 2 ст. л.
- Майонез – 100 гр.
- Масло рослинне – 150 мл
- Цукор-пісок – 2 ст. л.
- Суміш перців мелена – 1 ч. л.
- Сіль – 1,5 ч. л.
- Оцет 9% – 2 ст. л.
Процес приготування:
Крок 1. Патисони нарізаємо довільними скибочками, закидаємо в сотейник з розігрітим рослинним маслом і обсмажуємо близько 10 хвилин.
Крок 2. В окрему сковорідку з олією викладаємо цибульні півкільця.
Крок 3. Додаємо подрібнену моркву пасеруємо 10 хвилин на середньому нагріві.
Крок 4. Пасерування відправляємо до патиссонам, перемішуємо і тушкуємо під кришкою на повільному полум’ї 40 хвилин. Після, овочі пробиваємо заглибним блендером.
Крок 5. Присмачую пюре пастою з перетертих томатів, майонезом, сіллю, цукровим піском, сумішшю перців і оцтом.
Крок 6. Прикриваємо масу кришкою і варимо на середньому вогні близько 5 хвилин.
Крок 7. Розкладаємо ікру по стерилізованим баночках, закручуємо і перевертаємо догори дном. Після охолодження переносимо в підвал або льох. Приємного апетиту!
Ікра з патисонів з томатною пастою на зиму
Ікра з патисонів з томатною пастою на зиму – це смачна і поживна закуска, яка в холодний період року запросто замінить вам свіжі овочі і подарує справжнє гастрономічне задоволення. У цьому рецепті овочі ми залишимо шматочками, повірте, така текстура доведеться вам до смаку!
Час приготування – 60 хв.
Час приготування – 10-15 хв.
Порції – 500 мл
Інгредієнти:
- Патисони – 1 кг
- Цибуля – 150 гр.
- Паста томатна – 1 ст. л.
- Морква – 200 гр.
- Оцет столовий 9% – 20 мл
- Сіль – 1 ч. л.
- Цукор-пісок – 1 ч. л.
- Часник – 2 зуб.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Рослинне масло – для смаження.
Процес приготування:
Крок 1. Шар за шаром знімаємо лушпиння з цибулі, обполіскуємо і подрібнюємо. Обсмажуємо в сотейнику з рослинним маслом близько трьох хвилин, до прозорості.
Крок 2. До цибулі закидаємо натерту на крупній тертці моркву, перемішуємо і тушкуємо ще 2 хвилини.
Крок 3. Тепер додаємо очищені і нарізані патисони.
Крок 4. Склад солимо, перемішуємо і прогріваємо під кришкою 10 хвилин.
Крок 5. Після закінчення часу, вводимо подрібнений часник, томатну пасту, цукровий пісок, оцет і чорний перець.
Крок 6. При періодичному помішуванні, тушкуємо компоненти півгодини, нещільно прикривши кришкою.
Крок 7. Розкладаємо продукт по стерилізованим банкам і відразу ж закручуємо стерилізованими кришками. Приємного апетиту!
Ікра з патисонів з помідорами на зиму
Ікра з патисонів з помідорами на зиму – це натуральна і ароматна заготовка, яка користується величезною популярністю, завдяки простоті приготування і чудового смаку. Спробувавши цей продукт лише одного разу, ви забудете про ікру з кабачків!
Час приготування – 60 хв.
Час приготування – 20 хв.
Порції – 6.
Склад:
- Патисони – 1 кг
- Помідори – 200 гр.
- Морква – 200 гр.
- Цибуля – 200 гр.
- Часник – 2-3 зуб.
- Олія соняшникова – 3 ст. л.
- Оцет столовий 9% – 2 ст. л.
- Сіль – 1 ч. л.
- Цукор-пісок – ½ ч. л.
- Перець чорний мелений – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Першим ділом очищаємо і обполіскуємо овочі.
Крок 2. Довільно рубаємо моркву з цибулею, підрум’янюємо на розпеченому рослинному маслі.
Крок 3. Засмажку перекладаємо в піалу, смажимо кубики патисонів до утворення характерною скоринки.
Крок 4. До рум’яним патиссонам повертаємо пасеровку, доповнюємо скибочками помідорів.
Крок 5. Масу перемішуємо і тушкуємо на мінімальному нагріві до м’якості.
Крок 6. Ароматне овочеве асорті перебиваємо заглибним блендером до однорідної консистенції.
Крок 7. Висипаємо до складу цукровий пісок, сіль, мелений перець.
Крок 8. Перемішуємо і кип’ятимо. Вводимо оцет і рубаний часник, прибираємо з конфорки.
Крок 9. Розфасовуємо продукт по стерилізованим баночках, закатуємо стерилізованими кришками і після охолодження переносимо в місце зберігання. Готуйте і отримуйте задоволення!