Ікра з патисонів з майонезом на зиму
Ікра з патисонів з майонезом на зиму підкорить вас своїм ніжним смаком і текстурою, в прямому сенсі слова, що тане в роті. Для приготування нам будуть потрібні прості і доступні компоненти, які влітку мають низьку вартість. Обов’язково спробуйте, і ви не пошкодуєте!
Час готування – 70 хв.
Час приготування – 20 хв.
Порції – 7.
Склад:
- Патисони – 1,5 кг
- Морква – 300 гр.
- Цибуля – 300 гр.
- Паста томатна – 2 ст. л.
- Майонез – 100 гр.
- Масло рослинне – 150 мл
- Цукор-пісок – 2 ст. л.
- Суміш перців мелена – 1 ч. л.
- Сіль – 1,5 ч. л.
- Оцет 9% – 2 ст. л.
Процес приготування:
Крок 1. Патисони нарізаємо довільними скибочками, закидаємо в сотейник з розігрітим рослинним маслом і обсмажуємо близько 10 хвилин.
Крок 2. В окрему сковорідку з олією викладаємо цибульні півкільця.
Крок 3. Додаємо подрібнену моркву пасеруємо 10 хвилин на середньому нагріві.
Крок 4. Пасерування відправляємо до патиссонам, перемішуємо і тушкуємо під кришкою на повільному полум’ї 40 хвилин. Після, овочі пробиваємо заглибним блендером.
Крок 5. Присмачую пюре пастою з перетертих томатів, майонезом, сіллю, цукровим піском, сумішшю перців і оцтом.
Крок 6. Прикриваємо масу кришкою і варимо на середньому вогні близько 5 хвилин.
Крок 7. Розкладаємо ікру по стерилізованим баночках, закручуємо і перевертаємо догори дном. Після охолодження переносимо в підвал або льох. Приємного апетиту!