Ікра з патисонів на зиму – 4 найсмачніших рецепту з покроковими фото

Ікра з патисонів з майонезом на зиму

Ікра з патисонів з майонезом на зиму підкорить вас своїм ніжним смаком і текстурою, в прямому сенсі слова, що тане в роті. Для приготування нам будуть потрібні прості і доступні компоненти, які влітку мають низьку вартість. Обов’язково спробуйте, і ви не пошкодуєте!

Час готування – 70 хв.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 7.

Склад:

  • Патисони – 1,5 кг
  • Морква – 300 гр.
  • Цибуля – 300 гр.
  • Паста томатна – 2 ст. л.
  • Майонез – 100 гр.
  • Масло рослинне – 150 мл
  • Цукор-пісок – 2 ст. л.
  • Суміш перців мелена – 1 ч. л.
  • Сіль – 1,5 ч. л.
  • Оцет 9% – 2 ст. л.

Процес приготування:

Крок 1. Патисони нарізаємо довільними скибочками, закидаємо в сотейник з розігрітим рослинним маслом і обсмажуємо близько 10 хвилин.

Крок 2. В окрему сковорідку з олією викладаємо цибульні півкільця.

Крок 3. Додаємо подрібнену моркву пасеруємо 10 хвилин на середньому нагріві.

Крок 4. Пасерування відправляємо до патиссонам, перемішуємо і тушкуємо під кришкою на повільному полум’ї 40 хвилин. Після, овочі пробиваємо заглибним блендером.

Крок 5. Присмачую пюре пастою з перетертих томатів, майонезом, сіллю, цукровим піском, сумішшю перців і оцтом.

Крок 6. Прикриваємо масу кришкою і варимо на середньому вогні близько 5 хвилин.

Крок 7. Розкладаємо ікру по стерилізованим баночках, закручуємо і перевертаємо догори дном. Після охолодження переносимо в підвал або льох. Приємного апетиту!