Кабачкова ікра з цибулею і морквою без оцту на зиму
Кабачкова ікра з цибулею і морквою без оцту на зиму – це апетитне і цікаве за смаком частування для вашого столу. Овочевий продукт порадує яскравим виглядом і поживними властивостями. Подавайте до столу як самостійну закуску або разом з гарячими обідніми стравами.
Час приготування: 1 годину 50 хвилин
Час приготування – 20 хвилин
Порції – 2 л.
Інгредієнти:
- Кабачки – 3 кг
- Цибуля ріпчаста – 1 кг
- Морква – 1 кг
- Соус томатний – 300 гр.
- Масло рослинне – 300 мл
- Часник – 6 зубчиків.
- Сіль – 1,5 ст. л.
- Цукор – 2 ст. л.
Процес приготування:
Крок 1. Підготуємо необхідні інгредієнти. Очищаємо овочі і промиваємо.
Крок 2. Моркву натираємо на крупній тертці, подрібнюємо цибулю і кабачки.
Крок 3. Обсмажуємо всі овочі окремо: цибулю на рослинній олії до м’якості та легкого рум’янцю.
Крок 4. Обсмажуємо до готовності моркву.
Крок 5. Тушкуємо До м’якості кабачки.
Крок 6. З’єднуємо розм’якшені овочі разом, після перебиваємо їх блендером до однорідної ніжної маси.
Крок 7. В отриману масу кладемо томатний соус, сіль, цукор, спеції і подрібнений часник.
Крок 8. Ретельно перемішуємо вміст. Можна знову перемолоти блендером.
Крок 9. Розкладаємо масу по стерильним банкам. Ставимо їх у каструлю з киплячою водою і рушником на дні. Стерилізуємо близько 40-60 хвилин. Після цього дістаємо банки, закриваємо кришками, ставимо догори дном і закутуємо в теплий плед. Даємо повністю охолонути.
Крок 10. Кабачкова ікра з цибулею і морквою без оцту на зиму готова. Зберігайте в прохолодному місці!