Кабачкова ікра, як в магазині – 10 найбільш смачних рецептів з покроковими фото

Кабачкова ікра як в магазині ‐ це найбільш популярна різновид ікри з овочів. Така закуска відрізняється безліччю корисних властивостей, низькою калорійністю і неповторним смаком, що більшість пам’ятає ще з дитинства.

Кабачкова ікра, як в магазині по ГОСТу СРСР

Дуже простий рецепт ідеальної овочевої ікри, приготовленої з кабачків, моркви, цибулі та болгарського перцю. Блюдо дуже нагадує ту ікру, яку можна було знайти на магазинних полицях дуже багато років тому.

Інгредієнти на
1.6 л.

  • Кабачок 3 кг
  • Морква 500 гр.
  • Цибуля ріпчаста 500 гр.
  • Перець болгарський 3 шт.
  • Масло рослинне 200 мл
  • Томатна паста 200 мл
  • Цукор-пісок ½ склянки
  • Сіль 2 ст. л.
  • Часник 3 зуб.
  • Перець чорний мелений ½ ч. л.
  • Приправа «Хмелі-Сунелі» 1 ч. л.
  • Оцет білий винний 30 мл

Процес приготування:

  1. Як заготовити кабачкову ікру як в магазині на зиму? Готуємо всі необхідні продукти: овочі ретельно промиваємо й обсушуємо за допомогою паперових рушників. Відміряємо потрібну кількість спецій, з великих кабачків знімаємо щільну шкірку.
  2. Чисті кабачки, моркву і болгарський перець нарізаємо довільно невеликими шматочками, викладаємо у форму для запікання, зверху поливаємо рослинним маслом. Запікаємо півтори години при температурі 200 градусів.
  3. Поки овочі нудяться в духовці – тонко нарізаємо цибулю і обсмажуємо його на невеликій кількості олії. Як тільки цибуля стане напівпрозорим – додаємо до нього подрібнений часник. Готуємо ще кілька хвилин і знімаємо з вогню.
  4. Дістаємо з духовки запечені овочі.
  5. Всі інгредієнти з’єднуємо в одній ємності і пюрируем заглибним блендером до однорідної консистенції. Далі, вийшло пюре перекладаємо в каструлю і додаємо томатну пасту.
  6. Включаємо програму «Гасіння», а на таймері встановлюємо 35 хвилин.
  7. за півгодини додаємо спеції, цукровий пісок, сіль і оцет – перемішуємо і повторюємо програму (теж 35 хвилин).
  8. Гарячу масу намагаємося періодично помішувати дерев’яною лопаткою.
  9. Як тільки мультиварка вимкнеться – розкладаємо ароматну ікру по заздалегідь простерилизованным баночках і закатуємо. Ставимо на кришки до повного охолодження і потім прибираємо в місце зберігання. Кабачкова ікра як магазинна готова! Приємного апетиту!

Кабачкова ікра з майонезом і томатною пастою на зиму

В сезон закаток обов’язково потрібно готувати ароматну кабачкову ікру, а якщо ще й з додаванням майонезу і томатної пасти, то будьте впевнені, що такі заготовки будуть займати місце на полицях зовсім недовго, так як миттєво будуть з’їдені.

Час готування – 3 ч.

Час приготування – 30 хв.

Порції – 1,5 л.

Інгредієнти:

  • Кабачки – 3 кг
  • Часник – 10 зуб.
  • Майонез – 250 мл
  • Паста томатна – 250 мл
  • Сіль – 1 ст. л.
  • Цукор-пісок – 100 гр.
  • Перець червоний мелений – 2 щіпки.
  • Масло рослинне – 100 мл
  • Оцет 9% — 1 ст.л.

Процес приготування:

1. Підготуємо всі необхідні продукти: кабачки ретельно промиваємо, обсушуємо, відміряємо, потрібну кількість солі і цукрового піску.

2. З кабачків знімаємо шкірку, нарізаємо невеликими шматочками і перекладаємо у велику каструлю. Додаємо зубки часнику і відправляємо на плиту, тушкуємо на повільному вогні.

3. Готування продовжуємо до того моменту, поки овочі не стануть дуже м’якими. Як тільки це відбудеться – знімаємо з конфорки і перебиваємо заглибним блендером до однорідності.

4. У пюре додаємо майонез, томатну пасту, цукровий пісок, сіль, червоний перець і рослинне масло.

5. Гарненько перемішуємо всі інгредієнти і повертаємо на плиту – тушкуємо на мінімальному вогні близько 2,5-3 годин під кришкою, періодично помішуючи.

6. Після закінчення часу знімаємо ікру з плити і розливаємо її в стерильні баночки, на самий верх додаємо по одній столовій ложці оцту і закатуємо. Зберігаємо в темному прохолодному місці. Приємного апетиту!

Кабачкова ікра як в магазині з помідорами

Смачну і корисну закуску можна приготувати з найпростіших і доступних овочів – кабачків і помідорів. Страва ідеально поєднується з м’ясом, а також може виступати в ролі самостійного страви, у поєднанні зі свіжим чорним хлібом.

Час готування – 55 хв.

Час приготування – 25 хв.

Порції – 8.

Склад:

  • Кабачки – 500 гр.
  • Цибуля – 50 гр.
  • Помідори – 150 гр.
  • Масло рослинне – 50 мл
  • Оцет – 15 мл
  • Сіль – ½ ч. л.
  • Цукор-пісок – ¼ ч. л.
  • Цибуля зелена – 20 гр.
  • Борошно – 40 гр.
  • Перець чорний мелений – ¼ ч. л.

Процес приготування:

1. Підготуємо основний інгредієнт – кабачки. Знімаємо щільну шкірку, розрізаємо навпіл і виймаємо всю насінну частину. У випадку якщо ви використовуєте молоді кабачки – шкірку знімати не потрібно.

2. Нарізаємо кабачкову м’якоть невеликими кубиками.

3. Отримані шматочки обвалюємо в борошні.

4. У сковороді розігріваємо невелику кількість рослинної олії і обсмажуємо кубики.

5. Готуємо до утворення золотистої скоринки апетитною.

6. Смажені кабачки перебиваємо за допомогою заглибного блендера або ж перекручуємо на м’ясорубці.

7. Помідори обдаємо окропом і з легкістю знімаємо з них шкірку.

8. Томати також пюрируем.

9. Цибулю очищаємо від лушпиння і довільно нарізаємо невеликими скибочками.

10. Шматочки цибулі обсмажуємо на рослинному маслі до рум’яного кольору.

11. У ту ж сковороду додаємо помідори і доводимо до кипіння, продовжуємо тушкувати ще близько 3-5 хвилин.

12. У киплячу масу викладаємо пюре з кабачків, перемішуємо, даємо закипіти і відразу робимо мінімальний вогонь і закриваємо кришку. Готуємо приблизно 25 хвилин періодично помішуючи.

13. Через 20-30 хвилин додаємо до маси сіль, цукровий пісок, оцет і чорний мелений перчик – заважаємо і через пару хвилин знімаємо з плити.

14. Знімаємо пробу і за своїм смаком додаємо сіль або цукор.

15. Гарячу ікру акуратно перекладаємо в тарілку і даємо трохи часу охолонути.

16. Охолоджену закуску посипаємо подрібненою зеленою цибулею і подаємо до столу. Готову страву зберігаємо в холодильнику не більше 4 діб. Приємного апетиту!

Ікра з кабачків з борошном, як в магазині

Багато людей люблять лише ту кабачкову ікру, яку купують в магазині, але це можна легко виправити! Приготуємо ароматну, ніжну закуску на власній кухні з доступних продуктів, яку ніхто не зможе відрізнити від покупної.

Час готування – 3 ч. 15 хв.

Час приготування – 25 хв.

Порції – 4 л.

Інгредієнти:

  • Кабачки – 3 кг
  • Паста томатна – 200 гр.
  • Сіль – 2 ст. л.
  • Масло рослинне – ½ склянки
  • Цибуля – 500 гр.
  • Морква – 1 кг
  • Борошно – 3 ст. л.
  • Перець чорний мелений – ½ ч. л.
  • Вода – 200 мл

Процес приготування:

1. Кабачки обполіскуємо, обсушуємо, знімаємо щільну шкірку і нарізаємо невеликими шматочками, перекладаємо в каструлю відповідного розміру.

2. Вливаємо до кабачковым кубиках 200 мілілітрів води і ставимо на плиту, готуємо під кришкою на повільному вогні близько 40-50 хвилин.

3. Поки основа ікри гаситься – займемося іншими інгредієнтами. Цибулю дрібно нарізаємо, а моркву натираємо на крупній тертці. Відправляємо овочі в сковорідку разом зі 100 мл рослинного масла – обсмажуємо до м’якості.

4. Коли всі овочі готові – з’єднуємо їх і пробиваємо за допомогою заглибного блендера до однорідної консистенції.

5. Після, до пюре додаємо томатну пасту, сіль і 4 столові ложки олії. Закриваємо кришкою і ставимо на вогонь на 50 хвилин (рекомендується перемішувати масу кожні 5 хвилин).

6. Займемося борошном. На чисту і суху сковороду засипаємо 3 столові ложки борошна і обсмажуємо до тих пір, поки вона не змінить колір (саме цей компонент додасть ікрі той самий смак).

7. Як тільки овочі приготувалися – додаємо чорний мелений перець, борошно і проварюємо ще 5-7 хвилин. Після, обережно розливаємо пюре по чистим банкам, стерилізуємо близько 15 хвилин на водяній бані і за допомогою спеціальної машинки закатуємо.

8. Наша смачна і ароматна кабачкова ікра готова. Приємного апетиту!

Кабачкова ікра через м’ясорубку, як в магазині

Рік видався багатим на кабачки? Відмінний привід заготовити смачну і просту закуску на зиму з сезонних овочів. Завдяки додаванню майонезу і прокручування компонентів через м’ясорубку готова ікра має дуже приємну і ніжну текстуру.

Час готування – 1 ч. 55 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 1,5 л.

Інгредієнти:

  • Кабачки – 1,5 кг
  • Цибуля – 3 шт.
  • Морква – 3 шт.
  • Майонез – 100 гр.
  • Паста томатна – 2 ст. л.
  • Масло рослинне – 100 мл
  • Часник – 4 зуб.
  • Оцет яблучний – 1 ст. л.
  • Цукор-пісок – 1 ст. л.
  • Сіль – 1 ч. л.

Процес приготування:

1. Всі овочі за винятком часнику ретельно промиваємо під струменем води, обсушуємо з допомогою паперових рушників і довільно нарізаємо невеликими шматочками, зручними для того, щоб прокрутити через м’ясорубку.

2. Пропускаємо овочеві шматочки через гострі ножі м’ясорубки.

3. Отриману масу перекладаємо в каструлю, вливаємо олію, накриваємо кришкою і тушкуємо на слабкому вогні близько півтора годин, намагаючись помішувати кожні 10 хвилин.

4. Через 1 годину і 30 хвилин додаємо подрібнений часник, сіль, цукровий пісок, майонез, томатну пасту, оцет. Все добре перемішуємо і продовжуємо готувати ще протягом півгодини.

5. Після, розкладаємо ікру по стерильним баночках і закорковуємо кришками. Перевертаємо догори дном, прикриваємо рушником і залишаємо в такому вигляді до повного охолодження.

6. Готову закуску зберігаємо в темному і прохолодному місці. Приємного апетиту!

Кабачкова ікра з майонезом і томатною пастою блендером

Ікра з кабачків – закуска, знайома всім з дитинства, але якщо доповнити її майонезом і томатним соусом, то страва стає в рази смачніше і ніжніше, а процес приготування зовсім не ускладнюється.

Час готування – 2 ч. 15 хв.

Час приготування – 25 хв.

Порції – 6 л.

Інгредієнти:

  • Кабачки – 4,5 кг
  • Цибуля ріпчаста – 500 гр.
  • Морква – 500 гр.
  • Часник – 10 зуб.
  • Майонез – 200 гр.
  • Масло олію – 150 мл
  • Сіль – 3 ст. л.
  • Цукор-пісок – 6 ст. л.
  • Паста томатна – 200 мл
  • Перець чорний мелений – 1 ст. л.
  • Оцет 9% — 2 ст. л.

Процес приготування:

1. Кабачки ретельно промиваємо і з допомогою овочечистки знімаємо шкірку. Після, ріжемо на шматочки невеликого розміру, перекладаємо на деко, скроплюємо маслом і відправляємо в духовку при температурі 180 градусів на 15 хвилин.

2. Поки кабачкові брусочки запікаються, подрібнюємо на крупній тертці моркву, а цибулю дрібно ріжемо. У сковороді розігріваємо олію, обсмажуємо до прозорості цибулю і після додаємо моркву – пасеруємо 10 хвилин.

3. Далі, до засмажки відправляємо томатну пасту і цукровий пісок, обсмажуємо при постійному помішуванні ще 5-7 хвилин.

4. Пропечені кабачки, зубчики часнику і пасеровані овочі з’єднуємо у великій ємності і пробиваємо за допомогою заглибного блендера до однорідності. Отриману масу тушкуємо на мінімальному вогні близько півтори години, не забуваючи перемішувати. Приблизно через 40 хвилин від початку варіння додаємо майонез, чорний перець, оцет і сіль. Весь вміст знову перемішуємо і варимо ще 5 хвилин.

5. Не чекаючи охолодження, розливаємо ікру по стерильним банкам і закатуємо. Перевертаємо наповнені банки, накриваємо кришкою приблизно на добу і після прибираємо в льох або підвал. Приємного апетиту!

Як приготувати смачну ікру з кабачків в мультиварці?

Ікра з кабачків – це нескладне, а швидше просте блюдо, з яким впорається навіть початківець кулінар. А з появою дива-техніки – мультиварки – процес став ще елементарніше, до того ж, баночки з ікрою не вимагають додаткової стерилізації, що значно економить час.

Час готування – 3 ч. 15 хв.

Час приготування – 30 хв.

Порції – 1,3 л.

Інгредієнти:

  • Кабачки – 4 шт.
  • Цибуля ріпчаста (великий) – 1 шт.
  • Морква (середня) – 2 шт.
  • Соус з томатів – 3 ст. л.
  • Цукор-пісок – 1 ч. л.
  • Олія соняшникова – 2 ст. л.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Перець червоний мелений – за смаком.

Процес приготування:

1. Готуємо овочі: промиваємо, обсушуємо і знімаємо шкірку з усіх компонентів.

2. Моркву нарізаємо кружальцями середньої товщини або натираємо на крупній тертці, цибулю ріжемо тонкими півкільцями.

3. Кабачки також ріжемо на невеликі шматочки довільні.

4. Всі нарізані овочі перекладаємо в каструлю, присипаємо сіллю і залишаємо їх на 20 хвилин. Після закінчення часу, додаємо олію, томатну пасту і цукровий пісок – включаємо програму «Гасіння», закриваємо кришку, а на таймері встановлюємо 2 години (помішуємо кожні 10-15 хвилин).

5. Після того, як мультиварка вимкнеться – пробуємо і додаємо перець по своєму смаку. Далі, перебиваємо овочі за допомогою заглибного блендера до стану однорідного пюре.

6. Гарячу ікру розливаємо по стерильним банкам і закатуємо за допомогою спеціальної машинки. Тару перевертаємо, закутуємо в рушник і через добу ставимо в прохолодне місце, куди не потрапляють прямі сонячні промені.

7. Ароматна закуска на зиму готова. Приємного апетиту!

Кабачкова ікра з цибулею і морквою, як магазинна

Якщо зберігати кабачки в цілому вигляді, то вони займають дуже багато місця, тому вашій увазі представляється простий рецепт неймовірно ароматною закуски – кабачкової ікри з додаванням ріпчастої цибулі і моркви.

Час готування – 2 ч. 30 хв.

Час приготування – 30 хв.

Порції – 2,5 л.

Інгредієнти:

  • Кабачки – 3 кг
  • Цибуля – 1 кг
  • Морква – 1 кг
  • Соус томатний – 300 гр.
  • Масло соняшникове – 300 мл
  • Цукор-пісок – 2 ст. л.
  • Сіль – 1,5 ст. л.
  • Часник – 6 зуб.
  • Перець чорний мелений – ½ ч. л.

Процес приготування:

1. Готуємо необхідні інгредієнти: овочі ретельно промиваємо, обсушуємо і зважуємо для того, щоб зберегти правильні пропорції.

2. Моркву натираємо на крупній бурачной тертці, а цибулю і кабачок ріжемо на невеликі кубики або соломку.

3. У сковороді розігріваємо невелику кількість олії і обсмажуємо цибулю.

4. Коли подрібнену цибулю стане напівпрозорим – викладаємо, а морква смажимо до м’якості. Як тільки морква приготується – замінюємо її кабачками.

5. Обсмажені кабачкові кубики обов’язково відкидаємо на сито або друшляк для того, щоб стекла вся зайва рідина.

6. Пасеровані овочі перекладаємо в каструлю відповідного розміру і перебиваємо всі занурювальним або стаціонарним блендером до однорідності.

7. У пюрированную масу додаємо пасту з томатів, сіль, цукор, чорний перець і часник, пропущений через прес або часникодавку.

8. Всі інгредієнти перемішуємо і пробуємо на сіль.

9. У гарячому вигляді розливаємо ікру по заздалегідь простерилизованным банкам, прикриваємо (саме прикриваємо, щільно закупорювати кришки МОЖНА) кришками і стерилізуємо на водяній бані не менш 40-60 хвилин.

10. Через годину акуратно дістаємо банки і відразу ж їх закорковуємо.

11. Даємо баночках час охолонути до кімнатної температури і потім прибираємо в прохолодне місце, куди не потрапляють прямі сонячні промені на зберігання.

Приємного апетиту!

Домашня кабачкова ікра, як магазинна з оцтом

Свіжі кабачки зберігаються дуже недовго, а так хочеться відчувати їх смак і пізньої восени, і взимку…. Тому, пропоную приготувати вам ніжну овочеву ікру, дуже нагадує ту, що продається в магазині.

Час готування – 2 ч. 30 хв.

Час приготування – 30 хв.

Порції – 4,5 л.

Інгредієнти:

  • Кабачки – 3 кг
  • Цибуля ріпчаста – 1 кг
  • Томати – 2 кг
  • Морква – 1 кг
  • Оцет яблучний 6% — 3 ст. л.
  • Цукор-пісок – 4 ст. л.
  • Сіль – 2 ст. л.
  • Олія (для смаження) – 100 мл

Процес приготування:

1. Морквину гарненько промиваємо під струменем води, очищаємо від шкірки. Нарізаємо кільцями середньої товщини і обсмажуємо на олії до м’якості.

2. Слідом за морквою «звільняємо» від лушпиння один кілограм ріпчастої цибулі, подрібнюємо і пасеруємо на олії до готовності.

3. Соковиті томати довільно ріжемо, смажимо на середньому вогні близько 7-9 хвилин.

4. З кабачків знімаємо щільну жорстку шкірку, виймаємо насінну частину і на рослинному маслі обсмажуємо до напівготовності.

5. Після того, як всі овочі пройшли термічну обробку – з’єднуємо їх і перебиваємо в блендері до однорідної консистенції.

6. Вийшло пюре перекладаємо у вогнетривкий посуд (каструлю або таз) відповідного розміру, додаємо сіль, цукровий пісок, томатну пасту, оцет – перемішуємо і готуємо на повільному вогні приблизно півтори години, періодично помішуючи.

7. Гарячу закуску розливаємо по заздалегідь простерилизованным баночках і закатуємо. Перевертаємо тару, накриваємо ковдрою і в такому вигляді залишаємо на добу до повного охолодження. Приємного апетиту!

Ікра з кабачків з часником, як в магазині

Пікантна і неймовірно ніжна закуска готується дуже просто, а результатом ви будете дуже задоволені. З сезонних овочів, таких як кабачок і моркву, приправлених пекучим часником, виходить відмінне самостійне блюдо або ж доповнення до м’яса і птиці.

Час готування – 1 ч. 50 хв.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 4.

Склад:

  • Кабачок – 1 кг
  • Морква – 350 гр.
  • Часник – 5 зуб.
  • томатна Паста – 3 ст. л.
  • Масло рослинне – 1 ст.
  • Цукор-пісок – 1 ст. л.
  • Майонез – 2-3 ст. л.

Процес приготування:

1. Основу нашої ікри – кабачки, обполіскуємо, обсушуємо, знімаємо товсту шкірку і натираємо на дрібній тертці.

2. Подрібнені кабачки перекладаємо в глибоку каструлю, вливаємо один стакан олії і ставимо на повільний вогонь гасити.

3. З морквиною поступаємо таким же чином – подрібнюємо на тертці.

4. Відправляємо слідом за кабачками. Готуємо овочі приблизно 45-50 хвилин, не забуваючи часто помішувати для того, щоб майбутня закуска не пригоріла.

5. Після закінчення часу додаємо пасту з томатів – розмішуємо і тушкуємо ще пару хвилин.

6. В отриману масу кладемо дві-три ложки майонезу, сіль, цукровий пісок і продовжуємо готувати ще 20-25 хвилин.

7. За кілька хвилин до того, як ми будемо знімати каструлю з вогню, додаємо часник, пропущений через прес.

8. Даємо кабачкової ікри час охолонути, перекладаємо в піали і подаємо до столу. Приємного апетиту!