Домашня кабачкова ікра з майонезом і томатною пастою на 3 кг кабачків
Хочете заготовити на зиму смачну і поживну овочеву ікру? Використовуйте перевірений кулінарний рецепт на три кілограми кабачків. Порадуйте себе і близьких яскравим і універсальним частуванням.
Час приготування: 2 години
Час приготування: 1 год
Порцій – 2,5 л
Інгредієнти:
- Кабачки – 3 кг
 - Цибуля ріпчаста – 500 гр.
 - Морква – 500 гр.
 - Перець болгарський – 500 гр.
 - Часник – 1,5 шт.
 - Паста томатна – 1 ст.
 - Майонез – 200 мл
 - Сіль – 2 ст. л.
 - Цукор – 4 ст. л.
 - Спеції – за смаком.
 - Масло рослинне – 100 мл
 - Оцет столовий – 2 ст. л.
 
Процес приготування:
1. Кабачки ретельно промиваємо, нарізаємо кружечками і випікаємо в розігрітій до 180 градусів духовці 20 хвилин.
2. Знімаємо готові кабачки з дека і даємо їм охолонути.
3. Болгарські перці ріжемо на половинки і стільки ж випікаємо їх.
4. Даємо охолонути.
5. У цей час ріжемо цибулю півкільцями.
6. На великій тертці натираємо моркву.
7. Смажимо цибулю до м’якості на рослинному маслі.
8. Також чинимо і з морквою.
9. Повертаємося до кабачків і знімаємо з них шкірку.
10. З перців також акуратно видаляємо шкірку.
11. Обсмажену цибулю пропускаємо через м’ясорубку.
12. Повторюємо процедуру з морквою.
13. Наступні на черзі кабачки.
14. Перемелюємо і запечені перці.
15. Всі продукти відправляємо в каструлю з товстим дном і перемішуємо. Тушкуємо 30 хвилин на слабкому вогні. Періодично помішуємо.
16. Очищаємо і подрібнюємо зубчики часнику.
17. Відправляємо їх у загальну масу разом з майонезом і томатною пастою.
18. Посипаємо заготівлю спеціями.
19. Доповнюємо сіллю і цукром. Розмішуємо і тушкуємо ще 30 хвилин.
20. За 5 хвилин до готовності вливаємо оцет.
21. Знову акуратно перемішуємо заготовку.
22. Розливаємо частування по стерилізованим банкам і закрити їх кришками.
23. Апетитна домашня ікра з кабачків готова!












