Дуже смачна кабачкова ікра з майонезом і кетчупом на зиму
Соковита і апетитна кабачкова ікра виходить з додаванням майонезу і томатної пасти. Таке частування легко заготовити на зиму. Радуйте себе і рідних смачною закускою в будь-який час року.
Час готування: 1 година 40 хвилин
Час приготування: 1 год
Порцій – 3,5 л
Інгредієнти:
- Кабачки – 2,5 кг
- Цибуля ріпчаста – 300 гр.
- Майонез – 200 мл
- Паста томатна – 120 мл
- Сіль – 2 ст. л.
- Цукор – 2 ст. л.
- Перець чорний мелений – 0,5 ч. л.
- Лист лавровий – 2 шт.
- Масло рослинне – 100 мл
Процес приготування:
1. Промиваємо і очищаємо кабачки.
2. Також чинимо і з ріпчастою цибулею.
3. Прокручуємо інгредієнти через м’ясорубку.
4. Підготовлену масу відправляємо в каструлю з товстим дном і ставимо на слабкий вогонь.
5. Доповнюємо заготівлю майонезом.
6. Далі вливаємо томатну пасту і рослинне масло. Додаємо сіль, цукор і спеції.
7. Розмішуємо вміст, кип’ятимо і тушкуємо близько 1 години. Періодично помішуємо.
8. Розподіляємо частування по стерилізованим банкам, закриваємо їх кришками і даємо охолонути при кімнатній температурі.
9. Ароматна кабачкова ікра готова!