Кабачкова ікра з майонезом і томатною пастою на зиму – 10 смачних рецептів з покроковими фото

Дуже смачна кабачкова ікра з майонезом і кетчупом на зиму

Соковита і апетитна кабачкова ікра виходить з додаванням майонезу і томатної пасти. Таке частування легко заготовити на зиму. Радуйте себе і рідних смачною закускою в будь-який час року.

Час готування: 1 година 40 хвилин

Час приготування: 1 год

Порцій – 3,5 л

Інгредієнти:

  • Кабачки – 2,5 кг
  • Цибуля ріпчаста – 300 гр.
  • Майонез – 200 мл
  • Паста томатна – 120 мл
  • Сіль – 2 ст. л.
  • Цукор – 2 ст. л.
  • Перець чорний мелений – 0,5 ч. л.
  • Лист лавровий – 2 шт.
  • Масло рослинне – 100 мл

Процес приготування:

1. Промиваємо і очищаємо кабачки.

2. Також чинимо і з ріпчастою цибулею.

3. Прокручуємо інгредієнти через м’ясорубку.

4. Підготовлену масу відправляємо в каструлю з товстим дном і ставимо на слабкий вогонь.

5. Доповнюємо заготівлю майонезом.

6. Далі вливаємо томатну пасту і рослинне масло. Додаємо сіль, цукор і спеції.

7. Розмішуємо вміст, кип’ятимо і тушкуємо близько 1 години. Періодично помішуємо.

8. Розподіляємо частування по стерилізованим банкам, закриваємо їх кришками і даємо охолонути при кімнатній температурі.

9. Ароматна кабачкова ікра готова!